Španski diskont, Real pušta besplatno dvojicu od 200 miliona, kod Barse skoro svi na prodaju, Atletiko mora da se oslobodi najboljeg!

Autor: Vladimir Stojanović
petak 15.05.2020.
10:07
Izvor: Sportske.net

Španski klubovi u velikoj krizi, izostanak navijača, usloviće ogromne gubitke, projektovani prihodi sada izgledaju kao nemoguća misija. Neki potezi bi mogli da označe pravi egzodus fudbalera...

EPA-EFE/EMILIO NARANJO
EPA-EFE/EMILIO NARANJO

Povezane vesti

Španska liga će se, kako sada stvari stoje nastaviti, ali niko ne očekuje, s obzirom na situaciju da će navijačima do kraja kalendarske godine biti omogućen ulazak na tribine.

Gubici će biti ogromni, klubovi smanjuju troškove, priča se da će Primera doneti odluku o smanjenju plata za 30%, a svi će činiti sve da smanje troškove i pokriju gubitke.

Mediji pišu da je Real spreman da dvojicu igrača koje je svojevremeno platio 200 miliona evra pusti besplatno, odnosno da ponudi Bejla i Džejmsa Rodrigeza bez oveštećenja kako bi uštedeo na njihovim platama. Ako računamo poreze, Kolumbijac i Velšanin za narednu sezonu koštaju neverovatnih 55 miliona evra, a imaju ugovore do 2021.

Atletiko će, ako ostane bez Lige šampiona biti prinuđen da prodaje najbolje, recimo, već se pominje da bi mogli da spuste cenu i da se odreknu Saula Nigeza koga silno želi Siti. Ali, klauzula od 150 miliona je misaona imenica, tih transfera neće biti.

U Barseloni kao da su na prodaju svi sem Mesija, ali niko neće da ode. Umtiti odbija bilo kakve trampe, pokušavaju sa slome Artura Mela odnosno zamene ga za Pjanića. Što ase Kutinja tiče, gledaju ka Njukaslu, a Vidal i Rakitić ne žele da odu, ako im neko ne garantuje plate koje imaju. Prvi se dogovara sa Interom, Konte ga želi, ali vlasnici oklevaju i zbog plate i zbog Vidalovih problema van terena, Rakitić je upozorio klub da nije džak krompira. Vratio bi se u Sevilju, smanjio platu, ali Andalužani nemaju novca ni za deo njegovih ogromnih primanja.

Baner ispravka


U svakom slučaju, jedino rešenje su trampe, dovođenje mlađih igrača iz manjih klubova koji će takođe morati da smanje apetite, ili u slučaju Reala odlaganje planova za kupovine. Oni razmišljaju o Halandu, ali treba da prodaju Jovića i još najmanje tri ili četiri igrača kako bi se pojačali. Uz to Zidan ih ima 36 treba pozajmiti ili prodati desetak, sa plazama koje imaju, to znači da ih retko ko može priuštiti i na pozajmicu.

U svakom slučaju, procena je da će Real biti u gubitku 200 miliona jer nema očekivanih prihoda i oni moraju da smanje taj gubitak smanjenjem troškova. U istoj situaciji je Barselona, koja uz to mora da kupuje, pre svih Lautara Martineza, a kada izgubite na marketingu, odnosno projektovanim prihodima više od 200 miliona evra, jasno da 670 miliona koje odvajaju na plate predstavljaju naučnu fantastiku. Zbog toga će uslediti dalja smanjenja, iako su se igrači pod pritiskom odrekli dela plata dok nije bilo utakmica.

Šampionat bi trebalo da se nastavi 12. juna, kako će sve izgledati ostaje da vidimo...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Mirjevac
Friday, 15.05.2020
13:51

Jes da he kriza, ali ovo sto ovde pise nema veze sa istinom! Kako ovde pise po vama se trebaju svi klubovi zstvore! Barca real su jedni od naj bogatijih klubova i sad se trebaju oni odricati ogromnog novca da bi usparali malo novca, po vasoj racunici, odim barece reala vise nijedan klub nebi postsjao zbog te krize, kad su ova dva kluba u krizi sta da kazu oni drugi, oni ne treba ni da postoje? Jeste kriza je ali uvek ima izlaz, tako da opet pisete neistinu!

