Suareza na "Kamp Nou" menja Hrvat?

Autor: Nikola Miloradović
ponedeljak 18.11.2019.
17:28
Izvor: Sportske.net

Skauti katalonskog kluba su ga pratili u dresu reprezentacije.

EPA-EFE/STRINGER
EPA-EFE/STRINGER

Povezane vesti

Poznato je da Barselona uveliko traži napadača koji bi trebalo da nasledi Luisa Suareza.

Kako stvari stoje, Urugvajac bi na kraju sezone mogao da napusti "Kamp Nou" i preseli se u MLS ligu, gde je veliko interesovanje za njegove usluge pokazao Inter Majami, klub Dejvida Bekama kojem će naredne sezona biti premijerna u elitnom rangu takmičenja u SAD.

Pominju se razna imena, a sada je postalo jasno da je na radaru katalonskog kluba i jedan hrvatski napadač.

U pitanju je, prema informacijama iz Hrvatske, golgeter zagrebačkog Dinama Bruno Petković.

Profesionalnu karijeru je počeo u Kataniji, odigrao je samo pet zvaničnih mečeva za tri godine, uglavnom je bio po pozajmicama, kalio se u Varezeu, Ređani i Virtus Enteli.

Usledio je prelazak u Trapani 2016. godine, da bi se godinu dana kasnije okušao u Bolonji, koja ga je ubrzo poslala na pozajmicu u Helas Veronu.

Leta 2018. godine se vratio u domovinu i potpisao ugovor sa zagrebačkim Dinamom, u transferu vrednom milion evra.



Eksplodirao je u dresu "Modrih", ove sezone je postigao devet golova, u svim takmičenjima, četiri u kvalifikacijama za Ligu šampiona, pa je jedan od najzaslužnijih što prvak Hrvatske igra elitno takmičenje.

Dobio je priliku i u reprezentaciji Hrvatske i maksimalno ju je iskoristio, postigao je četiri pogotka u kvalifikacijama za Euro i bio jedan od najzaslužnijih za plasman "Vatrenih" na kontinentalnu smotru.

Brojni skauti su počeli ozbiljno da ga prate, pa su se tako na "Poljudu" tokom utakmice sa Mađarskom, u kojoj je bio dvostruki strelac, našli i skaut Barselone Goran Vučević, koji je bio u društvu sportskog direktora katalonskog giganta Erika Abidala.

Dvojac je razgovarao i sa Petkovićevim agentom, Ivanom Cvjetkovićem, pa je jasno da su Katalonci ozbiljno zainteresovani za 25-godišnjeg napadača.

Procenjuje se da bi Dinamo mogao da ga pusti za 15 miliona evra, što je cena koju Barsa bez problema može da priušti, pa bi hrvatski reprezentativac zaista karijeru mogao da nastavi u dresu giganta iz Primere.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

9 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Jasminn
Friday, 22.11.2019
17:22

Lik je zvjer. Gledao sam ga vise puta ali da mjenja Suareza u Barci. Barca razmisljao o Neymaru, razmislja o Alabi, Kimiku....i vi u to ekipu dodate njega. Pa i Suarez je dosao iz Liverpula kad je postao najboljo igrac tamo. Nije dosao u Barcu iz Urugvaja. Prvo je dosao u Ajaks pa u Liverpul pa onda u Barcu. Dokazi se u jacoj ligi pa onfa ok

avatar
Стефан Стојанчевић
Tuesday, 19.11.2019
18:12

ako ovaj vredi 15 mil onda mitar vredi 105 mil

avatar
Opet Anonymous
Tuesday, 19.11.2019
11:34

Nije los igrac ali i vi ga brte pretjeraste

avatar
po cetvrtu zvjezdicu
Tuesday, 19.11.2019
10:36

Haha Za 15 mil ??? Poznavajuci Dinamovu transfer politiku za taj novac mogu kupiti Petkovicevu sliku s autogramom

avatar
JC\'90
Monday, 18.11.2019
21:39

Sta reci osim ha ha ha

avatar
Krešo Thierry Henrić
Monday, 18.11.2019
20:23

Tko ga nije gledao moze zaliti, znaci kompletan napadač, podsjeća na Ibrahimovica..i ne pretjerujem, iako da se zna ima jos puno pure jesti do Zlatana, ali je sjajan

avatar
REVØLT
Monday, 18.11.2019
18:41

Devet golova vi nazivate eksplozijom?

avatar
Benz9
Monday, 18.11.2019
20:20

Nije samo do golova, već do ukupnog dojma kojeg ostavlja..Daje golove, asistira, razigrava saigrače, učestvuje u odbrani, odnosno radi sve na terenu... A što se tiče golova, dao je 5 u 8 utakmica za reprezentaciju tako da je dojam još jači..

avatar
REVØLT
Tuesday, 19.11.2019
10:55

Hvala na objasnjenju:-D