Simeone precrtao Kristijana Rodrigeza

Autor: Boban Filipović
subota 25.07.2015.
19:01
Izvor: Sportske.net

Urugvajski reprezentativac će nastaviti karijeru u Argentini.

BETA/AP Photo/Luis Hidalgo
BETA/AP Photo/Luis Hidalgo

Povezane vesti

30-godišnje krilo je palo u nemilost Dijega Simeone prošle sezone, bio je slat na pozajmice prvo u Parmu koja je bankrotirala, pa u brazilski Gremio, tako da je rastanak bio očekivana stvar.

Naradna destinacija u karijeri Kristijana Rodrigeza biće Indenpediente, Urugvajac je potpisao ugovor na dve godine sa argentinskim klubom i zadužio dres sa brojem #10.

Rodrigez je karijeru počeo Penjarolu, odigrao tri sezone u seniorskoj konkurenciji za urugvajskog giganta i u tom periodu postao reprezentativac svoje zemlje.

Prvi ino angažman imao je u Pari Sen-Žermenu, odigrao dve sezone za 'Svece', osvojio Kup Francuske, potom prosleđen na pozajmicu Benfiki, ali nakon sezone u dresu 'Orlova' nije ostao na 'La Lužu' već ga je 'ugrabio' Porto.

Vreme provedeno na 'Dragau' je njegovo zlatno doba, naosvajao se trofeja sa 'Zmajevima' tokom četvorogodišnjeg boravka u ovom klubu. Sa Portom je osvojio Ligu Evrope, tri titule šampiona Portugalije i tri domaća kupa.

U Atletiko Madrid je popularni Sebola prešao 2012. godine, u debitanstskoj sezoni u dresu 'Jorgandžija' osvojio Superkup Evrope i 'Kup Kralja', u drugoj Primeru i bio na korak od trofeja Lige šampiona kada je u finalu na 'La Lužu' Atletiko poražen u gradskom derbiju protiv Reala. Prošle sezone je, kako rekosmo, izgubio poverenje Ćola Simeonea.

Kristijan Rodrigez je upisao 87 nastupa za 'Uruse' i postigao 9 golova, igrao je za reprezentaciju na ovogodišnjem Kopa Amerika u Čileu.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke