Šampion Turske kreće u "lov" na "Zver" sa menadžera

Autor: Boban Filipović
ponedeljak 30.05.2016.
14:36
Izvor: Sportske.net

Jedan od najperspektivnijh štopera Južne Amerike mogao bi ovog leta da stigne na Bosfor, piše turska štampa.

Beta/AP Photo/Martin Mejia
Beta/AP Photo/Martin Mejia

Povezane vesti

'Futbolarena' saznaje da je jedna od glavnih meta Bešiktaša u predstojećem prelaznom roku Eder Alvarez Balanta.

23-godišnji Kolumbijac je sa 18 godina stigao iz Bogote u River Plejt i tokom boravka na 'El Monumentalu' razvio se u jednog od najboljih i najpozudanijih štopera u Južnoj Americi.

Sa Riverom ima trofej Kopa Libertadores za igrače mlađe od 20 godina, a onda u seniorskoj konkurenciji osvojio Kopa Sudamerikana, titulu šampiona Argentine, Rekopa Sudamerikana i Kopa Libertadores.

Zbog stiga igre i elegancije proglašen je za nalsednika legende River Plejta Danijala Pasarele, a mnogi ga porede i sa legendarnim kapitenom Barselone Karlesem Pujolom i sa čuvenim zemljakom i dugogodišnjim igračem Inetra Ivanom Kordobom.

Balanta je upisao 6 nastupa za reprezentaciju Kolumbije do sada, bio je deo tima 'Kafeterosa' na Mondijalu u Brazilu i tamo odigrao utakmicu grupne faze protiv Japana (4:1). Međutim, selektor Hoze Pekerman ga neće voditi na predstojeći Kopa Amerika Sentenario koji počinje za nekoliko dana u SAD.

Brazil Soccer WCup Japan Colombia

Njegova cena na tržištu u ovom trenutku je oko 5 miliona evra (izvor transfermarkt), ali s obzirom da ima ugovor sa Riverom do 2020. godine, da su se pre par godina na 'Monumentalu' nasmejali na Interovu ponudu od 12 miliona evra i da klauzula o njegovom otkupu iznosi 15 miliona evra, teško je očekivati da argentinski gigant pristane da ga proda za manju sumu.

Prvak Turske Bešiktaš je prvi stao u red za Balantu ovog leta, ali nema infomacija da li je iz Istanbula poslata ponuda u Buenos Ajres.

Eder Balanta je sigurno dobro poznat onima koji igraju 'Football Manager' jer u ovoj igrici za mali novac dobijete igračinu za duži vremenski period.
 
 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke