Saznajemo - Dmitrović je dobio poziv iz Madrida, ali ovo je bio njegov odgovor!

  • Autor: Milovan Longinov

  • 13. avgust 2020.

  • 16:28

  • Izvor: Sportske.net

  • facebook
  • twitter
  • email

Srpski golman nije želeo da bude broj dva!

Saznajemo - Dmitrović je dobio poziv iz Madrida, ali ovo je bio njegov odgovor!
Foto: Foto: Eibar/Twitter
Marko Dmitrović je prethodnih nedelja u medijima figurirao kao prvi izbor za rezervu Jana Oblaka.

Prema našim saznanjima i rečima Dmitrovićevog agenta, istina je da su pregovarali, ali ne dugo, jer jednostavno, naš reprezentativac je i ranije odbijao slične ponude.

Ako se sećate, pre dve godine, Dmitrović je bio na listi od pet kandidata da zameni Jaspera Silesena u Barseloni, doduše, tada nije ni došlo do pregovora, ali je Ernesto Valverde kao trener "glasao" za Srbina u zanimljivoj konkurenciji, gde su se pominjali i Švajcarac Zomer, Belgijanac Koen Kastels, Argentinac Rulji i tadašnji Liverpulov golman Simon Minjole.

Dve godine kasnije, još jedan španski velikan je želeo Dmitrovića, ali uloga rezervnog golmana nikada nije mogla da bude opcija.

"Postojao je kontakt sa Atletikom pre mesec dana i na tome se i završilo jer Atletiku treba rezervni golman, a Marko je u najboljim godinama i brani u vrhunskoj formi tako da to nije prihvatljiva opcija za njega. Interesovanja za njega postoje, ali ovaj prelazni rok je tek počeo i vrlo je specifičan zbog koronavirusa, pa ćemo videti kakav će biti dalji razvoj situacije", rekao je za Sportske, Dmitrovićeg agent, Aleksandar Bogojević.

Zanimljivo, nakon što su propali pregovori sa Dmitrovićem, Atletiko Madrid je blizu potpisa sa golmanom zagrebačke Lokomotive. U pitanju je Ivo Grbić, koji će Madriđane koštati 4+2 miliona evra kroz bonuse.

Baš i zbog toga je važno napomenuti da je Eibar tokom prethodne sezone Dmitrovića procenio na čak 20 miliona evra, mada je realno da sada čak i tvrdoglavi Baskijci spuste cenu.

Baner

Eibar je, inače, veoma tvrd i nezgodan za saradnju, uostalom, kao i svi baskijski klubovi. Samo premotajte i videćete da najbolji igrači Atletik Bilbaa prethodnih godian mogu da odu samo ako neko plati klauzulu (Ajmerik Laport, Havi Martinez) ili ako im istekne ugovor (Fernando Ljorente).

Slična je situacija i sa Eibarom, što je još jedan od razloga zašto će zainteresovani morati da odreše kesu ukoliko žele Marka Dmitrovića.

Podsetimo, po završetku Mundijala u Rusiji, Dmitrović je postao broj jedan u našoj reprezentaciji, u Eibaru brani tri godine i nekako se očekuje da ovog leta napravi iskorak u karijeri.

Za sada, jedino znamo, da neće biti rezervni golman ni u jednom klubu.


  • facebook
  • twitter
  • email

Ne propustite

Komentari