Srbin u fokusu španske ''Marke'' - Ovog leta će da ''eksplodira'', ili...?

Autor: Darko Mitrović
subota 01.06.2019.
12:08
Izvor: Sportske.net

Leto velikih očekivanja, najvažnije u dosadašnjoj karijeri srpskog veziste,

Sportske.net/Pavle Knežević
Sportske.net/Pavle Knežević

Povezane vesti

Dvadesetjednogodišnji Uroš Račić prošao je period adaptacije na španski fudbal po dolasku iz Crvene zvezde u Valensiju, pa se ovog leta očekuju novi, konkretni potezi čelnih ljudi kluba sa ''Mestalje'' kada je u pitanju mladi srpski vezista.

Podsetimo, Račić je prošlog leta za 2.2 miliona evra prešao iz Zvezde u Valensiju, ali tamo nije uspeo da se izbori za ulogu prvotimca, pa je zimus poslat na pozajmicu u drugoligašku ekipu Tenerifa.

Tamo je ovog proleća imao važnu ulogu, odigrao je 15 utakmica u Segundi i postigao jedan gol, ali njegov tim i dalje nije osigurao opstanak u ligi, dva kola pre kraja.

Na kraju sezone mu ističe pozajmica, očekuje ga povratak u Valensiju sa kojom ima ugovor na još tri godine.

Španska ''Marka'' danas postavlja pitanje šta će dalje biti sa Račićem, šta će Valensija uraditi sa njim i otkriva da na ''Mestalji'' analiziraju ovog igrača koji bi u narednoj sezoni mogao da bude tek četvrta opcija u veznom redu.

Navodi se takođe da je on u godinama kada bi morao da ima veliku minutažu, ali je u ovom trenutku neizvesno da li će se za to i izboriti u Valensiji.

Zbog toga, ističe ''Marka'', naredno Evropsko U21 prvenstvo bi moglo da bude od ogromnog značaja za Račića. Očekuje se da on bude siguran učesnik tog takmičenja, da će mu selektor Đorović uputiti poziv, ali i da će na ovom takmičenju ostaviti odličan utisak.

Dakle, Račić će tokom leta biti ''u izlogu'', dobre igre bi mogle da pojačaju interesovanje za njega, s obzirom da određene ponude već postoje i posle tog Evropskog prvenstva mnogo više će se znati šta u Valensiji planiraju - da li da odmah zarade na srpskom vezisti, da mu ukažu priliku u svom timu, ili ako očekivanja ne budu ispunjena, da ga ponovo pošalju negde na pozajmicu...

''Marka'' dodaje da je Račić i Englezima na oku i zaključuje:

''Valensija može da uzme značajan novac za njega, ali je pitanje kako napraviti formulu. On je igrač koji bi mogao da poveća svoju tržišnu vrednost u nkoliko sezona i to se vrednuje u klubu. Mogla bi mu se dati još jedna godina u prvom timu da se vidi da li će eksplodirati i onda pribeći velikoj prodaji. Ali, sve će zavisiti od njegovog učinka na U21 EP'', navodi ''Marka'', a Valensiji ostaje da navija za Srbiju tokom ovog leta.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Al-Ahli najtrofejniji na svetu
Saturday, 01.06.2019
12:59

zvezda je odradila najbolji posao u istoriji...za ovo uzeti 2 miliona a on nit je igrao...a ne vredi ni 100 hiljada