Šta posle Donija? Solskjer se sprema za rat sa Liverpulom i Sitijem, kupuje i defanzivca Reala?

Autor: Nikola Miloradović
četvrtak 03.09.2020.
10:34
Izvor: Sportske.net

"Đavoli" su otvorili prelazni rok.

EPA-EFE/Peter Powell/NMC/Pool
EPA-EFE/Peter Powell/NMC/Pool

Povezane vesti

Mančester junajted je obavio prvu kupovinu na letnjoj pijaci, stigao je na "Old Traford" vezista holandske reprezentacije, sjajni Doni van de Bek iz Ajaksa, plaćen je 40 miliona evra.

Sjajan posao "Đavola", ali izgleda da je to samo početak.

Naime, Junajted i pored dolaska Van de Beka želi i vezistu minhenskog Bajerna Tijaga Alkantaru!

Španskog reprezentativca želi i Liverpul, navodno bi i on voleo da sarađuje sa Klopom, rešio je da napusti Minhen.

Solskjer je lično obavio razgovor sa bivšim fudbalerom Barselone, Junajted bi mogao da izađe u susret zahtevima Bajerna, koji traži oko 30 miliona evra, ali je u ovom trenutku problem plata.

Alkantara navodno traži previše novca, a Solskjer smatra da mu nisu potrebni igrači koji pokušavaju da izvuku što veću platu od kluba, već igrači koji sa pravim motivima žele da nose dres Junajteda.

Videćemo da li će ipak i Alkantara put "Teatra snova", dolaskom Španca Solskjer bi imao zaista paklen "poker" u veznom redu, pa se spekuliše da bi mogao i da promeni formaciju u 4-4-2 sa popularnim dijamantom na sredini.

Dolazak i Alkantare najverovatnije bi značio i odlazak Freda, iako je Brazilac imao sjajnu sezonu iza sebe.

baner

Ali, izgleda da novi vezista nije trenutno prioritet Junajteda, koji se sada okrenuo pojačavanju zadnje linije.

Naime, kako prenosi sve veći broj medija iz Španije, ali i sa Ostrva, Mančester junajteda pregovara sa madridskim Realom oko kupovine Serhija Regiljona.

Španac je oduševio u dresu Sevilje, za koju je minulu sezonu igrao kao pozajmljen igrača Reala, ali ipak nije kupio Zidana, koji veruju Mendiju i Marselu.

Sevilja bi da ga vrati na novu pozajmicu, ali je sada Junajteda favorit za njegov potpis, jer je spreman da ga otkupi i ponudi mu višegodišnju saradnju.

U Realu se nadaju da bi mogli da zarade 25-30 miliona evra na ime transfera, ali i da bi mogli da ubace povratnu klauzulu, sa čim će se teško složiti na "Old Trafordu".

Solskjer na raspolaganju uz levu aut liniju u odbrani ima Luka Šoa i mladog Brendona Vilijamsa, ali očigledno želi da im pojača konkurenciju, Regiljon bi prestavljao ozbiljno pojačanje.

baner

Dakle, Junajted se sprema da zarati sa Liverpulom oko Alkantare, ali izgleda da to nije jedini "rat" koji je spreman da započne na transfer pijaci.

Naime, kako prenose pojedini italijanski mediji, agent štopera Napolija Kalidua Kulibalija je saopštio čelnicima kluba sa "San Paola" da i "Đavoli" žele sjajnog Senegalca.

Siti je odavno favorit za njegov potpis, ali De Laurentis tvrdi pazar, traži 80 miliona evra, što niko nije spreman da ponudi.

Pisalo se da su se dve strane dogovorile za 10 miliona manju sumu, ali je De Laurentis demantovao te navode, istakao je da Kulibali može da ide ovog leta, ali samo uz pravu ponudu.

Ramadani ga je sada obavestio da je za njegovog klijenta zainteresovan i Junajted, ali da ni oni nisu spremni da plate 80 miliona.

Priča se proprilično zakomplikovala, utisak je da je Siti i dalje favorit, ali Junajted je itekako spreman da im pomrsi račune.

Opšti utisak je da je Junajted tek počeo, od Sanča su odustali, izvesno je da će pokušati da ojačaju i napad, pisalo se o Daglasu Košti iz Juventusa, ali nikakva ponuda još nije poslata u Torino.



Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

14 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
The Red Army
Friday, 04.09.2020
09:41

Kao navijac Junajteda ne bih voleo da Alkantara dodje kod nas, ne treba nam, a i previse je rovit, kad u Nemackoj ne moze da odigra vise od 25 utakmica za sezonu kako ce onda u Engleskoj, kad dodje decembar i januar gde je navikao da odmara...

avatar
Boginja iz Bergama
Thursday, 03.09.2020
20:40

Marke oni nemaju ko i Liverpul...

avatar
Paul Kersey
Thursday, 03.09.2020
19:21

Stvarno će neko da ga mazne dok se mi kilavimo...

avatar
Devil born 1878
Thursday, 03.09.2020
16:12

odakle vi ovo citate? Jedan novinar koji ima veze direktno sa junajtedom prenosi juce uzivo da postoji veliki pomak u transferu sa sancom a vi napisete da su skroz odustali...

avatar
tanzar
Thursday, 03.09.2020
12:22

Romano kaze da ce Mancester po stopera ako se ukaze prava prilika u prevodu kupuju nekoga garant

avatar
Milos Ilic_fb1
Thursday, 03.09.2020
10:48

Sta ce UTD-u Alkantara? Matic, Pogba, Fred, Mektominej, Fernandes i sada Van De Bek. 6 odlicnih veznjaka, sta ce im Alkantara? Gd ce ga?

avatar
_mladen_
Thursday, 03.09.2020
11:58

Plus Alkantara neće u tim koji nije završen, nema on godine da čeka, hoće u sređen tim gde može da nastavi gde je stao.

avatar
jack wilshere
Thursday, 03.09.2020
16:18

Pa ne postoji savrseniji i zavrseniji tim od Bajerna, pa od njih odlazi.. Da mu je samo do toga, niti bi morao nesto cekati, niti zbog neceg stajati.. Totalno nepovezan komentar.

avatar
ja_sam_gavrilo a vi?
Thursday, 03.09.2020
15:50

Ako je Fred odlican ja onda stvarno ne znam... Matic ima jos sezonu ili najvise dve, Scott je dosta limitiran ali se nadam da ce kroz godine napredovati... Thiago moze da igrao i kao DMF, svugdje ga ima po terenu on Pogba i Bruno bi cinili bezanstven vezni red prepun kreativnosti

avatar
ja_sam_gavrilo a vi?
Thursday, 03.09.2020
15:47

Pa onda u Loserpool nece sigurno hahaha!