Šta Luka Jović STVARNO želi, koji je klub po njegovoj meri?

  • Autor: Darko Mitrović

  • 16. april 2019.

  • 13:47

  • Izvor: Sportske.net, alo.rs

  • facebook
  • twitter
  • email

Njegov otac je sve otkrio.

Šta Luka Jović STVARNO želi, koji je klub po njegovoj meri?
Foto: EPA-EFE/ARMANDO BABANI
Luka Jović igra fenomenalnu sezonu, ovog proleća se gotovo svakodnevno najavljuje njegov transfer u neki od najvećih evropskih klubova, pa mnogi jedva čekaju leto i konačan rasplet ove priče.

Međutim, iako su za sada u prvom planu bili Barselona i Real kao njegovi potencijalno budući klubovi, Luka Jović ima, izgleda, nešto drugačije želje.

O čemu se radi, otkrio je njegov otac Milan, u zanimljivom intervjuu za ''Alo''.

''Nedavno smo sedeli u Lisabonu, pre utakmice Portugal-Srbija, tad mi reče: 'Ćale, ne želim da se opterećujem. Ne pada mi na pamet da dižem sebe u zvezde. Meni je lepo u Frankfurtu i ne bih se razočarao da ostanem. Ako budem dobio priliku za stepenicu više u karijeri, tim bolje'', otkriva Milan Jović.

Ali, ako transfer bude neminovnost, jedan klub se za sada posebno izdvaja i bio bi po Lukinoj meri.

''Bajern... Gigant. Mašinerija. Luki odgovara bundesligaški stil igre. Svi trče, i bekovi, i vezisti, pa se napadaču više otvara prostor. Italijanska liga je potpuno drugačija. Uverio se u to.

Protiv Lacija je jesenas, kaže, dobio batina i batina, a posle nedavne utakmice s Interom je bio sav izgreban. Mnogo guranja, laktanja, koje sudije i ne vide.

U Nemačkoj se igra za gol više, zato ne staju ni u 90. minutu. I, zahteva se disciplina, a Luka jeste disciplinovan i radan'', objašnjava Lukin otac.

Finansijski detalji će, naravno, mnogo uticati na konačnu odluku, a Jović već sada ima jasan stav - Luka u novom klubu neće igrati ''za siću''.

''Rekao sam Faliju (Ramadaniju) da uzmu milione na Luki, samo da on igra. Gde, videćemo...

Da se razumemo, ne trčimo za parama, ali zašto bi neko igrao za platu od milion evra, a Luka za 300.000? A taj nije ništa bolji...

To je jedno, a drugo, Real, Bajern, Napoli... ko već bude, računaće na njega ako mu da platu koju traži.

A da prihvati siću, ne bi ga bilo nigde. Uprava kluba to popije i baš je briga hoće li Jović da igra. Zato nam je cilj da mu plata bude tolika da mu garantuje da će stalno igrati. Eto, zbog toga se možda sada zateže, a ne zato što smo gladni'', istakao je Milan Jović.

Crvena zvezda mu je i dalje velika ljubav, iako je iz nje otišao veoma mlad, u vreme teške finansijske situacije u klubu, ali jedno je sigurno.

''Kad je Zvezda ušla u Ligu šampiona, isplaćen mu je dug. On mnogo voli Zvezdu. I dan-danas mi kaže da ima želju da se vrati, da s njom osvoji titulu i igra u Evropi. Znajući ga, ispuniće tu želju'', poručuje Lukin otac.
  • facebook
  • twitter
  • email

Ne propustite

Komentari