Skauti Barselone "namirisali" Inijestinog naslednika

Autor: Boban Filipović
nedelja 05.11.2017.
11:18
Izvor: Sportske.net

Katalonski Sport je posvetio dosta pažnje mladom vezisti koji je na radaru Barselone.

EPA-EFE/ENRIC FONTCUBERTA
EPA-EFE/ENRIC FONTCUBERTA

Povezane vesti

Odlične igre u dresu Gremija uslovile su da selektor Brazila Tite uvrsti Artura Enrikea Ramosa de Oliveiru Mela na svoj poslednji spisak.

Ovaj 21-godišnjak je jedan od najzaslužnijih što će njegov tim biti u prilici da se bori za trofej u Kopa Libertadores, gde će se u finalu sastati sa Lanusom, a već sanja o duelu sa Real Madridom na Svetskom prvenstvu za klubove.

Artur zna da ga Barsa prati, da su skauti katalonskog giganta upisali njegovo ime u svoje teftere kada je na meču protiv paragvajskog Guerinija imao 40 tačnih i nijedan netačan pas, i svestan je da će ukoliko nastavi blista na velikoj sceni povećati sebi šanse da nastavi karijeru na 'Nou Kampu'.

On je profil igrača koji bi se odlično uklopio u Barseloni, sjajan je tenhičar, jak na lopti zbog niskog težišta, pas igra mu je jedan od najjačih aduta, kažu da po stilu igre podseća na Andresa Inijestu i Tijaga Alkantaru.

Barsa je dozvolila sebi da izgubi Alkantaru, Inijesta je na zalasku karijere, pa bi upravo omaj momak mogao da bude naslednik "bledog viteza".

Interesovanje za Artura pokazali su Atletiko Madrid i Čelsi.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke