Tri razloga zbog kojih niko neće Artura Vidala!?

Autor: Vladimir Stojanović
nedelja 24.05.2020.
10:01
Izvor: Sportske.net

Barselona želi da ga se oslobodi, on je bezbrižan, ima ugovor. Zbog čega i Inter odustaje?

EPA-EFE/Alejandro Garcia
EPA-EFE/Alejandro Garcia

Povezane vesti

Arturo Vidal je na raskrsnici, iako tvrdi da je srećan u Barseloni i da ne želi da ode, u klubu ne dele takvo oduševljenje. Oni bi da se oslobode Čileanca, ali većina nada se izjalovila i to zbog nekoliko razloga.

Prvi su Vidalove godine, ima ih 33, mnogi veruju da njegov stil igre počinje da trpi zbog poznih godna, nije sporna želja, već pluća. Čileanac ima još godinu dana ugovora sa Barsom, neće prihvatiti da ode ako mu neko ne ponudi višegodišnji ugovor, a pitanje je koliko mu je sezona ostalo.

Drugi je visina plate. Naime, Vidal ne želi da se odrekne primanja, naredne sezone bi trebalo da inkasira više od 8.5 miliona evra, za većinu klubova je to nedostižno, pogotovo za Seriju A gde bi Vidal da se vrati.

Treći razlog je otkrio Kjelini u svojoj knjizi, mada se o tome znalo i ranije, zbog toga je Juventus na sve načine pokušavao da proda Vidala, iako je na terenu uvek pružao maksimum. U pitanju je alkohol, to jest problemi koji su ga pratili, nekoliko saobraćajnih incidenata, tuče u Torinu, ali i Minhenu kada je igrao za Bajern.

Bundesliga


Navodno, to najviše odvraća Inter, iako Konte veruje da može da kontroliše Vidala. Marota zna loše strane igrača koga je doveo u Juventus, a i kineski vlasnici nisu oduševljeni rizikom. Interu se ne žuri, oni su odbili da Vidal bude deo sporazuma za Lautara Martineza. Razlog je što imaju manje-više formiran vezni red sa Eriksenom, Sensijem i Brozovićem, a radije bi da kupe mladog Tonalija iz Breše.

Juventusu je nuđen Vidal još prošle zime, ali je odgovor iz Torina bio jasan, oni ne žele Vidala jer hoće da podmlade vezni red, iako si navijači listom za povratak "Ratnika".

Zbog toga se Barselona nada u Njukasl, tačnije da će stići ponuda za Čileanca koji bi mogao na severu Engleske da uzme veliki novac.

No, u slučaju da Poketino preuzme klupu, Vidal nije njegov prvi izbor, plus ni sam fudbaler nije oduševljen time da se preseli na sever Engleske. On bi radije natrag na Apenine, ali sada je to veoma neizvesno...

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
ja_sam_gavrilo a vi?
Sunday, 24.05.2020
16:38

Hoce njega samo nece niko da da mnogo love za njega koliko bi Barsa...

avatar
Misosesic
Sunday, 24.05.2020
10:28

Vidal nije igrač koji može konstantno igrati 90 minuta kroz sezonu a njegova plata od 8+ miliona je glavni problem.Niko neće davati tolike pare za igrača koji odigra 50-60 minuta u punom tempu.