Sjajne vesti za Murinja i "Pevce", maestralni Portugalac na pragu kluba!

Autor: Nikola Miloradović
sreda 20.05.2020.
08:42
Izvor: Sportske.net

"Posebni" će biti prezadovoljan.

EPA-EFE/FILIP SINGER
EPA-EFE/FILIP SINGER

Povezane vesti

Kako stoje stvari, Totenhem bi uskoro trebalo da dobije novog sportskog direktora i to sjajnog renomea.

U pitanju je portugalski stručnjak iz redova Lila, Luis Kampos.

O njegovom dolasku na sever prestonice pisalo se još krajem prošle godine, kada je Murinjo preuzimao Sparse od Poketina, kako je iz Lila među "Pevce" stigao i asistent Žoao Sakramento.

Dvojac ima dugu istoriju, Kampos je kao trener Žil Visentea prekinuo Murinjov niz sa Portom od 27 vezanih utakmica bez poraza, a potom ga je "Posebni" doveo u madridski Real, gde je radio kao skaut i analitičar.

Kampos potom postaje sportski direktor Monaka 2013. godine, za tri godine u klubu pravi nekoliko strašnih poslovao, doveo je igrače poput Falkaa, Mutinja, Hamesa Rodrigeza, Fabinja, Marsijala, Rikarda Karvalja, Bernarda Silve, Dimitra Berbatova, Tijemua Bakajoka, Konogbije i Lemara na stadion "Luj drugi".

Baner live stream

Tri godine se zadržao u Kneževini, jasno je da je napravio sjajan posao, a njegova "magija" osetila se i na "Pjer Moroju", jedan je od najzaslužnijih za povratak Lila u vrh francuskog fudbala, ostvario je sjajne poslove angažovanjem igrač poput Nikole Pepea, Kevina Malkija, Tijaga Mendeša, Zekija Čelika, Džonatana Bambe, Rafaela Leaa, Ikonea...

Sada će nakon tri godine napustiti i redove Lila i pridružiti se Murinju u Severnom Londonu, prenosi francuski "Canal+".

Sjajne vesti za "Pevce", Kampos bi mogao da bude jako bitan za klub, pogotovu u ovom trenutku, kada je izvesno da neće moći da troše previše novca na pojačanja, Kampos je dokazao da je majstor da prepozna talentovane igrače i "ispod radara".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke