Sad se već zna, ovako će izgledati Artetin Arsenal! Prva tri pojačanja već poznata!

Autor: Vladimir Stojanović
četvrtak 17.05.2018.
09:04
Izvor: Sportske.net

Klub počinje pregovore sa bivšim kapitenom, navijači nisu oduševljeni, ali ih hrabri što će odbrana konačno biti drugačija. "Guneri" će promeniti kičmu tima...

BETA/AP Photo/Jon Super
BETA/AP Photo/Jon Super

Povezane vesti

Više nema nikakve dileme, novi menadžer Arsenala biće Mikel Arteta.

Razgovori sa Špancem počeće već ove nedelje i očekuje se da 36-godišnji Pepov pomoćnik i bivši kapiten "Gunera" preuzme kormilo odmah naredne nedelje.

Jasno, Arsenal želi da ga što pre promoviše i krene u realizaciju poslova u prelaznom roku.

A kako će izgledati prelazni rok.

Prema informacijama, biće promenjena kičma tima, Arsenal traži novog golmana, jednog ili čak dva štopera, vezistu koji će praktično biti mozak tima i eventualno napadača, ako Dani Velbek bude prodat, pošto mu je ostala godina ugovora.

Arteta planira da Santija Kazorlu uvrsti u svoj stručni štab, a što se tiče igrača, Čeh će dobiti zamenu po svemu sudeći u Berndu Lenu iz Leverkuzena. Nemac je odbio Napoli, košta oko 25 miliona evra i njegov agent je potvrdio da gleda prema PL.

Završen je izgleda posao za oba štopera, jedan je Sokratis Papastopulos koga će za oko 20 miliona evra, Mislintat dovesti iz Dortmunda, a za drugog posao još nije gotov, odlični Turčin Čalgar Sojundžu je privukao pažnju Junajteda, ali i španskih klubova. Ipak, u Arsenalu se nadaju da će dobiti bitku.

Košćelni će dugo odsustvovati, za Mertesakera je kraj, pa bi Arteta trebalo da dobije novi štoperski par.



Čeka se rasplet oko novog ugovora Remzija, odluka Vilšera, ali to ne utiče na planove da "Guneri" kupe odličnog Serija iz Nice. I njega hoće Junajted, ali u Londonu računaju da direktor Raul Sanilehi bude ključ u angažovanju 26-godišnjeg Afrikanca. pokušao je da ga dovede u Barselonu i u veoma je dobrim odnosima sa njegovim menadžerima.

Od napadača, ostaju Lakazet i Obamejang, jasno da će Ozil biti komandat parade u veznom redu, a ako ode pominjani Velbek, moguće je da će klub probati da dovede Drisa Mertensa iz Napolija.

Neće biti velikih promena, klub nema novca za neka ogromna pojačanja, tim pre što neće igrati Ligu šampiona, ali svejedno promene u odbrani ohrabruju navijače, to je bio Vengerov najveći problem.

Mnogi su razočarani činjenicom da će Arteta preuzeti klupu, veruju da mu nedostaje iskustvo, ali nema rešenja. Karlo Anćeloti je navodno imao dogovor, no on traži veća pojačanja, a i porodica Krenke, odnosno vlasnikov sin Džoš je bio pre da se pruži šansa nekome ko poznaje okruženje.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

37 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Don Silvio
Saturday, 19.05.2018
19:57

Navijam za Arsenal al ocekujem da izbore opstanak

avatar
Anonymous Official
Thursday, 17.05.2018
22:19

Kakva komedija od kluba

avatar
Los Vikingos
Thursday, 17.05.2018
13:36

Covek jos nije ni preuzeo klub a ljudi ga osudjuju na neuspeh.nArteta je bio kod Pepa, ucio je, sigurno da je pokupio dosta bitnih stvari, i za Zidana su pricali da nece uspeti pa evo gde je sada.

avatar
NikkiCFC
Thursday, 17.05.2018
17:58

Zidan posteno ima jednu titulu u spaniji za tri sezone ako je to uspeh onda ok.

