Tadićev saigrač iz geta ima poker ponuda, po ovoj ceni on je "bagatela"!

Autor: Vladimir Stojanović
nedelja 21.04.2019.
09:34
Izvor: Sportske.net

Zastrašujuće detinjstvo i odrastanje, uvek je sledio svoje snove, sada je prilika da sve naplati...

EPA-EFE/RODRIGO JIMENEZ
EPA-EFE/RODRIGO JIMENEZ

Povezane vesti

Kada se pomene Dronten, veštačko ostrvo nastalo 60-tih u Holandiji, stigne i priča o nečemu što je bilo predviđeno za oko 15 000 ljudi, međutim, pojačani priliv imigranata, pre svega iz Maroka je proširio kapacitete gradića.

Vlast je na neki način digla ruke, ostalo je opasno susedstvo u koje nerado ulaze, i u kome je odrastao Hakim Zijeh. Ima osmoro braće i sestara, sve ih je odgojila majka na socijalnoj pomoći, dvojica braće su iza rešetaka.

Hakim je sledio svoje snove, veoma talentovan za fudbal dokopao se Herenvena i kao klinac zaigrao za ovaj tim. Sledio je prelazak u veći Tvente, tu je činio čuda, ali i dobio pretnje nekadašnjim navijača, to kako su mu vređali majku i porodicu kada je sa novim timom stigao na gostovanje protiv Herenvena je obišlo svet.

Ipak, zaboravljeno je, Zijeh se preselio u Ajaks, jasno je bilo i prošle godine da je prerastao holandsku ligu, aktuelan je bio dolazak u Romu, ali se to izjalovilo. I bolje za njega, sada Hakim ima atraktivnije ponude.

Sa 26 godina on može još mnogo toga, nije ni čudo što četiri velika kluba iz Engleske, poput Sitija, Junajteda, Liverpula i Arsenala žele da ga dovedu.

Mnogi su procenjivali da je fizički preslab za jače lige, ali, ako je ovako plesao u Ligi šampiona protiv Reala i Juventusa, nema razloga da ne verujemo da će Zijeh uspevati da svojim magičnim potezima pocepa i odbrane na ostrvu. On je ove sezone dao 19 golova i imao 20 asistencija, ima i ponudu Bajerna, još od zime, ali preferira kažu odlazak u Englesku. Novac je veći, prilika da zbrine čitavu porodicu i generacije koje dolaze.

Cena je oko 30 miliona evra, za ovakvog majstora čini se i prenisko, to je privuklo mnoge klubove, ali Zijeh ima obećanje Ajaksa da neće zatezati. On je dobio povišicu, ali i dalje igra za oko 2.5 miliona po sezoni, procena je da bilo gde može da dobije tri ili četiri puta veći novac.

Ovo je šansa koju momak iz geta ne sme da propusti.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Mani2
Sunday, 21.04.2019
16:17

Brate, geto je kod nas Blokovi, Novi Sad, Zvezdara itd.Kod nas se rokaju ko po Bejrutu.Oni su mala deca za nas a i mogu da zive od socijale mi te privilegije nememo.

avatar
Čerek B.
Sunday, 21.04.2019
11:35

Idealan igrač za Bajern po mom mišljenju. Bundesliga bi mu legla samo tako. Nisam siguran da bi se savršeno uklopio u EPL

avatar
Volem Vosu
Sunday, 21.04.2019
11:01

Dobar je igrac, nema sta, ali bas mnogo promasuje... Mnogo mu prilika treba da bi dao gol. Zato je i takva cena.

avatar
Nenadd
Sunday, 21.04.2019
09:56

Nije nesto ovaj zijeh, kao ni onaj drugi iz napada ...tadic im servira 10 sansi da bi mozda pogodili jednu

avatar
NikkiCFC
Monday, 22.04.2019
17:18

Pa i taj Tadic je za polusezonu u Ajaksu dao vise golova nego za 3 godine u engleskoj. Brojke u holandiji nista ne znace jer je slaba liga.