Srpska kolonija u Kadizu - Biće zarade i za Partizan!

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 01.02.2019.
12:36
Izvor: Sportske.net

U poslednjem satu zimskog prelaznog roka u Španiji je završen transfer kojem se niko nije nadao. Bivši napadač crno-belih prešao je u Kadiz i doneo dodatnu zaradu matičnom klubu.

Beta/Branislav Božić/Ev
Beta/Branislav Božić/Ev

Povezane vesti

Španski drugoligaš Kadiz realizovao je u "minut do 12" još jedan transfer u zimskom prelaznom roku i tako oformio koloniju srpskih fudbalera.

Nakon Dejana Lekića i Aleksandra Pantića Kadizu se priključio i bivši napadač Partizana Đorđe Jovanović (19) koji je sa španskim drugoligašem potpisao ugovor na četiri i po godine.

Jovanović je prošlog leta promenio sredinu, preselio se iz Partizana u belgijski Lokeren, ali u tom klubu nije uspeo da dobije željeni prostor za dokazivanje. Na jedanaest takmičarskih utakmica Jovanović je postigao jedan gol i posle samo šest meseci odlučio da "podigne sidro".

Lokeren je svakako zaradio, pošto je Jovanovića kupio za 450.000 evra, a prodao ga je za milion. Manja svota novca od pomenutog transfera sliće se u kasu kluba iz Humske na ime trening kompenzacije i fonda solidarnosti. Radi se o svoti od oko 50.000 evra.

Kadiz je trenutno sedmoplasirani tim španske Segunde, a Đorđe Jovanović je još jedan u nizu igrača koji su se ove zime obreli u španskoj drugoj ligi.

Aleksandar Pantić je u Kadiz stigao na pozajmicu iz kijevskog Dinama, Slavoljub Srnić je pojačao Las Palmas, a Nikola Stojiljković ekipu Majorke. Pored pomenute trojice u Segundu su stigli Rajko Brežančić (Malaga) i Uroš Račić (Tenerife).

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
RIP KOBE
Friday, 01.02.2019
18:50

cekamo vazurino likovanje

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Friday, 01.02.2019
14:46
avatar
magister
Friday, 01.02.2019
14:36

Čitam kako je igrač iz Hajduka prešao u PL klub za oko 5, 6 miliona funti, plus je Hajduk zadržao procente (10 - 20%) od sledećih transfera. Partizan proda centarfora i ostane bez centarfora, za manje od 0.4 mil. funti, a ne ugovori ni procente od daljih prodaja. Neko se pita zašto, da li su glupi? To nije moj utisak. Moj utisak je da iza svakog od tih čudnih ugovora ima nekakvih dogovora koji se ne vide. Kako god, ili ne znaju da rade svoj posao ili ga rade premalo u interesu Partizana, a previše u svom. Plus, dovedeni političkom voljom navijača Zvezde. Plus, rasturili generaciju 2000. koja je imala šanse da postane nove Partizanove bebe. Plus, samo pod njihovim vođstvom Partizan više i ne učestvuje u borbi za titulu. Sme li neko da pokrene pitanje njihovog daljeg opstanka u Partizanu? Ili je strah nadjačao i svaki zrak razuma i preti da nas uvede u potpuni mrak?