avatar
Los Vikingos
Friday, 18.05.2018
20:22

Zidan je za ove 2 ipo sezone napravio uspeh koji nece verovatno niko napraviti. To je vec okej.

avatar
VANDAL_boys
Thursday, 17.05.2018
12:06

Trojka napred Ozil/Miki, Lakazet i Obamejang. Sredina im je ocajna. Mozda konacno Vilijana Karvalja dovedu na DM.nn V.Karvaljo zadnji vezni, ispred Vilsir i Remzi (mozda jos neki dobar kreator, treba se setiti sad)nnOdbrana mora komplet da se menja, samo Beljerin desno mora da ostane. Bertranda bih levo doveo, odlican bek za Ars. Dva ultrabrza beka po boku. Stoperi..ajde Sokratis (iako mi se uopste taj igrac ne dopada) i ne znam ko bi dobar jos mogao doci u Ars. Neko moje vidjenje svega, svi mi zelimo jak Arsenal u ligi.

avatar
Bocevski12
Thursday, 17.05.2018
11:29

Sve osim Kulibalija kao kostur odbrane za Arsenal je samo produzetak agoniju...Mustafi Kos Monreal Remzi OZIL Djaka Elneni Velbek sve su to igraca sto treba da im vidimo ledju u Arsenala ...Koji su debili i stipsi ovih direktora i potencijalnih trenera Arsenal jos dugo cu da cekati domasnu i evropsku titulu

avatar
MSSZRMK
Thursday, 17.05.2018
11:08

Biće Arteta out.

avatar
FC Barcelona Srbija
Thursday, 17.05.2018
11:07

Arsenal sada još niže pada...

avatar
Paris Saint Germain
Thursday, 17.05.2018
17:27

kud nize? nema ih na mapi vise

avatar
Stratford
Thursday, 17.05.2018
10:55

Još nekoliko sezona mediokriteta i sredine tabele

avatar
ZVEZDA PRVAK PONOVO
Thursday, 17.05.2018
10:40

Arsenal nece ni za 2 sezone igrati LS, jer ako nije mogao sa Vengerom, nece sigurno moci sa Artetom uz isti sastav

avatar
MixEr
Thursday, 17.05.2018
10:35

Mnogo stručnija lica predviđaju Arteti sjajnu karijeru...treba biti strpljiv i sačekati da pokaže šta zna. Arsenal je možda čak i najpogodniji za to. Realno pored MC i MU pa čak i Lpool-a teško mogu u naredne dve do tri godine da budu konkurenti. Raduje jačanje odbrane, mada Arsenalu treba i jedan jak DM ko hleb nasušni. Ramzija, Elnenija i Džaku treba prodati. Džreka obavezno zadržati. Sa Sarijem i novim jakim DM i Ozilom ispred to bi bila više nego zadovoljavajuća sredina. Napad sa Obamejangom i Lacazetom je dobar...šteta što smo pustili Žirua...on je ko stvoren za razbijanje bunkera.nJa bih voleo neke dobre igrače na poziciji IF da se dovedu al mislim da ove sezone od toga nema ništa. U svakom slučaju jedva čekam da vidim kako će novi Arsenal da izgleda. Poz

avatar
Mkhitaryan
Thursday, 17.05.2018
11:46

Remzija prodati? On je ove sezone ubedljivo bio najbolji igrac Arsenala.

avatar
Непобедиви
Thursday, 17.05.2018
12:19

Zapravo, to i jeste ideja Arsenala i celog projekta koji je na duze staze. Da se napadne titula za 2-3 sezone, a ne odmah po dolasku novog trenera.

avatar
Topovi nad Londonom
Thursday, 17.05.2018
10:17

Mozes I Mesija I Ronalda da dovedes-dzaba ako ti je Arteta trener

avatar
vojin denic
Thursday, 17.05.2018
10:14

Strah me je da pomislim sta ce se desavati iduce sezone.

