Šveđanin na ceni, traže ga timovi iz vrha PL, Primere i Serije A!

Autor: Nikola Miloradović
petak 25.05.2018.
20:39
Izvor: Sportske.net

Fudbaler oko kog se podiglo dosta prašine minulog leta, ponovo je u centru pažnje.

Povezane vesti

Emil Forberg je odigrao fantastično sezonu 2016/17, kao i većina igrača fudbalskog kluba RB Lajpcig, koji je na debiju u Bundesligi izborio čak drugo mesto na tabeli, iza neprikosnovenog Bajerna.

Upisao je Šveđanin u istorijskoj sezoni osam golova i 19 asistencija i bio je jedan od najzaslužnijih za neočekivano visok plasman novajlije u ligi.

Ove sezone je imao daleko siromašniji učinak, samo dva gola i dve asistencije na 21 nastupu u Bundesligi, ali se švedski internacionalac ponovo našao na radaru brojnih klubova.

Mnogi su upravo njegovu lošu sezonu videli kao priliku da ga dobiju po povoljnijoj ceni, ali sportski direktor Lajpciga Ralf Rangnik ističe da bi najradije zadržao Forsberga u ekipi i naredne sezone.

Ipak, ukoliko neko ponudi 55 miliona evra ili više, koliko se spekuliše da je cena bivšeg igrača Malmea, Lajpcig bi mogao da popusti.

Emil Forsberg

Tako nešto mogli bi da učine klubovi iz najjačih evropskih liga, a u pitanju su sedmostruki uzastopni prvak Italije Juventus, drugi najbolji španski tim iz sezona za nama madridski Atletiko, ali i londonski Arsenal, koji počinje novu eru sa Unajom Emerijem na klupi.

Forsbergov agent Hasan Džetinkaja je navodno već imao razgovore sa predstavnicima ova tri kluba i uskoro bi i prve ponude mogle da stignu na adresu Lajpciga za njegove usluge.

Forsberg će biti važan šraf reprezentacije Švedske na predstojećem Mundijalu, a "Vikinzi" se nalaze u grupi sa Nemačkom, Južnom Korejom i Meksikom.

Zainteresovani klubovi se nadaju da bi sa Lajpcigom mogli da posluju i pre Svetskog šampionata, kako nema sumnje da bi Forsbergu cena vrtoglavo mogla da skoči u slučaju dobrih igara na smotri najboljih svetskih selekcija u Rusiji.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
MalaSkoljkica
Saturday, 26.05.2018
00:59

Po vama ce svakom igracu posle svetskog cena vrtoglavo da skoci, ne racunate da neko moze i lose da odigra u Rusiji.

avatar
Anonymous Official
Friday, 25.05.2018
21:44

40mil najvise 55 mil prosle sezone ali za ovu ne

avatar
10BillionXD
Friday, 25.05.2018
20:49

"Ubio" se za Atletico Madrid i njihovu 4-4-2!

avatar
Bidza i Tridza
Friday, 25.05.2018
20:45

Mislim da bi se savrseno uklopio kod Simeonea.

avatar
rossonero_t
Friday, 25.05.2018
20:44

Slab je bio ove sezone. Proslu je rasturio.