Sedmorica odlaze, budžet nikad manji, Srbin bi mogao da bude spas za Arsenal!

Autor: Nikola Miloradović
četvrtak 23.04.2020.
13:09
Izvor: Sportske.net

Spremaju se velike promene na "Emirejtsu".

EPA-EFE/NEIL HALL
EPA-EFE/NEIL HALL

Povezane vesti

Kako prenosi "Bleacher Report", prema svojim saznanjima iz SAD, vlasnik Arsenala Sten Krenke se našao u problemima zbog izgradnje stadiona za svoju NFL franšizu Los Anđeles Remse.

Planirani budžet je probijen za čak dve milijarde američkih dolara, radovi kasne i mala je verovatnoća da će stadion u Inglvudu biti otvoren u julu, kako je planirano.

Tako je Sten Krenke dobio ozbiljan udarac po džepu, koji će se osetiti i u Severnom Londonu.

Krenke je istakao da će pomoći "Tobdžijama", ali najverovatnije samo da se izgura ovaj težak preiod i da se igrači i osoblje isplate, što znači da neće biti puno novca u budžetu za transfere.

Moraće zbog svega Arsenal i da se rastane sa nekoliko bitnih igrača, kako bi se rasteretio budžet i kako bi se Arteti omogućilo da pojača ekipu, a prvi bi na izlaznim vratima kluba mogao da se nađe Pjer Emerik Obamejang.

Gabonac ima ugovor sa klubom do leta 2021. godine, zarađuje oko 200 hiljada funti nedeljno i tražio je povišicu na novom ugovoru, jasno da je zbog novonastale situacije malo verovatno da će mu uprava kluba iz Severnog Londona ponuditi veća primanja.

Zato je odlaza ovog leta realnost, dosta klubova prati situaciju, videćemo koliko bi Arsenal mogao i da zaradi od odlaska svog kapitena.

Baner

Neće Obamejang jedini napustiti klub, pretpostavlja se da bi klub iz Severnog Londona mogao da unovči i Aleksandrea Lakazeta i Matea Genduzija, dok će klub pokušati da se otarasi Ozila i njegovih 350 hiljada funti nedeljno, podsertimo da je Nemac jedan od igrača koji su odbili smanjenje plate od 12,5%.

Na izlaznim vratima su navodno i Škodran Mustafi, ali i Ejnsli Mejtland-Najsl, izvesno je da se na severu engleske prestonice neće zadržavati ni Henrik Mhitarijan, koji se po završetku sezone vraća sa pozajmice iz Rome.

Dakle, velike promene u Arsenalu, a ko bi sve mogao da stigne na "Emirejts"?

Pretpostavlja se da i pored ovih prodaja neće biti novca za najatraktivnije želje kluba poput Usmana Dembelea, Filipea Kutinja ili Hamesa Rodrigeza.

Najskuplje pojačanje mogao bi da bude Tomas Parti, koji ima otpusnu klauzulu u Atletiku od 50 miliona evra, ali mu i "Jorgandžije" nude novi ugovor sa duplo većim primanjima, pa će uprava Arsenala morati brzo da reaguje, pominje se mogućnost razmene igrača, vezista iz Gane bi otišao u London, dok bi se u Madrid preselio Lakazet.

Baner stoni tenis

Lajvin Kurzava je takođe blizu prelaska u redove Arsenala, njemu ističe ugovor sa PSŽ i stiže kao slobodan igrač, a želja uprave je i Rajan Frejzer, kojem takođe ističe ugovor sa Bornmutom.

Napad bi mogao da predvodi Luka Jović, ako se Real odluči da ga proda ili pozajmi, podsetimo da su dva kluba u dobrim odnosima nakon letošnjeg prelaska Danija Sebaljosa na pozajmicu u redove londonske ekipe.

Podsetimo da će se ekipi pridružiti i štoper Vilijam Saliba, koji je minulog leta otkupljen od Sent Etjena, kao i da se očekuje da uprava otkupi Pabla Marija od Flamenga, Španac je u januaru stigao na pozajmicu i dobro se pokazao.

Kada se sve sabere i oduzme, ovako bi Arsenal mogao da izgleda naredne sezone.

Arsenal 2020/21

Arteta bi još na raspolaganju imao Emilijana Martineza, Sokratisa, Roba Holdinga, Pabla Marija, Kijerana Tirnija, Seada Kolašinca, Kaluma Čejmbersa, Granita Džaku, Džoa Viloka, Rajsa Nelsona, Rajana Frejzera i Edija Nektiju.

Na ovaj način bi se dala šansa mlađim igračima, budžet bi se značajno rasteretio, što je zbog svega navedenog osnovni cilj kluba.

Stvari bi mogle da se promene u slučaju da Arsenal nekako izbori plasman u Ligu šampiona, ali ako to ne bude slučaj, čini se da je ovo realnost kluba iz Severnog Londona.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Igors Stepanovs
Thursday, 23.04.2020
22:02

Ovo taman za Cempionsip.Zato sto brka ulaze u ostale svoje igracke,zato je Arsenal tu gde jeste.Resavaju se Aube a na kraju ce ostati Ozil sa najvecom platom.Doveli bi Dembelea da on i Ozil ceo dan igraju Fortnajt i primaju 350k...

avatar
Amalainter
Thursday, 23.04.2020
14:08

Taman dosta za drugu polovinu tabele.. 😂

avatar
Don Vosa
Thursday, 23.04.2020
13:56

8 mjesto na tabeli sledece sezone :)

avatar
NikkiCFC
Thursday, 23.04.2020
19:12

Kreativnosti nula u tom veznom redu a Jovicu moras na tacnu da bi dao gol.

avatar
lpool
Thursday, 23.04.2020
13:28

Pa ako ovo urade borice se za opstanak !