Sjajne vesti, Roben poslušao svoje srce i vratio se!

Autor: Nikola Miloradović
subota 27.06.2020.
18:12
Izvor: Sportske.net

Zvanično.

Beta/AP Photo/Matthias Schrader
Beta/AP Photo/Matthias Schrader

Povezane vesti

Kako je i zvanično potvrđeno, Arjen Roben se vratio iz penzije.

On je odlučio da potpiše ugovor sa klubom u kojem je ponikao, Groningenom.

Kako se navodi na sajtu kluba, Roben trenira već par nedelja kako bi se spreman priključio prvom timu pred start sezone 2020/21.

"Klubu je potrebna svaka vrsta pomoći tokom ove krize zbog koronavirusa. Već sam bio učesnik brojnih akcija i razmišljao sam šta bih još mogao da uradim za klub.

Prethodnih nedelja sam se konsultovao sa ljudima iz kluba i na kraju sam poslušao navijače, koji su mu poručili: 'Arjene prati svoje srce'
", izjavio je Roben.

Za sutra je zakazana i konferencija za medije, na kojoj će Roben biti predstavljen javnosti kao novi igrač Groningena.

baner 2

Legendarni Holanđanin se minulog leta povukao iz aktivnog igranja fudbala, nakon 10 godina provedenih u minhenskom Bajernu.

Ipak, odlučio je nakon jednogodišnje pauze da se vrati i da potpiše ugovor sa klubom u kojem je počeo svoju karijeru.

U Groningenu je bio od 1996. do 2002. godine, pre nego što je u transferu teškom 3,9 miliona evra pojačao PSV Ajndhoven.

Nakon dve godine u dresu "Filipsovaca" seli se u Čelsi, gde je igrao tri godine, pre nego što je pojačao redove madridskog Reala.

Za "kraljevski" klub je igrao dve sezone, pre nego što je 2009. godine stigao u Bajern.

Iza sebe ima i 96 nastupa u reprezentaciji Holandije, postigao je 37 godina u dresu sa državnim grbom. Sa "Oranjem" je 2010. godine igrao finale Mundijala, četiri godine kasnije je osvojio treće mestu na Svetskom prvenstvu.

Osvojio je jednom Erediviziju, dva puta titulu u Premijer ligi, sa Realom je bio prvak Španije, dok je sa Bajernom osvojio sve, titulu u Nemačkoj u osam navrata, Ligu šampiona, pet puta Kup, UEFA Superkup i Superkup Nemačke.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke