Trener Ajaksa potvrdio, De Liht ide, samo je pitanje u koji od ova dva kluba!

Autor: Nikola Miloradović
petak 12.04.2019.
17:36
Izvor: Sportske.net

Kapiten napušta Amsterdam, to je sada sasvim sigurno.

Epa/Sebastien Nogier
Epa/Sebastien Nogier

Povezane vesti

Matis de Liht je oduševio Evropu svojim partijama u dresu Ajaksa još u sezoni 2016/17, kada je sa Ajaksom stigao do finala Lige Evrope.

Već minule sezone je postao standardan u redovima "Kopljanika", ali i u reprezentaciji Holandije, ubrzo je dobio i kapitensku traku na "Johan Krojf Areni".

Postao je najmlađi kapiten u Ligi šampiona, kao i najmlađi igrač sa 100 nastupa u dresu "Kopljanika".

Pred njim je blistava budućnost, klubovi se već žestoko bore oko njegovog potpisa, a sada je trener Ajaksa Erik Ten Hag otpisao jednu mogućnost.

Naime, šef struke Ajaksa je uveren da De Liht igra poslednje utakmice u dresu tima iz Amsterdama i da će na leto promeniti sredinu.

"Ne postoji šansa da Matis de Liht ostane u Ajaksu", izjavio je Ten Hag.

Još više je zaintrigirao izjavom da su dva kluba najbliža njegovom potpisu, po njegovom mišljenju De Lihta ćemo od leta gledati u jednom od ova dva velikana.

"Veliki broj klubova je zainteresovan za njega. Napustiće nas ovog leta, ali ne znam da li će se pridružiti Bajernu ili Barseloni", istakao je trener Ajaksa.

Dakle, izgleda da Juve nema šansu, jer trener "Kopljanika" Erik ten Hag tvrdi da je njegov igrač najbliži prelasku u redove Bavaraca ili Katalonaca.

Barsa je odavno zainteresovana, čini se da imaju i prednost, kako su već doveli De Lihtovog saigrača i prijatelja Frenkija de Jonga, a i sam štoper je izjavio da bi voleo da igra na "Kamp Nou".

Ipak, ne treba otpisati i Nemce, procenjuje se da će De Liht zainteresovane strane koštati oko 75 miliona evra, videćemo ko će biti brži.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

12 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
deki trbic
Saturday, 13.04.2019
12:33

Ja da sam na njegovom mestu izabrao bi REAL :)

avatar
RaZZorNo1(LFC)
Friday, 12.04.2019
23:46

Mali ne prica mnogo a otkrio je skoro svoj san gdje bi volio igrat, mislim da je nerealna prica upletat Bajern u ovu pricu, Barselona nije losa opcija al Enfild i Virdzil pa cekamo te malisa

avatar
Robert Lewandowski
Saturday, 13.04.2019
16:09

De Liht je navijač Bajerna, to je i sam jednom prilikom izjavio, tako da će u Bajern ako ga budemo želeli! Redovno lajkuje slike igračima Bajerna, sve ih prati na društvenim mrežama, čak se i slikao pored grba Bajerna na Alijanc Areni!

avatar
Anonymous Official
Friday, 12.04.2019
18:07

Mnogo bolja varijanta je Barsa jer Bayern vec ima dosta stopera pa je pitanje oko minutaze, ovako ce odmah uskociti umjesto Lengleta a Umitit ce vjerovatno biti prodat.

avatar
Stevan Mikša
Saturday, 13.04.2019
00:46

Koje to stopere ima Bajern koji su na vrhunskom nivou? Humels i Boateng vise nisu sto su bili. A u Barsi igraju Pike, Lengle, Umtiti,... Naravno da bi za njega napravili mesta, ali cisto uporedjujem posto kazes da Bajern ima dosta stopera.

avatar
Anonymous Official
Saturday, 13.04.2019
17:06

Pa kupili su Pavarda i L.Herandeza kojima su prirodne pozicije stoper a ne bek a sigurno da nece igrati bekove pored Alabe i Kimmicha. Umtiti vise nije standardan a Lenglet nije nista spec lako bi ga istisnuo.

avatar
NikkiCFC
Saturday, 13.04.2019
12:40

Decko on je tri puta bolji od svih stopera u Bajernu i imao bi zacementirano mesto u svakom timu na svetu.

avatar
LuckyStrike
Friday, 12.04.2019
17:55

Najbolji stoper na svetu ce biti za par godinane bitno gde ode... nema respekt prema protivniku ronalda u drugom poluvremenu zaustavio 100% msm sa je samo na jedan korner uspeo da mu pobegne

avatar
Rikardo Roča
Saturday, 13.04.2019
12:44

Polako care. Talentovan jeste i to baš dosta. Van Dajk dokle je tu ovaj nema sta da trazi. Varan je takodje 2 levela iznad njega, da ne pricam o Kulibaliju,Laportu,Skrinjaru. Pozz