Štoper "Građana" razočarao, Francuz se vraća "kući"?

Autor: Stefan Matić
četvrtak 30.05.2019.
18:22
Izvor: Sportske.net

Defanzivac zadnje dve sezone kuburi sa povredama.

EPA-EFE/JAMES BOARDMAN
EPA-EFE/JAMES BOARDMAN

Povezane vesti

Mančester Siti je osvojio sve domaće trofeje ove sezone, glavni cilj "Građana" naredne sezone će zasigurno biti pomak u Ligi šampiona. Ove sezone su na neverovatan način ispali od Totenhema u četvrtfinalnoj rundi elitnog takmičenja.

Na "Etihadu" će biti svežih dolazaka, ali i odlazaka. Prvi na izlaznim vratim stadiona u Mačesteru jeste francuski defanzivac, Eliakim Mangala. Dvadesetosmogodšnji štoper je plaćen 34 miliona funti 2014. godine pri dolasku iz Porta. Zadnje dve sezone je proveo na pozajmicama u Valensiji i Evertonu.

Dok je za španski tim i igrao, na "Gudison Parku" maltene nije ni istrčao. Francuz je odmah na početku karijere u "Karamelama" zadobio povredu tako da ima tek odigrano jedno poluvreme za plave iz Liverpula.

Britain Soccer Premier League

Po pisanjima portugalskih medija sledi mu povratak u voljeni Porto, klub u kojem je imao i najbolje nastupe. Štoperu ističe ugovor naredne sezone, ali da bi se vrati na "Dragao" mora proći zdrastvene testove, Portugalci žele da se uvere da je Mangala sanirao povredu te da je spreman za predstojeće pripreme.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
DejoNK
Thursday, 30.05.2019
18:41

Njemu je isticao ugovor ove sezone, medjutim pred kraj su mu produzili za jos 1god, koji je razlog nez, mozda gvardiola planira da ga koristi kao zamjenu sad kad je ostao bez kompanija