"Tobdžije" se nadaju velikoj zaradi, Francuz nadomak kluba, Italijan pojačava odbranu!

Autor: Nikola Miloradović
subota 15.06.2019.
18:16
Izvor: Sportske.net

Arsenal radi punom parom, kako bi pronašao što bolja pojačanja za što manje novca.

Beta/AP Photo/Alastair Grant
Beta/AP Photo/Alastair Grant

Povezane vesti

Budžet Arsenala za tekući prelazni rok je svega 50 miliona evra, što je, jasno, nedovoljno za više od jednog ozbiljnog pojačanja.

Jasno je i da je Emeriju potrebno nekoliko ozbiljnih pojačanja, pa je na upravi da kako zna i ume pronađe način da poveća taj budžet.

Glavni zadatak biće prodaja Mesuta Ozila.


Bivši reprezentativac Nemačke ima platu od 10 miliona evra godišnje, odlaskom bi rasteretio budžet za plate i dao veće mogućnost upravi na transfer pijaci.

Tri kluba su pokazala interesovanje za plejmejkera, u pitanju su Galatasaraj, Fenerbahče i Bešiktaš, istanbulski rivali.

U klubu iz Severnog Londona se nadaju da bi na ime transfera mogli da dobiju i do 35 miliona evra, pa bi takvom prodajom napravili prostora za nekoliko kvalitetnijih pojačanja.

I dok se čeka da se situacija sa Ozilom razreši, kako bi se napale nešto atraktivnije mete, Arsenal je veoma blizu da u svoje redove dovede još jednog mladog fudbalera iz Francuske.

U pitanju je Aleksis Klod-Moris iz Lorijena, 21-godišnji fudbaler koji nastupa na poziciji levog krila.


On ima ugovor sa francuskim klubom do 2021. godine, dogovorio se sa "Tobdžijama", koje su na adresu Lorijena poslale ponudu od oko 20 miliona evra.

Utisak je da bi to trebalo da bude dovoljno i da će se mladi Klod-Moris, koji je trenutno na odmoru, uskoro pridružiti novim saigračima na "Emirejtsu".

Žele "Guneri" da pojačaju i odbranu, brojni igrači se dovode u vezu sa klubom, a sada su navodno obavili prve razgovore sa štoperom Torina Armandom Icom.


Ovaj 27-godišnji fudbaler je imao odličnu sezonu u Seriji A, postoji želja sa njegove strane da pojača redove Arsenala, ali "Bikovi" ne žele da ga puste.

Predsednik Torina Urbano Kairo želi da zadrži postojeći kadar, kako ima ambiciju da se se Torinom plasira u neko od evropskih takmičenja već naredne sezone.

Videćemo da li će "Tobdžije" zajedno sa Icovim agentima uspeti da ga ubede da posluje, čini se da bi bivši štoper Đenove mogao da bude od velike pomoći londonskom klubu, koji već godinama muči muku sa izborom u zadnjoj liniji.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Wizard08
Saturday, 15.06.2019
20:03

Cudi me da nema kineza koji bi ga doveli,oni bi se isprsili verujem.posto je ocigledno da ozil nije vise za top timove,a cudi me vrhunski je fudbal igrao .

avatar
tomi selbi
Saturday, 15.06.2019
19:24

Da ima 10 bilo bi super...mislim da ima 20m+...ali svejedno, ne opravdava novac. Plus retko indolentan igrac, pa kad mu ne ide bas nikakve koristi od njega...

avatar
Igors Stepanovs
Saturday, 15.06.2019
19:05

Kad bi prodali Ozila za ove pare vec bi bio uspesan prelazni rok...

avatar
BlueBoy84
Sunday, 16.06.2019
09:05
avatar
BlueBoy84
Sunday, 16.06.2019
09:05