"Tobdžije" tek počele, stiže treće pojačanje, stvara se vezni red iz snova - Ovako izgleda savršeno leto na "Emirejtsu"!

Autor: Nikola Miloradović
četvrtak 03.09.2020.
15:59
Izvor: Sportske.net

Deluje impresivno.

EPA-EFE/Tim Goode/NMC/Pool
EPA-EFE/Tim Goode/NMC/Pool

Povezane vesti

Arsenal je ovog leta doveo dva Brazilca, kao slobodan igrač je stigao Vilijan iz Čelsija, dok je iz Lila doveden defanzivac Gabrijel.

Na pragu kluba je i treće pojačanje, Dani Sebaljos se iz Reala vraća u Severni London na još jednu pozajmicu, Arteta je insistirao na njegovom dolasku.

Španski stručnjak se izgleda sprema da u potpunosti izmeni izgled veznog reda, Genduzi je već neko vreme na izlaznim vratima kluba, u utakmici za Komjuniti šild smo u prvoj postavi videli i Mohameda Elnenija, a britanski mediji otrkivaju da sa jednim vezistom Arteta nije razgovaora čitavih mesec dana.

U pitanju je Lukas Toreira, koji je u više navrata isticao nezadovoljstvo i sva je prilika da će ovog leta promeniti sredinu.

Pisalo se o interesovanju Milana, ali su se "Rosoneri" okrenuli drugim metama, sada se pojavila mogućost da Urugvajac karijeru nastavi u Fiorentini.

"Viola" je odustala od Pakete, već su angažovali Sofijana Amrabata, pokušaće da dovedi Džeka Bonaventuru kao slobodnog igrača, šlag na tortu bio bi Toreira, koji je blistao u Seriji A u dresu Sampdorije.

Dakle, Sebaljos dolazi, Genduzi i Toreira odlaze, Elneni je dobio poslednju priliku da se dokaže, mogao bi da bude u rotaciji za narednu sezonu.

Ipak, "Guneri" imaju dve velike želje za vezni red, Tomasa Partija iz Atletiko Madrida i Husema Auara iz Liona.

Sa njima bi zaista sastavili vezni red iz snova, Parti se dokazao u Madridu kao jako pouzdan zadnji vezista sa odličnim fizičkim predispozicijama, koji je dobro tehnički potkovan i ume da bude vrlo koristan i u napadu.

Što se tiče Auara, u Ligi šampiona je pokazao da ima ogroman potencijal, već sada poseduje veliki kvalitet, a može samo da napreduje.

Sa Sebaljosom i Partijem bi, utisak je, činio savršen vezni red, ali Arsenal od snova deli veliki novac, osim ako ne bi uspeli da uključivanjem Genduzija u priču sa Atletikom ili Lionom pronađu prečicu.

Parti ima otpusnu klauzulu od 50 miliona, Žan-Mišel Ola traži 60 miliona za Auara, moraće Arsenal da napravi ozbiljnu matematiku da ih angažuje, ali ako bi uspeo, jasno je da bi napravili sjajan posao.

Imaju ponudu za još jednog igrača na stolu, pa bi mogli i tu da dođu do solidnog profita, PSŽ hoće Ektora Beljerina.

"Sveci" su poslali i ponudu tešku 20 miliona evra, ali Arsenal navodno traži dvostruko više.

Videćemo da li će se naći na pola puta, Arsenal bi mogao da se odrekne Španca, koji se često mučio i sa povredama i da ukaže šansu Mejltand-Najlsu, sa kojim bi za mesto uz desnu aut liniju konkurisao i Sedrik Soareš.

baner

Dakle, Vilijan, Gabrijel, Sebaljos, Parti i Auar, podsetimo da je stigao i Vilijam Saliba iz Sent Etjena, šuška se da bi mogao da stigne i peti  Brazilac, otišli bi Beljerin, Toreira, Genduzi, kao i Sokratis Papastatopulos, koji ma ponudu Napolija, klub najverovatnije privremeno napušta i Rob Holding, koji će na pozajmicu u Njukasl, spekuliše se da bi i Emi Martinez mogao da im donese oko 10 miliona evra, ako promeni sredinu, a na izlaznim vratima su i Mustafi i Kalum Čejmbers.

Najveća kočnica je svakako i ogroman ugovor Mesuta Ozila, ako bi se i njega rešili, bili bi definitivno na dobrom putu da obezbede sredstva za željena pojačanja.

Čini se kao savršen prelazni rok, videćemo da li će "Tobdžije" uspeti da ga sprovedu u delo.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Igors Stepanovs
Friday, 04.09.2020
08:28

Odlaze Genduzi i Toreira,ostaju Dzaka i Elneni.Elneni odigrao jednu solidnu utakmicu na "pripremama" i izboksuje jos jednu godinu.Dzaka sve ono sta je radio prosle godine i opet ima potpuno poverenje.Ajde Genduzi mozda zbog discipline i treba da ide,al Toreira nikad nije dobio toliko sansi kao pomenuta dvojica a uvek se borio na terenu.

avatar
Alex#10
Thursday, 03.09.2020
23:49

Uz pomenuti spisak igraca koji treba da odu dodati jos i Dzaku i Bog da ih vidi. I jednog od ove dvojice da dovedu odradili bi perfektan prelazni rok.

avatar
BlueMoon
Thursday, 03.09.2020
19:52

Auar i Parti su predobri igraci za Arsenal

avatar
ja_sam_gavrilo a vi?
Thursday, 03.09.2020
18:14

Bas Aouar u propali Arsenal, sjecam se kada ste pisali da Arsenal zeli dovesti Upamecana sto je bila cista komedija. Vjerovatno zele i Messija ali realnost je nesto potpuno drugo.

avatar
Provokator
Thursday, 03.09.2020
17:18

Nerealno mi je da odrade ovako perfektan prelazni rok ali ce sigurno biti bar nesto od svega nabrojanog. Svaka cast Arteti.