avatar
RocknRolla
Friday, 15.05.2020
23:25

Liverpul je jedini stabilan sa finansijama,Real je u krizi zbog velikih plata,Junajted se drzi zbog jakih sponzora,Siti i Psz zbog bogatih vlasnika ali Barsa bas tone,prvo zbog transfer politike koja je osakatila budzet kluba a i zbog naravno korone koja utice na ekonomiju, oni ce se bas tesko iscupati iz ove situacije.

avatar
Mirjevac
Sunday, 17.05.2020
15:27

Barca ima isto tako i sponzore i i sve ostalo, i barca ima igrace za prodaju, barca nema gazdu koje
Je zinulo dupe da uzme pae, vec barcin gazda su njeni navijaci, oni imaju vecinski udeo i oni ne traze dobit! Barca isto ima dobre sponzore i cak nije ni prepunjena sa sponzorima cak ima mesta da jos nekog dobije! Barca je preko deset godina nosila na dresu samo UNICEF, reklamu od koje nije dobijala nista vec cak davaka, puno njih sponzora je ona odbijala, tako da je barca u ovoj krizi izgubila samo 140 miliona, Real 165, mnogi drugi klubovi du isto tako mnogo izgubili! Samo da znas da u zadnje nekoliko gidina je klub koji je naj vise zaradjivao od svih drugih klubova i to je bilo preko milijarde, odtali bogati klubovi nisu ni milijardu, tako da samo znas, da je barca potrevljena ko i svi drugi!Gazda liverpula je prozdrljiv i samo pare trazi, skoro je bio kritikovan zasto nije pomogo tokom ove krize! Odkud su pare liverpulu, nakon 30 godina osvojio samo jednu LS tu nisu ogromne pare, sad ove sezone ce samo da osvoji PL, to ne donosi velike pare! Barca je prodala jednog kupila dva skupa, barca je prodala sedam do osam mladih igraca kupila Gruzmanai vise nije kupovala, tako da secbatca nije potrosila! To da se barca potrosila i da je ona u krizi, pisu realovi tabloidi koji hoce da naskode barci, sad se otkri da je real vise izgubio oad barce, a oni drugacije pisali!

avatar
Mirjevac
Saturday, 16.05.2020
01:40

Barca ne tone zbog skupih transvera, barca ne tone, ona se dobro drzi u ovoj krizi! Real eto nije ulagao u skupe transvere, ali i on je u krizi! Liverpul je isto u kkrizi i te kakoj, kad on nije hteo da odvoji neku malu paru za zaposlene u klubu, ve dok ih nisu navijaci napali tad su kao eto odlucili da pomognu! Svi su klubovi u krizi, nema publike, nema TV prava, nema sponzora, sve te pare svakom klubu nedostaju, zato su svi klubovi u krizi! Barca je pre tri godine prodala Nejmara za 222 miliona i za te pare pre tri godine kupila dva skupa igraca, to su Dembele i Kutinjo! Ispada da barca nije nista placala iz budzete, ve jednog za dva! Grizmana je kupila da on je skup iigrac, ali barca je prodala vise jevtinijih igraca, i to tri igraca u Everton, dva u valeciji, dva u Celti i jos nekog je prodala, tako da je mozda samo malo dodala za Grizmana, i tako da se barca nije puno istrosila! Barci, Realu i svim klubovima su problem plate, plate jakih igraca, tako da je u tome problem, novac ne dolazi ood sponnzora, za TV, publike i u tome e problem svih klubova!

avatar
Hannibal Lecter
Saturday, 16.05.2020
00:20

Kojih veliki plata kad real na plate daje 30 procenata od prihoda? Nije bitna plata već koliki imaš prihod, umanjenjem zagarantovanog prihoda klubovi po preporuci UEFE umanjuju plate... tako da ovo sto pise ovde nema nikakve veze. A komentarišu slabo informisani ljudi... barselona je u težoj situaciji jer odvaja izmedju 70-80 procenata novca na plate. Ali opet će naći način da isplivaju. Jer su to klubovi sa najvećim primanjima u svetu fudbala. Ako su oni u krizi onda ostali idu u stečaj.... ili bar većina.