Slučaj "Pogba" - Pet razloga zbog kojih želi da ode!

Autor: Vladimir Stojanović
utorak 11.09.2018.
11:04
Izvor: Sportske.net

Pogrešno je svoditi čitavu priču na Murinja, niti je to glavno, niti je sam Pogba kreirao situaciju...

EPA-EFE/PETER POWELL
EPA-EFE/PETER POWELL

Povezane vesti

Pol Pogba nije odustao od namere da ode iz Junajteda, čak sada se provlači priča da nije samo Murinjo u pitanju i da Francuz ne želi da gubi vreme u klubu.

Postoji nekoliko razloga, pre svih to je pritisak u Premijer ligi i činjenica da Pogba ne vidi kako bi klub mogao da izađe iz senke Sitija, on veruje da je Pepov tim svetlosnim godinama daleko, da ni velika ulaganja ne bi mogla značajno da smanje taj jaz.

To je jedan od razloga, uz naravno onaj drugi, odnos sa Murinjom, o kome ne želi da priča, ali je natuknuo da svakako nije prijatelj sa trenerom, ali da se trudi da ima profesionalni odnos. Portugalac mu zamera na tome da se više bavi marketingom nego igrama, a odnosu nije pomogla ni Murinjova konstatacija da Pogba mora sam da shvati zbog čega bolje igra za Francusku nego za klub, aludirajući na njegove motive i želju.

Da su Barselona i Juventus zainteresovani za Francuza koji nije imao ponude tokom leta, to je poznato.

Juve nije bio u mogućnosti da ga dovede zbog Ronalda, ali nije ni tajna da je on sledeća velika meta i da u klubu ne razmišljaju ni o čemu drugom, toliko žele da se Pogba vrati, da bi žrtvovati i Dibalu.

Današnji italijanski mediji podgrevaju priču navodeći još tri razloga zbog kojih bi Pogba želeo pre u Juventus, po cenu i da smanji primanja.

Prvi je činjenica da ga svlačionica obožava, da je u stalnom kontaktu sa svim igračima sa kojima je igrao i da praktično više vremena provodi sa njima online, nego fudbalerima sa kojima sada igra.

Drugi je Kristijano Ronaldo, Pogba veruje da bi mu prisustvo Portugalca olakšalo povratak, ne bi svi reflektori bili uprti u njega, imao bi vremena da pohvata konce nakon ne baš impresivnih partija u Junajtedu. Uz to, Juve je mnogo organizovaniji klub u ovom trenutku, ekipa je spremnija da istrpi Pogbu, a i uz strašan vezni red, pogotovo u defanzivi sa Džanom, Matuidijem koji ga ubeđuje i Kedirom, imao bi mnogo više slobode.

Treći razlog je Mino Rajola. Dok Barsa ne želi da radi sa njim, Rajola ima pouzdanog partnera u bivšem klijentu Pavelu Nedvedu, prvom čoveku sportskog sektora u Juventusu. Čeh naravno predstavlja ključ, a Rajola ne želi da mu Mendeš preotme pozicije u Juventusu, dovođenjem Ronalda i Kansela. Jer, nije samo Pogba u pitanju, već i Kean koji bi mogao da bude buduća zvezda svetskog fudbala, kao i još par mlađih igrača koje je doveo u Primaveru, odnosno omladinski pogon.

Sa druge strane priča se da Mendeš sada već planira da Rubena Neveša umesto u Junajted ili Siti dovede u Juve, čime bi zacementirao svoje pozicije u jednom od najvećih klubova na svetu...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

11 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Misosesic
Tuesday, 11.09.2018
18:04

Sta radi ovaj Rajola fudbalu to je žalosno.Kada ce klubovi da shvate da Rajola poštuje samo Juventus kao klub ostale samo iskorištava.Ovaj Pogba nema razloga da bude nezadovoljan pa cak i da je non-stop na klupi jer on igrom ne pokazuje nista.Druga bi prica bila da on sjajno igra a da ga Murinjo ostavlja na klupi.Čovjek ne pokazuje nista na terenu a ljuti se kad ne igra.Ali to je Rajolina škola i nije Perez bez razloga stavio zabranu dovodjenja njegovih igrača.

avatar
Anonymous Official
Tuesday, 11.09.2018
17:59

Ako ga vec toliko zele neka bude Pogba za Dybalu 1 za 1

avatar
GoranB
Tuesday, 11.09.2018
15:41

Otisli su Bekam pa i Ronaldo i nije bilo toliko medijski ispraceno..dajte nekog ko ce da gine za klub i teraj ovog sisavca!

avatar
Luka Toni
Tuesday, 11.09.2018
20:31

Da bi da ode, koliko je placen,treba da daje 500% sebe

avatar
GoranB
Wednesday, 12.09.2018
13:33

Mene plasi da on u stvari i daje sve od sebe!
Cini mi se da je to njegov maksimum..
Navijam za Mancester,ne za trenera ne za igrace ali ipak je Fergi bio Mancester i vidi se da je imao sve u malom prstu!

avatar
riquelme
Tuesday, 11.09.2018
13:50

Ma pisao sam ovo vec ali ajde jos jendnom. NIJE LIDER!!! Naravno da bi mu bilo super u Juventusu gde imas Ronalda da preuzima odgovornost da nosi ekipu, gde ima veni red gde on moze da cacka loknice dok oni trce za njega, gde imas mandzukica i Kostu koji nisu kompleksi i igraju fudbal i bas ih briga da glume zvezde evntualn pojacaju ugovore i ostanu oni isti kakvi su bili. Nije SAF budala, tako da bih vas zamolio ako neko od novinara ima ideju da ne kazem herca da napise clanak LIDER ili NE? Zato je i u Francuskoj dobar gde Grizman plese, Mbape fura 330 na sat, Ziru popunjava Benzeminu rupu na odlican nacin a Kante trci i za njega i za Pogbu. Istripovao je batica da je bomba a nije. Mora u svojoj ekipi da ima i lidera i igraca koji ce da trci za njega. To nije bomba igrac niti igrac koji je lider ekipe. Nema on sta bilo gde da trazi osim u Juventusu, Realu, Barsi ili ovom Sitiju mada posto imaju po 2/3 ful igraca na svakoj poziciji mozda bi ga i oni sutnuli i mozda Bajern, mada kod Kovaca i pre svega Nemacke nema foliraze. Ideja za dragu ekipu koja pise tekstove, mozda cak i onog koji pravi istorijske i slikovite paralele sa igracima i klubovima. Da li treba ubrajati Pogbu u Fergijeve promasaje ili Pogbu u igrace ogranicenih mogucnosti ako im se nametne liderstvo ili pa odgovornost u igri. Mnogo para donosi kao brend i zao mi je ako ode Murinjo zbog njega. Najradije bih da to bude posto Zidan hoce da skrati odmor pa nek vidi sta ce sa ovim igracem tankih fudbalskih vrednosti kada se sve uzme u obzir.

avatar
NikkiCFC
Tuesday, 11.09.2018
21:30
avatar
Fan Celsija
Tuesday, 11.09.2018
13:05

Najlakse se setkati po terenu i kukati kako je Siti svjetlosnim godinama ispred Junajteda. Taj
Pep nije potrosio mnogo vise od Murinja, nego je doveo prave igrace na prave pozicije, nije sigurno placao basnoslovno igrace koji ce se setkati po terenu.

avatar
riquelme
Tuesday, 11.09.2018
18:25

Prvo potrosio je vise, drugo sacekalo ga je bar 2-3 puta bolje stanje odnosno igracki kadar posto je tu bilo bar 5 bombi pre nego sto je dosao. A i zato je i izabrao Siti i odbio Fergija kada je odlazio. Ali se slazem da za kukanjem nema mesta i da treba dovoditi igrace koji hoce da gaze. Ali mislim da ce se sve to promeniti sa Zidanom inace ne bih dirao Zozea nikako. Iskljucivo ako hoce on da dodje drugi su svi zeleni. Poketinja ne racunam posto ne verujem da ce da menja klub u PL!

avatar
po cetvrtu zvjezdicu
Tuesday, 11.09.2018
12:40

Nek ga dovedu ako mogu Glasam za i to bez razmisljanja

avatar
ForzaJuve
Tuesday, 11.09.2018
11:44

Pufff kakav bi potez bio dovođenje Nevesa....