Samjuel Eto ima novi klub!

Autor: Nikola Miloradović
četvrtak 26.01.2017.
15:56
Izvor: Sportske.net

I zvanično je potvrđeno, bivši as Barse i Inter napustio je Antaliju i preselio se u Rusiju.

BETA/AP Photo/Carlo Baroncini
BETA/AP Photo/Carlo Baroncini

Povezane vesti

Eto je potpuno neočekivano promenio sredinu, kako je napustio redove turske Antalije i preseio u se u redove ruskog premijerligaša Amkara iz Perma.

Ova informacija je i zvanično povrđena od strane ruskog kluba, a u novom klubu 35-godišnji Kamerunac je zadužio dres sa brojem 36.

Svojevremeno jedan od najboljih igrača sa afričkog kontintenta i jedan od najboljih golgetera na svetu, stigao je u Antaliju 2015. godine nakon kratke epizode u redovima Sampdorije.

Karijeru je počeo u madridskom Realu, u "kraljeskom" klubu nisu prepoznali njegov potencijal, da bi se partijama u dresu Majorke u periodu od 2000. do 2004. kamerunski fudbaler preporučio Barseloni.

U dresu "Blaugrane" je ostavio neizbrisiv trag, postigao je 130 golova na 199 zvaničnih nastupa, a onda je u vreme dok je Pep Gvardiola sedeo na klupi katalonskog giganta Španiju zamenio Italijom, kao deo transfera Zlatana Ibrahimovića u Barselonu.

Brazil Soccer WCup Cameroon

Sa Interom je imao puno uspeha, osvojio je tripletu u svojoj prvoj sezoni u klubu, a nakon provedene dve sezone u redovima "Neroazura" postao je ključ ambicioznog projekta Anžija iz Mahačkale.

Nakon dve sezone u ruskoj Premijer ligi, Anži je krenuo da propada, Eto je napustio klub i pridružio se ekipi Čelsija.

U timu sa "Stamford Bridža" je odigrao finale UEFA Superkupa, a naredne sezone je zaigrao za Everton u englekoj Premijer ligi.

Nakon toga je usledio odlazak u Sampdoriju, potom i u Antalijaspor iz kog je danas prešao u Amkar.

U dresu kamerunske reprezentacije upisao je 118 nastupa, postigao je 56 golova, a u dva navrata je osvojio i Kup afričkih nacija.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Mihajlo20
Thursday, 26.01.2017
17:36

Nije presao u amkar, navodno mu je samo neki prijatelj dao dres i slikano je u turskoj.

avatar
Joey Barton
Thursday, 26.01.2017
19:25

Na zvanicnom tviter profilu je objavljeno da je presao :-)