Sastanak oko Ronalda završen, ovo je ishod!

Autor: Vladimir Stojanović
četvrtak 05.07.2018.
11:08
Izvor: Sportske.net

Sada su stvari jasnije, Mendeš saopštio svoje, lopta kod Pereza, ali izgleda da su svi prelomili. Šta se čeka?

EPA/MANUEL DE ALMEIDA
EPA/MANUEL DE ALMEIDA

Povezane vesti

Sastanak je završen, Mendeš je saopštio Perezu da je Ronaldo prelomio, želi u Juventus.

Ponudu je već prihvatio, ona je 30 miliona evra po sezoni, Juventus bi uz obeštećenje i porez, Ronaldo koštao oko 350 miliona, što je za Italiju neverovatna suma.

Ali, sponzori, kompanija Anjelijevih i još nekoliko firmi učinili su transfer mogućim.

Javljaju se informacije da je ugovor na četiri godine varka, da će Ronaldo ostati dve u Torinu i otići u Ameriku i da je Juve već sračunao troškove i kako će im se transfer isplatiti.

Više nije tajna, Ronaldo je još zimus želeo da ode, razlog je što je igrao slabo, klub se verbalno umesto povišice dogovorio sa Mendešom da smanji klauzulu na oko 120 miliona, što je Portugalcu pokazalo da mu ne veruju i misle da je gotov.

Bilo kako bilo, odmah posle Kardifa je razgovarao sa Juventusom prvi put, a Mendeš je uverio ljude iz Torina da je transfer moguć.

Sada kada je zatvorena finansijska konstrukcija, lopta je u dvorištu Florentina Pereza. Nije ponudio da izjednači ono što Juventus daje Ronaldu, što znači da je svestan da će Kristijano otići.

Ali, ono što želi je da sam Ronaldo kaže navijačima da hoće da ode, kao i da Juventus sačeka, da nađe adekvatnu zamenu, odnosno dovede neku veliku zvezdu.

Juve i Real su u dobrim odnosima, Italijani su već poručili da imaju maksimalan respekt i da će sačekati odluku Pereza. Oni se jesu dogovorili, ali su nemoćno ako Real ne želi da pusti Ronalda.

Očekuje se ipak da sada Real intenzivira poteru za Nejmarom ili Azarom, mada se pominje Mbape, ipak teško je verovati, osim ako ne plate neku ludu sumu za Belgijanca, PSŽ neće pustiti svoj tandem.

Bilo kako bilo, posle sastanka, Ronaldo je bliži Juventusu, čak bi mogao da se pojavi u subotu u Torinu, ako se stvari ubrzaju i potpiše ugovor, pa onda ode na odmor. Jasno, Juventus želi što pre zbog marketinškog buma da objavi posao, ali i da opravda nove veće cene sezonskih ulaznica, zbog kojih su se navijači bunili, a koje će sada, ako dođe Ronaldo biti razgrabljene.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

15 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
El Nindža
Thursday, 05.07.2018
14:53

Po meni im je potrebniji centarfor, na krilu imaju Bejla, Asensia i Vazkeza, pa čak i Isko može na krilu da igra. Možda Ikardi, pošto su Kej i Leva teške opcije.

avatar
stevan_vasic90
Thursday, 05.07.2018
13:50

Pa ne, Real Madrid je kralj prodaje, defeinitivno. Uzeti 120 miliona za igraca od 33-34 godine, pa makar to bio i Ronaldo, to je vec neverovatna stvar. Za Juventus je ovo dobro, na marketinskom planu, kad je renome kluba u pitanju, dobice i na kvalitetu, Ronaldo ima u nogama sigurno jos 2 dobre sezone, a i ulozeni novac ce se vratiti, tu nema dileme. Ovo je takodje dobro i za Real, krece neka nova era, ekipi fali novi igrac oko kojeg ce se sve vrteti, mladji, da preuzme ulogu “broja 1”, a to sa Ronaldom u timu nije moguce. Pametan potez i jedinih i drugih, ukoliko se sve odigra ovako kako se pise.

avatar
disqus_2WqjlJ09c4
Thursday, 05.07.2018
16:42

Za 100 mil će preći. Real bi volio da ga je mogao zadržati. Na tržištu nema fudbalera koji će ga zamjeniti u bliskoj budućnosti. Mbape je odličan, ali mislim da On isključivo može blistati kada ekipe igraju odbranu kao Argentina prije par dana. Na postavljenu odbranu jako tesko. Što se vidjelo u grupi. Nije ništa pokazao.

avatar
Ton4i
Thursday, 05.07.2018
20:53

Vec imaju dosta mladih igraca,koji su vec stekli dobru dozu iskustva na najvecoj sceni,tako da je ta nova era vec krenula,i nek bude ovog puta da se sve vrti oko tima,a ne pojedinca :D
Nikada nisam gotivio Real,ali malo je reci da su uradili fenomenalan posao sa svim mladim igracima.

avatar
stevan_vasic90
Thursday, 05.07.2018
16:52

Druze, na trzistu nema takvog igraca, to je tacno, ali i njega gaze godine, on ima jos sezonu-dve i vec mora da se sprema zamena. Bolje sad za 100-120 miliona, nego za dve godine za dz. tako da je ovo dobar potez. A Mbappe bi bio idealan za Real, moje misljenje.

avatar
Real/Partizan
Thursday, 05.07.2018
13:42

Ne ide u Ameriku taj covek hoce slavu da dominira ostace u Evropi jos dugo ne pisite neproverene informacije :D

avatar
neme
Thursday, 05.07.2018
13:24

Zizu je otisao iz juvea u real kanavaro takode pa nek oni sad nas pojacaju.

avatar
V84
Thursday, 05.07.2018
12:08

Nadam se da ce ronaldov odlazak sa sobom povesti njegove jehovine svedoke u portal sekciju italije, pa samim tim nece ovde smarati na svakoj barsinoj temi kako je mesi krs i ronaldo zakon.

avatar
GoHardCAMPEONES
Thursday, 05.07.2018
15:00

Zapravo si opisao kontra situaciju koja se dogadja :D

avatar
V84
Friday, 06.07.2018
12:33

Pazi ja navijam za barsu, ali smatram rondalda uz mesija za najboljeg igraca na svetu za poziciju koju pokriva na terenu. Neminovno je da je covek masina i najposveceniji fudbaler sto se tice rada na sebi u istoriji fudbala.

avatar
deki trbic
Thursday, 05.07.2018
11:31

Cista glupost ne ide on nigde...to su price za malu decu, ako pak ide negde onda je to nazad u MU ili PSZ

avatar
Mak-Juventino
Thursday, 05.07.2018
11:28

Ako se ovo bas mora dogoditi , nega bude sta pre , sapunica celo leto , da - ne , ovo ono , to me najvise nervira !

avatar
Logika i argumenti
Thursday, 05.07.2018
15:12

Hoces da preuzmes funkciju od ovih sto ginu za ronalda na svakoj vesti?