Velikani se otimaju oko veziste Liona

Autor: Nikola Miloradović
petak 17.11.2017.
19:29
Izvor: Sportske.net

Nasledio je Tolisoa u veznom redu franucske ekipe, a narednog leta bi mogao da ostvari transfer karijere.

Beta/AP Photo/Laurent Cipriani
Beta/AP Photo/Laurent Cipriani

Povezane vesti

Luka Tuzar je u Lion stigao 2015. godine iz Valensijena, kao talentovani vezista.

Minule sezone je dobio pravu šansu u prvom timu, upisao je 22 nastupa u Ligi 1, a ove je postao standardan, nasledio je Korentina Tolisao u veznom redu, kako je francuski reprezentativac letos pojačao minhenski Bajern.

Dobre partije 20-godišnjeg veziste nisu promakle ni najvećim evropskim klubovima, a izgleda da se Tuzar najviše dopao prvaku Italije i viceprvaku Španije.

Naime, Juve i Barselona pažljivo prate njegov razvoj u redovima Liona, direktor fudbala "Stare dame" Fabio Paratići ga je posmatrao u dresu omladinske selekcije Francuske, u duelu protiv Bugarske, a čelnicima Juvea preneo je da Tuzar poseduje kvalitet vredan pažnje.

"Mundo Deportivo" je preneo i da je Barselone zainteresovana za vezistu Olimpik Liona, te i da skauti "Blaugrane" prate njegove partije ove sezone.

Lion i Barsa su u dobrim odnosima, pre godinu i po dana je na "Kamp Nou" stigao Samuel Umtiti, pa se u upravi katalonskog kluba nadaju da će im ti dobri odnosi doneti prednost u pokušaju angažovanja Luke Tuzara.

Mladi vezista ima ugovor sa francuskom ekipom do 2022. godine, što znači da će zainteresovane strane za njegove usluge morati da izdvoje veliku količinu novca.

Očekuje se da Juventus i Barselone po njegov potpis preku narednog leta.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Mr Tixma
Saturday, 18.11.2017
06:34

Sjajan rad sa mladim igracima i velika posvecenost omladinskoj skoli, koja je jedna od najjacih u Evropi. I mnogima se ukazuje prilika u prvom timu.nPohvale za Olimpik.

avatar
mak_juventino
Friday, 17.11.2017
20:49

Iskreno , nikada nisam cuo sa njega !

avatar
Mr Tixma
Saturday, 18.11.2017
06:32

Pa ne pratis Lion. Ja sam poceo da ih gledam jer igraju ofanzivan i lep fudbal sa puno golova.