Serija A - Dimna zavesa, planovi klubova, ko dolazi, kome su potrebna pojačanja?

Autor: Vladimir Stojanović
utorak 02.01.2018.
11:19
Izvor: Sportske.net

Italijani će kao i obično bacati dimne zavese, pregovarati u tajnosti, zna se kome je šta potrebno, problem je novac. Ovo su planovi vodećih timova...

Beta/Andrea Di Marco/ANSA via AP
Beta/Andrea Di Marco/ANSA via AP

Povezane vesti

Prelazni rok u Italiji će početi sutra, naravno, Italijani su što reče Ser Aleks narod koji je izmislio dimnu zavesu, biće mnogo spekulacija, ali za razliku od Engleske i mnogo manje novca.

Teško je očekivati neke velike trasnfere, oni koji i imaju novac su zadovoljni timom, neki će pokušati da se pojačaju. Na tabeli su se izdvojili Napoli i Juventus, ali je još rano proglasiti trku udvoje.

Da krenemo od šampiona.

Oni nerado kupuju u januaru, godinama nisu baš aktivni, pre svega jer najbolje završavaju poslove tokom leta. I sada nemaju neke velike planove, eventualno će pokušati da uzmu Emre Džana od Liverpula, sa njim imaju dogovor, ali hoće ga šest meseci pre roka. To je i jedina ambicija Marote, Marko Pjaca će na pozajmicu, verovatno u Šalke, pošto se vraća posle dugog odsustva i potrebne su mu utakmice.

Ostalo će biti isto, pa ne treba očekivati Juventus na naslovnim stranama.

Napoli mnogi vide kao jedinog realnog konkurenta "Bjankonerima", ali smatraju da jednostavno moraju da se pojačaju, kako bi imali više opcija i dužu klupu, to je najveća prednost Juventusa.

U ovom trenutku neizvesno je šta može De Laurentis, kupili su Grimandija za leto, a ove zime će u klub stići napadač Kjeva Ingleze. U suprotnom pravcu će Milik, kako bi imao minutažu i oporavio se od dve teške povrede. Po mnogima, to nije dovoljno, pominje se i Verdi iz Bolonje, ali "Emilijani" traže 25 miliona evra što će Napolitanci teško platiti.

Inter je loše završio kalendarsku godinu, Spaleti traži pojačanja i upravo bi trebalo očekivati da "crno-plavi" budu najaktivniji. Ali, problem je novac, tačnije FFP, da bi doveli neko veće ime morali bi da prodaju, Žoao Mario i Brozović su na stolu, no, nema interesovanja za kupovinu, samo pozajmice.

Mogao bi da stigne talentovani štoper Bastoni, ali to je nedovoljno. Pominje se De Fraj iz Lacija kome ističe ugovor na leto, ali njega žele i Barsa i Juventus kao slobodnog igrača, pa je pitanje da li bi prihvatio da se preseli u Inter. I dalje se prominje Ramireš iz Đangsua, ali Spaleti ne misli da bi on nešto promenio i mnogo je zagrejaniji za Pastorea. No, ni to nije realna opcija, PSŽ želi da proda "Mršavka", nikako da ga pozajmljuje.

Milan bi da vrati Delofeua iz Barse, njega hoće Inter i Napoli, ali ovaj igrač koji je procvetao pod Montelom bi najradije ponovo sarađivao sa "Aeroplaninom" i to u Sevilji. "Rosoneri" su u nedoumici, Andre Silva je promašaj, ali da li će mu pružiti šansu još šest meseci ili probati da ga prodaju i vrate veći deo novca.

Pominje se dolazak Arde Turana, ali on ima ogromnu platu, za Milan to je naučna fantastika. Gatuzo će se osloboditi Gomeza, Palete i Maurija, želi samo pojačanja koja bi odmah mogla da igraju, novca za takve nema. Žele na pozajmicu Dembelea iz Totenhema, Gatuzo neće prodati Čalhanoglua, on i ne razmišlja puno o pojačanjima, prvenstvo, odnosno nada za top 4 je izgubljena, u kupu su u polufinalu, igraju LE, ali su male šanse da trijumfuju, ako ovako budu igrali u tim takmičenjima.

Roma traži desnog beka, to je i najosetljivije mesto u timu. Darmijan iz Junajteda je meta Monćija, kao i Vidal iz Barselone, no za sada nema vesti da su ova dvojica desnih spoljnih igrača blizu Rima. Mnogi veruju da je najveći problem u napadu, postižu vrlo malo golova, Džeko je stao, Ščik u sedam mečeva nije dao gol, ni ostali se nisu proslavili. Roma je u vrhu, ali zahvaljujući odbrani, ipak, čini se da tim nije dovoljno dobar da se bori za Skudeto.

