Tošić se vraća u Francusku?

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 08.01.2018.
19:39
Izvor: Sportske.net

Srpski internacionalac iz redova Bešiktaša na meti Totenhema ali i tri francuska kluba.

Epa/Sedat Suna
Epa/Sedat Suna

Povezane vesti

Veliko interesovanje vlada ove zime za defanzivca Bešiktaša Duška Tošića koji igra svoju treću sezonu za istanbulske "Orlove".

Pisalo se krajem prošle godine da je Totenhem zainteresovan za Tošića, a nakon otvaranja zimske transfer pijace interesovanje su pokazala i tri francuska kluba.

U trku su se navodno uključili Sent Etjen, Bordo i Ren, a francuski mediji tvrde da će Bešiktaš pustiti Tošića ukoliko dobije ponudu veću od 1.5 miliona evra.

Sent Etjen je prošle nedelje dogovorio transfer sa Stefanom Mitrovićem ali se Srbin vratio u Gent nakon medicinskih pregleda i saradnja nije ostvarena.

Bordo u svojim redovima već ima dvojicu srpskih internacionalaca (Milan Gajić i Vukašin Jovanović) i praktično bi dovođenjem Duška Tošića defanzivna linija bila sačinjena od igrača sa srpskim pasošima.

Ren se trenutno najbolje kotira u francuskom prvenstvu kada gledamo ove tri ekipe, a još uvek je aktuelna priča oko transfera Zvezdinog napadača Ričmonda Boaćija sa kojim bi Tošić na proleće mogao da deli svlačionicu koliko obojica pređu u Ren.

Najveći problem u čitavoj priči predstavlja jak ugovor koji Duško Tošić ima sa Bešiktašom i koji mu garantuje zaradu od minimum 2.500.000 evra ukoliko na "Vodafon Areni" ostane do leta 2019. godine.

Bešiktaš je početkom prošle godine dao Tošiću povišicu i obavezao se da će Srbin za svaku utakmicu u crno-belom dresu zaraditi bonus od 4.000 evra, te da će u slučaju da odigra barem po jedno poluvreme na 60 utakmica u sezonama 17/18 i 18/19 automatski dobiti još godinu dana ugovora.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke