Stigla naredba iz Katara, ovo se četiri pojačanja PSŽ, Leonardo i parola "snađi se"!

Autor: Vladimir Stojanović
subota 27.06.2020.
11:05
Izvor: Sportske.net

Klub izgubio u pandemiji oko 200 miliona, trošenje stavljeno sa strane, ekipa će biti pojačana, ali moraće i da prodaju. Ovo je plan...

EPA-EFE
EPA-EFE

Povezane vesti

Nakon onog senzacionalnog leta u kome je uloženo 400 miliona u Nejmara i Mbapea, PSŽ je smanjio trošenje, mada naravno nisu ostali izvan pijace i dodatno su pojačavali tim. Ipak, kada se Leonardo vratio jedan od zadataka je bio da krene u laganu rekonstrukciju, kao i da se oslobodi nekih starijih igrača i onih sa velikim ugovorima koji nisu potrebni klubu.

Brazilac je bez pardona odlučio da ne produži ugovore Tijagu Silvi, Kavaniju, Menijeu, kupio je Ikardija, bio jasan da Nejmar i Mbape ne idu nigde, a jedini će možda preživeti Kurzava koji bi mogao da produži ugovor na godinu dana. Stiže i Aleks Teleš, može da igra i desno, on je realnija opcija od De Šilja iz Juventusa.

No, ovo neće biti leto velikog trošenja. Naime, iz Katara je stigao nalog da se dovode ili slobodni igrači, ili mladi Francuzi poput Kamavinge koga će Ren teško pustiti, ili Oara iz Liona zbog koga je izbio pravi rat reči na relaciji Pariz-Lion.

Klub je izgubio 200 miliona zbog pandemije i prekida prvenstva, sezona nije završena, okupili su se ponovo, cilj je Lisabon i Liga šampiona u avgustu. Spekuliše se, da ako je osvoje, prodaće Nejmara, ima samo jedan problem, niko nema novca da ga priušti. Klub je stavio na sto ponude za dvojicu najboljih oko 45 miliona po sezoni, Mbape i Nejmar bi postali najplaćeniji igrači na svetu. Mladi Francuz bi uz klauzulu mogao da produži ugovor koji mu ističe 2022.

baner 4


Leonardo ima nameru da proda Dresklera i Paredesa, tu bi mogao da inkasira 50 miliona evra, ali se oslobodi i velikih ugovora igrača koji nisu u prvom planu. Kada se na to dodaju da nema više plata Kavanija, Tijaga Silve koje su bile astronomske, jasno da će uštede biti značajne.

Ali, koga će PSŽ dovesti?

Traže golmana, Riko se vraća u Sevilju, Areola ima druge planove, Navas će ostati kao prvi golman. Od Donarume nema ništa, a Leonardo planira da dovede još jednog iskusnog čuvara mreže koji će biti rezerva.

Što se štopera tiče, čini se da nema rešenja, Kulibali je odbio Pariz, a i pitanje je da li bi PSŽ platio traženu sumu, čak i da De Laurentis smanji apetite. Ostaju Markinjoš koji će biti i novi kapiten, Kerer, Kimpembe, Dialo, dok Kuasi odlazi.

baner 8


U veznom redu je potreban igrač, Leonardo pregovara oko Tonalija, sada se pojavila opcija u vidu Genduzija koga Arsenal želi da proda, a od Milinković Savića nema ništa. Pominje se Ndombele koji je u svađi sa Murinjom, ali i on je preskup.

Sve u svemu, ako računamo Telješa i Ikardija, potrošeno je već 100 miliona, Leonardo mora da proda igrače za taj novac, kako bi eventualno kupio još jednog vezistu. Minus bi najviše mogao da bude 70 miliona ove sezone, tačnije toliki bi budžet bio za pojačanja.

Bonus baner


Čupo-Moting, Areola,  možda i Sarabija bi mogli da donesu novac, uz pomenute Drakslera i Paredesa, ali pitanje je da li će se približiti sumi koja je potrebna da bi se realizovali ostali poslovi u prelaznom roku. Dakle, tiho leto, rezervni golman, vezista, Telješ i Ikardi i to je sve, nikakvih većih kupovina neće biti.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Blek stena
Saturday, 27.06.2020
12:38

Tiho netiho oni ponudise 2 skoro 100 mil za plate. Tako da nije bas tiho. Drugo dzaba im sve pare. Jeste da da navijam za man ali kad njih nisu izbacili onda stvarno dzaba sve.

avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Saturday, 27.06.2020
11:10

Teleš je postao Telješ, a Dreskler Draksler, napreduješ, nema šta...