Nasuprot njima, mnogi, među njima i poznati novinar Mario Skonćerti tvrde da je uz Napoli i Juve, najbolji tim Serije A Lacio. Inzagijeva ekipa je tukla Juventus, bila blizu pobede protiv Intera, igraju odlično, ostaje da se vidi šta će biti sa De Frajem jer Lotito ne želi da ga izgubi bez obeštećenja. Ono što se zna da će iskusni Martin Kaseres koji je u poslednjoj utakmici 2017. dao gol "svom" Juventusu, posle polusezone u Veroni stići u Rim, njegovo iskustvo će biti neprocenjivo.

Za ostatak ćemo videti, kao i uvek sve će biti u prilici da pročitate ovde, prelazni rok se zvanično otvara sutra, 3. januara.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

10 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
amigo999
Tuesday, 02.01.2018
17:48

Neverujem da ce iko kupovati ili prodavati puno...Mozda Inter....

avatar
JA SAM REVOLT, A TI
Tuesday, 02.01.2018
13:52

Mada to moze da se kaze vec i sada jer je tu i Kalinic, samo nam centralni vezni fali.

avatar
JA SAM REVOLT, A TI
Tuesday, 02.01.2018
13:48

Sad bih bas doveo Renata Sanceza i nekog prekaljenog napadaca samo do leta pa da fino mozemo da kazemo da smo doveli citav jedan timcic cak i za 4-3-1-2. Donaruma stariji- Konti, Bonuci, Musakio (ili obrnuto?), Rodrigez- Kesi, Biglia, Sancez- Calhanoglu- Silva, ? (ili obrnuto?). Borini i Kalinic (naravno, i golman) su (ispali) prava komedija, a uz njih (je) i Leo.

avatar
Perajambor
Tuesday, 02.01.2018
23:52

Ja bih doveo Silvija Berluskonija da razjebe bagru i vrati Milan na vrh gde mu je mesto

avatar
JA SAM REVOLT, A TI
Wednesday, 03.01.2018
08:43

On je tu bagru i doveo:-D Siguran sam da je sve ovo sto se desava njegovo maslo i da i dalje vuce sve konce iz senke samo zato sto je umoran da licno ucestvuje u trci jer to mnogo toga nosi sa sobom.

avatar
JA SAM REVOLT, A TI
Tuesday, 02.01.2018
13:22

Donaruma (Storari, * Donaruma)- Konti (Kalabrija, ** Borini), Musakio ili Bonuci- dilema, Romanjoli (Paleta, Gabia), Rodrigez (Antoneli)- Kesi (nov igrac, Mauri- ako ode, zamena za njega mada bi trebala jedna i ako bude tu i dalje, Zanelato), Biglia (Lokateli)- Suso (Borini), Calhanoglu (Mastur, * Bonaventura), ? (Bonaventura, ** Silva)- ? (Silva/Kutrone). Ne verujem da ce Paleta otici, nemamo nikakve koristi od obestecenja, neka bude tu do isteka ugovora jer se nikad ne zna da li cemo mozda opet preci na trojicu stopera:-D:-D:-D

avatar
JA SAM REVOLT, A TI
Tuesday, 02.01.2018
13:02

Andre Silva nije nikakav promasaj. Nama su potrebni centralni vezni (i jos jedan za klupu) i levo krilo, a u napadu neko umesto Kalinica koji bi sada mogao da se lepo odmori i da onda predje u Kinu mozda vec i u januaru. Gomez ce mozda danas ili ovih dana preci u Boku...

avatar
JA SAM REVOLT, A TI
Tuesday, 02.01.2018
13:00

Trazimo Neresa iz Ajaksa, a on igra na istoj poziciji kao i Suso. Pogresili su iz uprav-e/a sto nisu ranije tj. (pro)letos ponudili produzenje ugovora #8, ali, to sto se na to cekalo mi govori da su mozda hteli da igramo i 4-3-1-2 iako se o tome nije i javno pricalo. Zavrsio sam sa uzrocima nase krize:-D, a samo se nadam da i ova dvojica sada nece jednom ispostaviti odstetne zahteve kao sto je to uradio Galijani koji je trazio 50 miliona evra da ode.

avatar
po cetvrtu zvjezdicu
Tuesday, 02.01.2018
12:43

nista se u Italiji bitno nece promjeniti

avatar
Oldboy
Tuesday, 02.01.2018
15:23