''Varnice'' u Junajtedu pred start sezone, Murinjo umalo digao ruke od svega?!

Autor: Darko Mitrović
petak 10.08.2018.
10:31
Izvor: Sportske.net

Kako će se sve ov odraziti na igru večeras protiv Lestera?

EPA-EFE/PETER POWELL
EPA-EFE/PETER POWELL

Povezane vesti

Nova sezona Premijer lige počinje večeras od 21 čas, kada Mančester junajted na Old Trafordu dočekuje ekipu Lestera. Murinjov tim je, naravno, favorit, ali atmosfera u njegovoj ekipi je daleko od idealne.

Pre svega, veliki je broj povređenih igrača, među njima i naš Nemanja Matić, pa Roho, Romero, Valensija, probleme ima i Erera i Žoze Murinjo neće moći da na teren izvede najjači sastav.

Međutim, dodatni razlog za Murinjovu brigu jeste i sve ono šro NIJE urađeno tokom sinoć okončanog prelaznog roka.

Definitivno, epilog nije onakav kakav je portugalski stručnjak želeo, pogotovo što su ovog leta na Old Traford stigla samo trojica novih igrača, i to:

Diogo Dalo (Porto), Fred (Šahtjor), Grant (Stouk).

Otišli su: Kerik (povlačenje), Rili (Bredford), Henderson (Šefild junajted, pozajmica), Džonston (VBA), Blind (Ajaks), Vilok (Sent Miren), Bortvik-Džekson (Skantorp, pozajmica), Džoel Pereira (Vitorija Setubal, pozajmica), Tuanzebe (Aston Vila, pozajmica), Fosu-Mensa (Fulam, pozajmica).

Ono što se do poslednjih sati prelaznog roka iščekivalo, to je angažovanje bar još jednog štopera, pominjala su se brojna imena s tim u vezi, od Aldervirelda, Mine, Godina, Boatenga, Zume, Megvajera, ali na kraju - ništa!

Murinjo je to i na jučerašnjoj konferenciji za medije najavio, mnogi su sumnjali, verovali da će se nešto u poslednjim satima desiti, ali nikakvih novih promocija više nije bilo na Old Trafordu.

Dan posle, isplivale su i neke nove informacije u britanskim medijima, među njima i ona da je Murinjo navodno razmišljao i o odlasku zbog neostvarenih ciljeva u letnjem prelaznom roku, kao i neslaganja sa čelnim ljudima u klubu, pre svih Edom Vudvordom.

Navodno, Murinjo ne bi imao nikakvu dilemu oko odlaska samo da nije u pitanju klub takve reputacije kakav je Mančester junajted.

Glavo razmimoilaženje između Murinja i čelnika kluba je u tome što oni smatraju da Portugalac kratkoročno gleda unapred, da ne razmišlja dovoljno strateški šta bi za klb bilo bolje u naredim godinama.

Opet, Murinjov stav je da bez novih, kvalitetnih pojačanja, Junajted naredne sezone nema šta da traži pored Mančester sitija u borbi za titulu.

Navodno je Vudvord nameravao da angažuje Rafaela Varana iz Real Madrida, bio je spreman da plati i 100 miliona funti za njega. Čak je došlo i do razgovora na tu temu sa Florentinom Perezom, ali dalje od toga se nije otišlo.

U svakom slučaju, Murinju ostaje da izvuče maksimum od igrača sa kojima sada raspolaže, što je juče takođe naglasio, uz nadu da će posle trećeg kola i prvenstvene pauze moći da računa na veći broj igrača, odnosno da će se povređeni oporaviti.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

26 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
GoranB
Friday, 10.08.2018
18:40

Ranije je Fergi odlucivao ko dolazi a ko odlazi i slika je bila dosta jasnija!
Sad se malo to komplikuje,slicno kao i u Celziju samo iz nekog razloga Utd je vise na tapetu..

avatar
magister
Friday, 10.08.2018
15:43

Ako je bio spreman da plati skupo, Mančester je trebalo da proba da uzme - Modrića. Što se stopera tiče, poslednja vest, o eventualnom angažovanju Godina, trebalo je da bude - prva ideja. Svi ovi ostali - nisu ništa bolji od onih koje MUN ima. Naš Milenković je perspektivniji od većine pomenutih, ali to jeste problem Murinja, on neće da razvija igrače, hoće gotove. Biće spreman da ga kupi sledećeg leta, a tad će ovaj vredeti - 50 (figurativno, ne mislim samo na Milenkovića, mislim na Murinjov način razmišljanja). Takođe, problem koji ima sa desnim krilom, mogao je da reši kupujući ultrajeftinog Tadića, makar da ga ima u rotaciji. Tri igrača koja sam pomenuo, na ić, su mogla da se dovedu za npr. 150m, od čega bi Modrić košta 100 - 120, i veliku platu. Ovako, dovešće na zimu neke koje će platiti više, a neće rešiti probleme koje ima u timu.

avatar
Barca4ever
Friday, 10.08.2018
13:58

Ako neko nije pratio fudbal do sada verovatno ce pomisliti posle ovih tekstova da je Junated zavrsio kao 12. na tabelii a da je Liverpul imao sezonu za pamcenje i da je uzeo tripetu. Od top 6 ekipa Murinjo ima bolje igrace jedino od Arsenala. Vade ga Matic i De Hea. Ima krseve u odbrani (osim Baija) i nabedjene zvezde poput Lingarda,Rasforda, Marsijala i Pogbe. Misle da su zavrsili posao potpisivanjem ugovora a ne znaju slepci da tek treba da kidaju i da jos vise treniraju. Vazniji su im frizurice i instagram nego fudbal. Nemaju tu glad za pobedom.

avatar
Kuma Baba Car
Friday, 10.08.2018
16:13

Druze junajted posle sitija imao ubedljivo najjaci tim prosle sezone, sto su pokazali i bili drugi. Uz atraktivniji i vise napadacki fudbal bi cak i mogli konurenti za titulu da budu...

avatar
Barca4ever
Saturday, 11.08.2018
23:37

Kakav crni najjaci posle Sitija.Siti,Totenhem,Celzi,Liverpul pa tek Junajted.Mislim na proslu sezonu.

avatar
Antihepi
Friday, 10.08.2018
13:18

А што не оде...

avatar
CZYNWA
Friday, 10.08.2018
13:15

Sta oni hoce uopste ? Doveli su Murinja i hoce dugorocni projekat, ne ide braco. Liku koji u jednom klubu moze ostati dvije sezone, pravis ekipu za instant uspijeh, a ako hoces nesto na duze staze dovedes Poketina i gotovo.

avatar
Antihepi
Friday, 10.08.2018
17:24

Извини Клопе Јиргене,нисам те препознао!

avatar
Aleksandar Sale Kis
Friday, 10.08.2018
12:21

Steta sto nije. Inace i ako je stvarno razmisljao da ode, nije otisao zato sto bi onda ostao bez odstete...

avatar
Stefoon
Friday, 10.08.2018
11:52

Sta se desava sa Junajtedom...

avatar
Jagger86
Friday, 10.08.2018
11:41

Fergusan nije ni kupovao u Wengorovom stilu klince, niti u Murinjovom stilu starije igrace za nenormalne pare. Fergi je kupovao iskljucivo pouzdane igrace sto bi se reklo best buy. Bilo je tu i kikseva (Djemba Djemba , itd.) ali uglavnom je uvek pogadjao u metu. Ipak je to 20 i kusur godina vodjenja kluba. Sa Van Persijem je napravio istupak ,a to mu se itekako isplatilo.

avatar
Uncle Fester
Friday, 10.08.2018
12:19

Mislim da je kod Fergusona jedna druga stvar bila najbolja, a to je da je stvorio sistem igre, razmišljanja i ponašanja koji je funkcionisao perfektno, a što se igrača tiče i Ferguson je dovodio panjeve od igrača ali su se svi uklapala u cjelinu i funkcionisali kao perfektan dio cjeline, za šta je nabolji dokaz da kada bi god neki igrač otišao iz Mančestera nije se vidio, dok igrači koji odu od Murinja procvjetaju!!!! Istina je da Murinjo ne gleda na stvari strateški već samo gleda svoj lični uspjeh i trenutni interes!!!

avatar
Stretford END 1878
Friday, 10.08.2018
13:44

Samo sistem druze, bilo ko da dodje ima jednu sezonu sa se uklopi h sistem ili odlazi, tako je uvek bilo, zato je sa osrednji igracima vladao, jer su bili vojnici a on general.

avatar
VOZDOVAC GGMU
Friday, 10.08.2018
11:20

Bilo kako Bilo,srecno GGMU.

avatar
Agent Provocateur
Friday, 10.08.2018
11:18

Malo dete je znalo da Murinjova filozofija fudbala i Mancester ne idu zajedno. Malo dete je znalo da Muronjo rasklopi i unisti svaki klub u kome radi i ostavi ga u haosu. I pored toga su ga doveli, evo im sada neka gledaju. Potroseno je pola milijarde na njegove igrace ali opet ne valja jer kako to murinjo kriv, mora neko drugi da je kriv. E moj Murinjo, imas ti tim ali ne znas.

avatar
Barca4ever
Friday, 10.08.2018
13:22

Pre Murinja pod vodstvom Mojesa a kasnije i van Gala Junajted nije znao sta je trofej i sta je LS. Dovodili su samo promasaje. Ferguson je klub ostavio u ocajnom stanju jer nije izvrsio smenu generacije postepeno kao sto to rade Barsa,Siti i Real. Ostavio je penzionere. Dug je proces pravljenja tima i svako nerealan ocekuje da Junajted moze do titule. Mozda i osvoje ali za dve godine minimum. Plafon je top4.

avatar
Agent Provocateur
Friday, 10.08.2018
19:29

Ferguson je otisao sa osvojenom titulom. Iz tog tima neki igraci koji su trenutno u timu su najbolji igraci tima kao recimo De Hea ili kapiten kao Antonio Valensija, tu su bili i Dzesi Lingard, Esli Jang, a od odbrane Smoling i Dzons i Evans koji nije vise u timu ali bi igrao da jeste. To je bilo pre sest sezona pa ti razmisli malo koliko je to los tim. Ne zaboravi da je Runi bio u odlicnim godinama, Van Persi takodje toliko o tome da je tim bio totalni raspad. Mojes je bio los to stoji ali je doveo Matu i Felainija - da te ne podsecam koliko oni igraju pod Murinjom. Zatim dolazi Van Gal i on ne dovodi nikakva posebna pojacanja ali nadodaje Ereru, Marsijala i Rohoa ali bitno da razigrava Rasforda. Dovodi i gomilu promasaja i onda dolazi Mou. Imao je pet prelaznih rokova, dve kompletne sezone sa pripremama i doveo je i boga i oca pored svega sto je zatekao i uradio nista. Ne u smislu sada da brojimo kupove i ne znam da razbiramo statistiku - pogledaj kako igraju neki timovi a kako igra Mancester. To nije uporedivo, imao je pocetak prosle sezone par utakmica odlicnih i propo. Dosadan bezidejan fudbal i ne deluje da ce i pored svega ista da uradi. Doveo Pogbu, Lukakua, Matica, Sanceza, Freda uzima od konkurencije ili ispred nosa konkurenciji ali nema igre, kao da je izgubio osecaj. Sa tim igracima bi Poketino napravio rusvaj.

avatar
Stretford END 1878
Friday, 10.08.2018
13:46

Tacno, ali ima tu trenera koji su porodični vise od Murinja i ako se na kraju ne okite nekim bitnim trofejom bice gori od njega.

avatar
noxovac
Friday, 10.08.2018
10:59

Cu gleda kratkorocno zato sto hoce da kupi vec spremne fudbalere a neku djecu kojoj ce trebati 3-4 sezone da dodju do zeljenog nivoa, nije smetalo kad je Ferguson kupovao Van Persija i ostale od 29+ godina a smeta ako Murinjo hoce da kupi stopera od 28god... Ed Vudvord stvarno nema pojma o fudbalu.

avatar
Jasminn
Friday, 10.08.2018
12:16

Spomenu ti Fergusona. Kojuo je Van Persija i koga jos to? Al uzmi u obzir bio je u klubu 20+ godina.

avatar
GagiGGMU
Friday, 10.08.2018
12:21

Cekaj,kupovao Ferguson Van Persija i ostale od 29+ daj navedi mi jos bar 3 igraca koje je kupio Ferguson a da su imali vise od 29 godina

avatar
Ceks_FC_Chelsea
Friday, 10.08.2018
10:46

pa toliko traje ovaj treca godina mu je maximum i to sto osvoji osvoji sto ne pobegne i ostavi klub u rasulu