Sari pred smenom, razlozi "za" i "protiv"

Autor: Vladimir Stojanović
ponedeljak 18.03.2019.
09:27
Izvor: Sportske.net

Govorka se da će u narednih 48 sati izgubiti posao, ali postoji nekoliko problema, zbog toga se u Čelsiju dvoume...

Adam Davy/PA via AP
Adam Davy/PA via AP

Povezane vesti

Novi poraz, Čelsi je u nevolji, daleko od Lige šampiona, naime, posle neuspeha od Evertona, "Plavci" imaju tri boda manje od Arsenala, jedna od Junajteda. I dalje su u igri za trijumf u LE, ali je to na dugačkom štapu.

Neki izveštaji, mada ne i pouzdani tvrde da će klub smeniti Sarija u narednih 48 časova, tokom reprezentativne pauze, kako bi naslednik, najverovatnije Zola ili eventualno Holand imao vremena da radi sa ekipom. Pominje se i dalje Blan, mada sa zabranom transfera u narednih 18 meseci, problem je i ko bi se prihvatio posla.

Koliko je pametno smeniti Sarija?

Jedni tvrde da nije, jer nema rešenja, niti će ih biti na leto, uz to klub bi trebalo da isplati u slučaju smene Italijanu oko 12 miliona evra. Uz sudski proces koji teče sa Konteom, to je ogroman udarac za Čelsi.

Drugo je međutim gubitak vremena sa Sarijem. On sa ovim igračima ne može da nametne svoj stil, a neće ni odstupiti, to je valjda jasno svima. Šansu da dovede igrače po svom ukusu nema, zbog pomenute suspenzije FIFA, pa bi naredne godine sa ovim istim timom, možda i bez Azara i Lige šampiona imao još manju šansu da unapredi stvari.

U klubu mu zameraju insistiranje na angažovanju Iguaina koji nije doneo ništa u odnosu na Moratu.

Sari već ima ponudu Rome od leta, možda se nagodi na kraju sezone, uzme odštetu i vrati se u domovinu, na leto bi Nuno Espirito Santo iz Vulvsa mogao da stigne u klub, međutim, kako rekosmo nemogućnost da se dovedu igrači u situaciji u kojoj se rivali pojačavaju skupo će koštati Čelsi.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

10 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Skontov
Monday, 18.03.2019
18:40

U Sarijevom sistemu igre je najveci problem sto mu smeta Kante na svojoj prirodnoj poziciji. Tako da nema logike da Sari ostane u klubu.

avatar
deki trbic
Monday, 18.03.2019
17:59

Trebali su dovesti umesto njega Blana koji ima iskustva i koji bi od ove ekipe napravio bum!!!

avatar
Carina_11303
Monday, 18.03.2019
17:47

Lampard i Teri i eventualno dodati i Drogbu. Pa oni su napravili od Celsija ovo sto jeste. Iako su menjali klubove svi znaju da su oni sustina modernog Celsija. Svakako ce im biti bolje nego u Derbiju, Vili i bez posla. O njihovom autoritetu ne treba trositi reci. Sigurno su naucili nesto od tih silnih trenera svetske klase sa kojima su radili, plus Lampard sa njegovim mozgom moze samo da unapredi. Igrali bi verovatno direktniji fudbal i dali bi mu vremena da se pripremi za sledecu sezonu. Da ne pricamo o tome sto on na to ne bi gledao kao sansu za zaradu kao svi ostali nego dokazivanje i ljubav. Sa Sarijem je moguce i da ispadnemo od Slavije. Kad je mogao Bornmaut da nas nakanta sa 4 razlike, nista vise nije sigurno.

avatar
Sveznalac-NoviProfil
Monday, 18.03.2019
16:17

Pa mogu doci svi najbolji treneri sveta kada sa ovim timom je limit borba oko 5-tog mesta.

avatar
NikkiCFC
Monday, 18.03.2019
15:39

Nama cela sezone staje u taj jedan mec u Bakuu. Uz duzno postovanje Slavije i Benfike/Ajntrahta siguran sam da smo vec tamo... Ko god dodje odande Arsenal ili Napoli bice pakleno tesko. Sta vise, vise bih voleo sa njima da igramo 2 utakmice nego jednu gde moze svasta da se desi. Cilj za ovu sezonu jos pre pocetka je bio trofej i LS a oba se mogu obezbediti trofejem LE.

avatar
Stabber
Monday, 18.03.2019
14:04

Ostaviti Sarija i da vidimo da ako se sredi ta zabrana da dovede igrace po svojoj zelji a ne da mu Grankovskaja bira tim i bukvalno sastavlja tim a on da bude nit kriv nit duzan tu koji ce da popije otkaz. Nije po meni Sari nista kriv, nema igrace za njegov sistem. Aspilikueta i Alonso nisu za ovaj sistem a i cela odbrana nam je krs realno. Izgubio sam poverenje i u Rudigera i Davida Luiza. Nemamo nesto najglavnije trenutno.

avatar
RealisticChelseaFan
Monday, 18.03.2019
13:29

Ova ekipa realno nema kvaliteta. Samo su Kante i Azar world class igraci. Aspilikueta nije ni bleda senka onog igraca od pre par sezona, Luiz je tehnicki odlican, ali pravi greske. Alonso beskoristan u napadu ove sezone iako mu je to jaca strana nego defanziva. Mogao bih do sutra da pisem. Kada se na sve to doda i pobunjenicki karakter igraca, mislim da Sari ipak ne zasluzuje tolike kritike. Meni je svejedno da li ostaje ili ne, ali ako vec ide, treba pruziti sansu Morisu, on pravi ekstra rezultate sa mladjim kategorijama vec godinama.

avatar
SuperFrank8
Monday, 18.03.2019
13:06

Vi kao jutka, govorka se 😂

avatar
Marcos Alonso
Monday, 18.03.2019
12:40

Mnogo kvalitetnih igraca su na pozajmicama,a i Celsi nema bas toliko los tim koliko je sistem igre los.. Mount,Abraham,Zouma,Bakayoko,mozda i Thorgan Hazard ako je on na pozajmici uopste tu su Loftus Cheek i Hudson odoi koji su spremni vec za prvi tim. Pogledas jos spisak svih igraca, ja sam naveo samo neke i od njih se moze sastaviti sasvim solidan tim,a stize i Pulisic svakako. Mislio sam da ce Sari konacno da odstupi od svoje formacije i sistema igre nakon dobre serije,ali ne.. ja bih Hollanda stavio na klupu,dugo je u timui poznaje klub prilicno dobro

avatar
A.Conte
Monday, 18.03.2019
10:35

Sta cemo mi ovakvi u LS?! O potezima uprave Celzija se moze napisati knjiga, kako ne treba da se radi...