U januaru kreće opsada na "Bridž" zbog jednog momka, šta će uraditi Sari?

Autor: Nikola Miloradović
utorak 04.12.2018.
16:25
Izvor: Sportske.net

Igra sjajno, ostaje da se vidi šta je na umu italijanskom stručnjaku.

EPA-EFE/FACUNDO ARRIZABALAGA
EPA-EFE/FACUNDO ARRIZABALAGA

Povezane vesti

Čelsi je u minulom kolu Premijer lige savladao Fulam u londonskom derbiju sa 2:0, a svaku sumnju o pitanju pobedika je u finišu susreta pogotkom otklonio mladi Ruben Loftus-Čik.

Ovaj 22-godišnji vezista igra zaista sjajno ove sezone, ali retko dobija priliku. Kad god da je zaigrao, ostavio je sjajan utisak i ogroman uticaj na rasplet utakmice.

U Ligi Evrope je standardan, počeo je sve četiri utakmice, postigao tri pogotka, doduše sva tri na utakmici protiv BATE Borisova na "Bridžu".

U Premijer ligi ima takođe četiri nastupa, ali sva četiri sa klupe, a učinak od dva pogotka za 117 minuta na terenu je još jedan dokaz koliko bitan bi mogao da bude za "Plavce" ove sezone.

Kada se sve sabere i oduzme, u Premijer ligi i Ligi Evrope je na terenu proveo 427 minuta, postigao je pet golova, što znači da postiže gol na otprilike svakih 85 minuta.

Za mesto u timu konkuriše sa Rosom Barklijem i Mateom Kovačićem, Englez je upisao tri gola i četiri asistencije, ali za 789 minuta na terenu (u LE i PL), dok Hrvat ima učinak od jedne asistencije za 903 minuta u igri. Dakle, matematika jasno ide u prilog mladom Loftus-Čiku.

Loftus-Cik Loftus Cik Loftus-Cheek

Navijači veruju da momak koji je ponikao u klubu moraa da dobije priliku ispred Barklija i Kovačića, ova računica govori da su u pravu.

Ipak, jasno je da je fudbal mnogo više od statistike i matematike, ali svakako je jasno i da Loftus-Čik zaslužuje šansu, no, o tome će konačan sud doneti Mauricio Sari.

I dok se Italijan koleba da li da mu ukaže ozbiljniju priliku, brojni klubovi bi rado videli mladog engleskog vezistu u svojim redovima.

Kristal Palas, u kojem je minule sezone igrao na pozajmici, je ponovo zainteresovan, a žele ga i Vest Hem, Njukasl i Bornmut, dok je interesovanje za njegove usluge pokazao i nemački Šalke.

Bilo bi zaista suludu za "Plavce" da ga prodaju, možda uz neku prihvatljivu povratnu klauzulu, pa se odlazak na pozajmicu čini kao prihvatljivo rešenje.

"Plavci" su i na udaru zbog velikog broja igrača koje su poslali na pozajmice po raznim krajevima Evrope, FA pokušava da ograniči klubove u tome, pa je pritisak na Čelsi još veći.

Videćemo kakvu odluku će doneti, jasno je da je Loftus-Čik dokazao da zaslužuje šansu, ali je isto tako jasno i da bi zbog manjka minutaže njegov napredak mogao da stagnira, pa će uprava "Plavaca" zajedno sa Sarijem morati dobro da razmisli šta im je činiti.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Anonymous Official
Tuesday, 04.12.2018
23:30

Treba da igra jer Kovacic je Realo igrac i ne vidim razlog zasto bi Chelsea izgradjivao igraca kada moze svoga

avatar
RealisticChelseaFan
Tuesday, 04.12.2018
20:16

Fizicki je fenomenalan igrac. Jak, visok, brz, agilan, izdrzljiv u duelu. Jako je malo igraca koji imaju sve ove karakteristike odjednom u paketu, dosta me podseca na Adrijana sto se tice fizikalija, znaci tu je kompletan. Tehnicki je isto jako jako dobar. Nije on igrac koji ima pas i kreativnost kao David Silva, ali dobro barata loptom. Mentalno ne znam kakav je jer malo igra. Kad bi mu se pruzila sansa, videlo bi se da li je konstantan igrac ili mu forma varira kako vetar dune.

avatar
neme
Tuesday, 04.12.2018
18:21

Ja ne znam sto nema minutazu jak je kao zver mozda najjaci u PL brz dobar sut njihov igrac morao bi mu naci neko mesto

avatar
Dax89
Tuesday, 04.12.2018
18:11

Cuj fudbal vise od statistike i matematike... Da nije mozda kvantna fizika.... Manite se suplje price, bat je to u ovom slučaju jasno. Ako neko ko je odigrao 900 i kusur minuta i upisao samo jednu asistenciju i NULA golova a igra na poziciji "ofazivnijeg" veznjaka ne vidim njegovu svrhu pored ovog igraca koji je Čelzijev, mladji i dere Kovacica u svakom segmentu pa i u defanzivnom i ako mu to nije glavni zadatak. Pametnom dosta...

avatar
NikkiCFC
Tuesday, 04.12.2018
21:02

Ja sam ocekivao vise od Kovacica ali RLC i Barkli pruzaju mnogo vise plus su nasi igraci. Ako ne popravi igru drasticno ne vidim zasto bismo ga placali nekih 60m kad mozemo Ramzija recimo dzabe.

avatar
Dax89
Tuesday, 04.12.2018
23:33

Sto se tice Kovacica, nikada nisam bio nesto odusevljen njegovom igrom, a mislim za te pare da je bolje rizikovati sa Pulisicem jer nam desna strana nije toliko jaka.