Simeone ima tri velika zadatka - dve prodaje i da "prepravi" smešnu klauzulu

Autor: Milovan Longinov
ponedeljak 23.03.2020.
13:24
Izvor: Sportske.net

Biće radno u Madridu.

Foto: EPA-EFE/RODRIGO JIMENEZ
Foto: EPA-EFE/RODRIGO JIMENEZ

Povezane vesti

Atletiko Madrid ima tri važna zadatka do kraja ove sezone, odnosno do početka prelaznog roka.

Kako prenose španski mediji, tri imena su u orbiti na Vanda Metrpolitanu, a to su Dijego Košta, Tomas Lemar i Tomas Parti.

Prva dvojica bi trebalo da popune kasu, odnosno biće prodati u slučaju prave ponude, dok je daleko važnije da Parti potpiše novi ugovor.

Po trenutnom, njegova otkupna klauzula iznosi samo 50 miliona evra, a kako je jedan od najboljih igrača ekipe Dijega Simeonea, već je privukao pažnju brojnih klubova. Ako uzmemo u obzir današnje tržište, 50 miliona evra je zaista smešna cifra, koju bi platili brojni klubovi iz Premijer lige.

Tomas Parti je Simeoneov najpouzdaniji igrač, odigrao je 35 utakmica ove sezone, a na 31 je bio starter.

Što se tiče Lemara i Košte, odavno je jasno da je Simeone na neki način spreman da ih se odrekne i da samo želi da izvuče što više novca.

To se posebno odnosi na prvog, Lemar je stigao za 70 miliona evra leta 2018. godine iz Monaka, ali nije ispunio očekivanja.

Košta polako ulazi u godine, tek je četvrti izbor u napadu, iza Alvara Morate, Žoaa Feliksa i Anhela Koree.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Mirjevac
Monday, 23.03.2020
19:40

Ovi kazu da je 50 miliona danas siitnica, hahaha, ako je tako zasto ovog igraca ne priuste na primer, C. Zvedza ili Partizan, mozda i na primer Espanjol, Valencia, ili pak Eibar ili Betis? Ljjuudi to su velike pare i nemogu mnogi i cak veciklubovi da priustiju da odvoje 50 milionna, to je veliki novac!

avatar
Robert Lewandowski
Monday, 23.03.2020
14:38

Neverovatno kako je ovaj Lemar pao u Atletiku, u Monaku je igrao kao besan. Parti je jedan od boljih defanzivnih vezanih na svetu, i mora da učini sve da ga zadrži.

avatar
Monday, 23.03.2020
15:14

Lemar u sezoni 17/18 dao 3 gola za celu sezonu, sledećeg leta Atletiko ga platio 70 miliona. Nije ipak sve do Simeonea i Atletika. Mlad je igrač, može Atletiko da ga unovči za nekih 40 miliona. Kosta je izgubljen slučaj. Dati tolike pare Čelsiju za igrača koji je još u to vreme bio na pauzi od fudbala i sa skoro 30 godina. Tu je kriv Simeone i samo on! Sada imaju napadača koji ne daje golove, ima veliku platu, povređuje se, pravi cirkus... Besplatno bih ga dao nekome.

avatar
Robert Lewandowski
Wednesday, 25.03.2020
02:27

Kosta je van forme, to je tačno, ali on ti je miljenik Simeone, sličnog su karaktera. Može on da udje u formu, nije to nemoguće. Lemar nije golgeter, on ti je asistent, pogledaj broj asistencija koji je imao u Monaku, tvrdim da je iznad 10, ispravices me ako sam pogrešio. Mozda bi bilo dobro da vratite Grizija, Barsa ga nudi svima. Čak su i Bajernu ponudili trampu za Gnabrija uz doplatu, čitao sam nesto...

avatar
ja_sam_gavrilo a vi?
Monday, 23.03.2020
18:34

Lemar je igrac koji je stvoren za ofanzivni fudbal a ne Simeoneov, nadam se da ce ubosti sa sledecim klubom.