Siti dobija neočekivano pojačanje, Roma u problemu?

Autor: Nikola Miloradović
subota 06.06.2020.
23:30
Izvor: Sportske.net

Nemci najavili neočekivan rasplet.

EPA-EFE/Jan Woitas / POOL
EPA-EFE/Jan Woitas / POOL

Povezane vesti

Lajpcig je minulog leta u svoje redove doveo napadača Patrika Šika iz Rome. Mladi Čeh nije uspeo da se dokaže u redovima "Vučice", pa je završio na pozajmici u Nemačkoj.

Postigao je 10 golova na 19 nastupa u Bundesligi ove sezone i konačno podsetio zašto je pre par godina bio na pragu prelaska u redove Juventusa.

Spekulisalo se da će ostati u Lajpcigu i po završetku sezone, tačnije da će nemački klub platiti dogovorenu klauzulu od 28 miliona evra i da će ga zadržati u svojim redovima.

Na pozajmici u redovima "Bikova" je i levi bek Mančester sitija Anhelinjo, koji je u smiraj zimskog prelaznog roka stigao u klub sa "Etihada". U pitanju je takođe pozajmica do kraja sezone, sa pravom otkupa za 30 miliona evra.

Španac je oduševio u Bundesligi, na devet nastupa je stigao i da upiše po gol i asistenciju, pa se stekao utisak da će Lajpcig iskoristiti dogovorenu opciju kako bi ga zadržao u klubu.

Ipak, kako stoje stvari, Lajpcig neće platiti dogovorene klauzule za Šika i Anhelinja.

To je potvrdio i trener nemačkog kluba Julijan Nagelsman.

"Mislim da ćemo uspeti da se izborima za Ligu šampiona. Ali čak iako to izvedemo, verujem da najverovatnije nećemo otkupiti Šika i Anhelinja. Ne možemo da tek tako trošimo resurse, čak i u slučaju da se kvalifikujemo za Ligu šampiona", izjavio je Nagelsman, prenosi "Bild".

Baner 7

Tako će se Anhelinjo nakon dobre polusezone u Nemačkoj vratiti na "Etihad", pitanje je samo da li će mu Gvardiola ukazati novu šansu ili će Španac morati da traži novi klub.

Što se tiče Šika, na "Olimpiku" su se nadali da će Lajpcig iskoristiti opciju, pa će se izvesno naći u problemu.

Ostaje da se vidi da li bi prodaja Tima Vernera mogla da promeni situaciju, od njegovog odlaska u Čelsi će se u kasu sliti 60 miliona evra.

Pisali smo danas i da je Red Bul oprostio veliki deo duga klubu, ali izgleda da su pandemija i prekid sezone ostavili ozbiljne posledice na "Bikove" iz Lajpciga.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke