Umesto "La Masije", potera za "čudesnim klincima"! Sve Barsine mete za budućnost!

Autor: Vladimir Stojanović
sreda 18.10.2017.
09:31
Izvor: Sportske.net

Klopa će ovo iznervirati, nije Kutinjo u pitanju. Stiže i Brazilac, ali do skora potpuno nepoznato ime u Evropi...

EPA/PETER POWELL
EPA/PETER POWELL

Povezane vesti

U skladu sa novom politikom podmlađivanja tima, Barsa i dalje cilja Kutinja, ali na meti je nekoliko mlađih igrača koji bi trebalo da donesu svežu krv i u narednih par godina doprinesu mirnoj tranziciji tima čiji ključni igrači poput Mesija, Suareza i Inijeste su već prešli tridesetu.

Takođe i Pike je u zenitu, pa klub razmišlja o budućnosti.

Jedna od meta je Velšanin Ben Vudburn, igrač Liverpula koji se proslavio onim golom za "Zmajeve" u kvalifikacijama. Klop mu je pružio šansu samo u Liga kupu, Liverpul mu nudi nov ugovor, ali se priča da je Barselona razgovarala sa njegovim menadžerom i da želi da ga dovede u drugi tim, kako bi se prilagodio, a zatim i dobio u budućnosti šansu u prvoj ekipi.

Vudburn se koleba, u Liverpulu su nervozni, za razliku od slučaja "Kutinjo" ovde ne mogu da učine puno kada momak postane punoletan.

Barselona želi i Brazilca Linkolna koji blista na SP za igrače do 17 godina. Radi se o mladiću koga najavljuju kao sledeću veliku stvar iz Južne Amerike, izuzetno je jak, pravi razbijač, prva cena koja je nuđena Flamengu je 30 miliona evra. Ali, njegov klub ima i druge ponude, računa se da bi Barselona za njega morala da plati više nego što je Real uložio (45 miliona evra) u Vinicijusa.

Osim ove dvojice, Katalonci žele Julijana Vejgla iz Dortmunda, a njihovi skauti su takođe gledali i trio Leverkuzena, štopera Taha, Julijana Brandta i Jamajčanina Leona Bejlija.

Straregija kluba je jasna, da za manji novac kupi igrače koji tek treba da eksplodiraju, odnosno da im poraste cena, kako ne bi ulazili u ratove sa engleskim klubovima i Realom, koji dižu cenu.

Nije ni tajna da klub ne stoji finansijski najbolje, pre svega zbog prevelikih plata i da bi promene u sportskom delu, odnosno sektoru koji se bavi transferima upravo mogle da označe promenu dosadašnje politike...

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke