U Juventusu sedmorica na prodaju, kakve to veze ima sa Nejmarom?

Autor: Vladimir Stojanović
nedelja 21.07.2019.
10:57
Izvor: Sportske.net

PSŽ je veoma zagrejan, međutim Juventus ima druge planove...

EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO
EPA-EFE/ALESSANDRO DI MARCO

Povezane vesti

Nema promena kada je u pitanju Nejmar, Leonardo je rekao da nema ni ponude i da će Brazilac igrati u narednim mečevima, mada prvo mora da popravi fizičku spremu posle povrede.

Situacija je takva da PSŽ ne želi razmenu igrača koju predlaže Barselona, oni bi mnogo radije to učinili sa Juventusom, ali Italijani ne deluju dovoljno zainteresovano za Nejmara.

Naime, PSŽ želi Dibalu, Bonućija i Aleksa Sandra, za njih trojicu bi Nejmar mogao da ode u suprotnom pravcu, ali to se neće desiti. Prvo, Sari nije raspoložen da se odrekne nekih fudbalera, drugo, i da Nejmar smanji značajno platu, Juventus ne bi mogao da mu ponudi 25 miliona godišnje.

Plan Juventusa jeste da proda nekoliko igrača, pre svih Kansela, navodno je već dogovoren transfer sa Sitijem, ali se čeka da "Građani" prodaju Danila. U kasu "Bjankonera" sliće se 60 miliona evra. Podsetimo, već su zaradili stotinak od transfera, čekaju ishod Perinovih pregleda u ekipi Benfike što bi trebalo da im donese još 15-tak miliona. Na prodaju su Kedira i Matuidi, prvi ima ponudu Fenera, Francuz bi mogao da se vrati u domovinu, Juventus računa na dvadesetak miliona, ali je bitnije da se oslobode velikih ugovora koje imaju iskusni igrači.

Iguainu će izgleda morati da isplate odštetu da napusti klub i ode u Romu, a Mandžukić ima veće šanse da ostane u odnosu na Kina koji košta oko 40 miliona evra i koji bi bio prodat uz klauzulu o otkupu ugovora.

Italijanski mediji pišu, da bi uz prodaju Dibale, klub mogao da zaradi oko 300 miliona evra, i da bi to bilo dovoljno, da se posle Bufona, Remzija, Rabioa, Demirala (koji takođe ima ponude da odmah bude prodat za 40 miliona) i De Lihta, dovedu i Pogba i Ikardi.

Samo, teško je poverovati da će Juventus platiti 200 miliona za Pogbu, realnije je da stignu Ikardi i eventualno Kjeza iz Fiorentine, klub ima previše igrača i ako doda još dvojicu, najmanje šest ili sedam fudbalera moraće da napuste klub, kako bi se uklopili u kvotu od 25.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke