Umesto Fekira, Nigerijac!

Autor: Nikola Miloradović
nedelja 10.06.2018.
23:42
Izvor: Sportske.net

Nakon što su i zvanično ostali bez francuskog reprezentativca, u Liverpulu pažnju usmerili ka drugom fudbaleru.

EPA-EFE/ETTORE FERRARI
EPA-EFE/ETTORE FERRARI

Povezane vesti

Liverpul je imao dogovoren transfer Nabila Fekira u svoje redove, Francuz je navodno odradio i lekarske preglede, na njima je ustanovljeno da bi mogao da ima probleme sa kolenom, koje ga je mučilo u prošlosti.

Tu činjenicu su "Redsi" pokušali da iskoriste kako bi smanjili cenu za njegove usluge, Lion nije hteo ni da čuje i prekinuo je pregovore.

Tako je Fekir ostao u domovini, sada putuje u Rusiju i o transferu neće razmišljati u narednih mesec dana.

U Liverpulu su postali svesni da neće moći da ga angažuju, pa su nastavili potragu za pojačanjima.

Tako je u prvi plan iskočio ofanzivac belgijskog Genta Mouzes Simon.

Jirgen Klop želi brzonogog Nigerijca u redovima svoje ekipe, uprava je spremna da mu ispuni želju, ponudiće Gentu oko 13 miliona evra i mladog Avoniđija, koji će otići u Belgiju na pozajmicu.

Simon ima 22 godine, kao omladinac je godinu dana proveo u akademiji Ajaksa, a 2014. je prvi profesionalni ugovor potpisao sa slovačkim Trenčinom.

Nakon godinu dana se preselio u Gent, za koji je u prethodne tri godine upisao 108 ligaških nastupa uz 21 positgnut gol.



Za reprezentaciju Nigerije ubeležio je 20 nastupa, postigao je i četiri gola, ali nije uspeo da se domogne konačnog spiska za put u Rusiju.

Jasno je da će Simon poslužiti kao alternativa za Manea i Salaha, te nema sumnje da će pored njega "Redsi" pokušati da dovedu i jedno veliko ime.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

14 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Ton4i
Monday, 11.06.2018
16:58

Odlican brz igrac sitne gradje,ima dobar prodor i dribling,e sada promaklo je redakciji da se nije domogao SP-a radi povrede pre nekoliko dana,nista previse ozbiljno,ali dovoljno da ga izostave sa spiska,odlicno krilo za jako malo para.

avatar
Скаузерлија
Monday, 11.06.2018
11:33

Скаути који су га пратили до сада су се сложили око три ствари које карактеришу овог играча: 1. Ради се о врло продорном и директном играчу. 2. Врло скроман и вредан играч који и те како доприноси у дефанзиви. 3. Постиже спектакуларне голове.

avatar
Axwell ciganin
Monday, 11.06.2018
12:12

Voleo bih da njegov razvojni put bude poput Kutinja. Da dodje na mala vrata i da ga godinama pratimo kako se razvija, postaje paklen igrac i jedan od lidera tima. Ja licno, volim da pratim igre mladih igraca i njihovo fudbalsko sazrevanje, ali trenutno u prvom timu Liverpula, nema takvih izuzev Trenta Arnolda (sa cijim kvalitetima smo odavno upoznati), Solankea (za kojeg licno smatram da je panj). Usput da li znas sta se desava sa Origijem, ostaje li? Po meni bolje resenje na 9ki, od svih trenutnih opcija.. Takodje bio je jedan mali u Herti, Alan ili Alen, ako se ne varam, nisam odavno cuo nista o njemu? Primetio sam da si jedan od pravih navijaca ovde, da li bi mi mogao razresiti neku od ovih dilema? :)

avatar
Mino Raiola
Monday, 11.06.2018
13:46

Brz k'o metak i koristi obe noge podjednako dobro.

avatar
Скаузерлија
Monday, 11.06.2018
13:18

Кутињо, Кутињо... Мој омиљени и никада прежаљени играч. Штета што није показао и моралну величину. Што се тиче Оригија за сада се још увек ништа не зна. Прича се свашта, као на пример његово прелазак у Џерардов Ренџерс, поновна сарадња са Бренданом у Селтику као и ,, кусур '' Лиону за Фекира. Није се показао у Волфсбургу и ја лично мислим да су мале шансе да ћемо га поново гледати у црвеном дресу. Једино да буде део припремних утакмица и да подивља али које су шансе за то. И даље није у ,, клубу сигурних одлазака '' али му се не пише добро...
Са Аланом је слична прича само што он има и проблема са папирима. Исто ме не греје Сунце обзиром на најновија појачања и њихове године ( Наби је само 2 године старији од њега а срамота их је поредити ). Прошле сезоне у Херти, ове у кипарском Аполону, мислим да је све јасно...

avatar
BeRealisticDemandThe
Monday, 11.06.2018
11:28

Nije los ovaj simon,osecam da ce sad fekira da potpise neki tim i proci ce sve lekarske testove i pokidace narednih par sezona i standardno mi cemo ispasti klovnovi :D

avatar
Partizan/Lazio
Monday, 11.06.2018
10:40

Zanimljivo da je ovde na sajtu posle meceva Vose sa Trencinom bilo dosta komentara vezano za ovog momka, ali niko iz Partizana ili Zvezde nije obratio paznju na njega pa su dovodjeni Grbic, Trujic, Gavric, Parker... Inace sa SP je otpao zbog povrede.

avatar
PintoDaCosta
Monday, 11.06.2018
08:56

On moze za roster Maneu i Salahu...opet glupost nije on zamena za Fekira i verovatno bi ga kupili da su i prvog ...

avatar
NikkiCFC
Monday, 11.06.2018
11:38

Pa da, oni i nemaju zamene sto je najveci problem Liverpula.

avatar
Mangus
Monday, 11.06.2018
08:48

Steta je sto Fekir ne dolazi jer je kreativno fantastican. Ali nije da ce se svet srusiti. Fabinjo i Keita su kreativniji od Cana i Hendersona i to ce podici broj sansi, a tu je Oks koji je mislim sve iznenadio igrama posebno u drugom delu sezone. Nije bas u klasi Fekiru ali daleko je od loseg. A simon je dobra kupovina za klupu, i da se razvija pored momaka i povremeno ulazi u igru

avatar
Mino Raiola
Monday, 11.06.2018
02:14

Extra igrač! Odlično.