Šest meseci posle, Milan opet jedini izvukao deblji kraj, prvo Bonući, sad "Pipita"!

Autor: Vladimir Stojanović
četvrtak 17.01.2019.
10:02
Izvor: Sportske.net

Nije do igrača, to je definitivno, Leonardo i Maldini su osuđivali poteze prethodne uprave, ali jasno je, ponovili su istu grešku...

EPA
EPA

Povezane vesti

Danas čekamo da se stvari definišu, ali u Italiji traju analize ko je najviše dobio, a ko izgubio u slučaju "Iguain".

Milan će ostati bez Argentinca, za šest meseci ih je koštao 17 miliona evra, plata plus 9 miliona Juventusu, od 18 koliko je trebalo da isplate pozajmicu ove sezone.

Argentinac je najveći dobitnik, isterao je svoje, tačnije, stavio sudbinu u sopstvene ruke, sada zavisi samo od njega. Do kraja sezone treba da uveri, ne Sarija, sa kojim je radio, već čelnike Čelsija da vredi novac koji bi trebalo da ulože u otkup, oko 38 miliona evra, na kraju sezone.

Ostaje varijanta, koja je verovatnija, da Čelsi produži pozajmicu na još godinu, odloži plaćanje, ali navodno, onda bi posle sezonu i po pozajmica morala da bude pretočena u otkup.

Milan je jasno, najveći gubitnik, kao i u slučaju Bonućija, pogrešna procena ih je skupo koštala, ali kako je prošao Juventus?

Oni su odložili problem, u najgorem slučaju, uzeće 18 miliona evra za jednogodišnju pozajmicu, a spasili su i 14 bruto godišnje plate Argentinca.

Ali, ako on ne bude dobro igrao u Engleskoj, onda će i sami biti u problemu, vraća se u Juve, imaće već 32 godine, nema šanse da vrate ni deo novca uloženog u Iguaina kada je dolazio iz Napolija, u pitanju su 90 miliona evra. Međutim, ne žale, prvo, on je odigrao dve odlične godine, bio prevaga u prvoj kada je bilo najvažnije protiv Napolija, a gol protiv Intera kada se činilo da Juventusu izmiče titula je bio ključ za novi "Skudeto".

Sada pokušavaju da izvuku najviše, da stignu do pedesetak miliona ukupno za Argentinca, plus, uštedeće na plati, možda ga prodati u Kinu ili MLS, ako ne ostane u Čelsiju.

Sve u svemu, sem Milana koji sada čeka Pjonteka ili Bačuaija na pozajmicu, svi su na dobitku.

Milan?

Leonardo i Maldini su napravili istu grešku kao i prethodnici Fasone i Mirabeli kada je kupljen Bonući. Doveden je igrač sa pobedničkim mentalitetom u slab tim, proglašen za vođu, nije se snašao, prevelika očekivanja, ali i sve što se dešava u klubu i oko njega su učinili svoje. Letos su mnogi smatrali da je Juve pogrešio što je vratio Bonućija, dao Iguaina i Kaldaru. Na kraju, Leo igra, mada ne baš sjajno, ali kod Alegrija je bitan automatizam i on se bez problema povinovao zahtevima, uz smanjenu platu pokajnički vratio u klub.

Pipita je na izlaznim vratima Milana, Kaldara je non stop povređen, pa je jasno ko je dobitnik u čitavoj priči.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
jv
Thursday, 17.01.2019
14:34

Juve nam je uvalio trulu jabuku, Iguain je bio mnogo lošiji od Kutronea. Ne treba kupovati ispušene muštikle, već mlade igrače željne dokazivanja...

avatar
BlueBoy84
Thursday, 17.01.2019
13:55

Nek dodje Benza

avatar
BlueBoy84
Thursday, 17.01.2019
13:55

Putuj debeljko

avatar
Paris Saint Germain
Thursday, 17.01.2019
12:15

hahaha kakav milan, pa taj klub jos psotoji? :D. Sreca pa ih necemo gledati vise u evropi, neka smaraju po italiji raspaloj.

avatar
Boris Nedeljkovic
Thursday, 17.01.2019
19:08

ono sto bih ti napisao jedino bi razumeo jer drugim jezikom ne vredi s tobom....samo sto mi ne bi objavili komentar....a ti razmisli...mozda te zamisljene reci postide vise nego izgovorene

avatar
Al-Ahli najtrofejniji na svetu
Thursday, 17.01.2019
12:12

Juve zna kako se posluje...a na Bonucija je prešao luzerski mentalitet milana još se čovek nije oporavio

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Thursday, 17.01.2019
11:21

"Slab" tim je opet sinoc ostecen protiv vas, ne moze jedna utakmica da prodje bez bar jedne krupne greske na nasu stetu. Da nismo dovoljno dobri i jaki, to valjda niko ne moze da ospori, ali, i ja bih bezao sto dalje od te nepravde. Nisam ja bas siguran da smo toliko lose prosli, Kaldara predstavlja ogroman zalog za buducnost, a od Gonzala nije mogao bolji da dodje. I nije 17 nego 17.5:-D

avatar
Grande Milan
Thursday, 17.01.2019
11:06

Bonuci je kriv za 7-8 golova koje je primio juventus (ovo su italijani analizirali) a s obirom kolilo malo primaju, to je masu, tako da su ga ispusili oboje. Al bih ponovio opet razmjenu jer su makli bonucija koji je glup...