avatar
Gunarson
Thursday, 17.05.2018
10:12

Arteta vraca Arsenal u LS samo ako ne bude mekan i popustljiv prema igracima. Jos ako dovode zadnjeg veznog i stavi Ozila koji put na klupu (ne kad Ozil to hoce) moze Arsenal vec sledece sezone biti u LS.

avatar
Непобедиви
Thursday, 17.05.2018
10:00

Igraci koje ste naveli kostaju oko 100m, a vec ste najavili da Arsenal nece toliko trositi. Sto se golmana tice, poznato je da trazimo novog, ali se jos ne zna ko ce to biti. Sokratis je izvestan, dok je oko ovog mladog Turcina problem cena. Traze oko 35m (barem tako javljaju engleski mediji). Ne bih se iznenadio da pojure Evansa iz WBA koji ima klauzulu od 3m jer su ispali iz lige. Veznjak je potreban i to bi mogao da bude Seri, ali potrebno je i krilo (najvise za rotaciju). Arsenal koji bih voleo da vidim je: Leno; Monreal, Sokratis, novi stoper, Beljerin; Dzaka, Remzi, Mikitarijan, Ozil; Obamejang, Lakazet. Naravno, uz novi sistem igre koji ce zahtevati slicnu viziju napada, ali skroz drugaciji nacin branjenja.

avatar
Gunarson
Thursday, 17.05.2018
11:31

Stvarno mislis da bi i jedan klub na svetu mogao da igra 442 sa Dzakom, Ozilom i Remzijem? Dzaka jedini zadnji vezni na svetu koji nema nijedan dribling u dve godine i koji se vuce po terenu, Ozil koji se ne vraca ni do pola terena i Ramzi koji stalno visi kod centarfora. To sto imamo dva odlicna centarfora ne znaci da treba da igramo 442.

avatar
NikkiCFC
Thursday, 17.05.2018
18:03

Bas to znaci. Sta treba da sedi na klupi jedan?

avatar
Непобедиви
Thursday, 17.05.2018
14:52

Jos malo statistike vezane za Dzaku. Imao je 7 asistencija (jedna manje od Ozila i Remzija koji su najbolji asistenti ove sezone). Uspesni pasovi su mu 86.9%, duzina prosecnog pasa je 18.44m (duze od Fernandinja, Matica, Otamendija i De Brujna) sto implicira da mu nije pas odmah do prvog igraca, vec da je organizator igre iz dubine nase polovine, sto se kreacije igre tice, namestio je 225 suteva saigracima ove sezone iz igre (znaci ne prekidi itd.) i po tome su ispred njega samo De Brujne, Eriksen, Salah i Azar. Ali, popularno je misliti da je los, da nije dovoljno dobar i da ne dribla. Najbitnije kod zadnjeg veznog je da dribla :D Da se razumemo, ima lik jos mnogo stvari da popravi, ali nije bas tako los kao sto vecina predstavlja.

avatar
AFC
Thursday, 17.05.2018
11:39

Ta veza koju ti zamišljaš je i dalje ispodprosečna, zato što ni Remzi ni Džaka ne doprinose u odbrani. Ovog Džaku treba prodati što pre, a Ramzija treba forsirati na AM gde pruža mnogo bolje partije i rotirati ga sa Ozilom koji je sastavio jedva 10 dobrih utakmica u toku prošle sezone. Još od Aleksa Songa, Arsenal nije imao krštenog DM-a i to bi trebalo da bude prioritet u veznom redu. Moje neke želje Ndidi ili Diavara od mlađih, od iskusnijih (jeftinijih) Kedira ili Matuidi.

avatar
Dimebag Darrell
Thursday, 17.05.2018
09:49

Sa Mertensom bi imali odličan napad!

avatar
Roj Kin 16
Thursday, 17.05.2018
09:19

Venger je čudotvorac što je igrao LŠ, manje više svake godine, sa ovakvim vlasnicima. Arsenal će sad da kuburi i sa trenerima naredinih 5 godina..

avatar
Žan-Žak Ruso
Thursday, 17.05.2018
19:28

U pravi si. To je velika istina koju previđaju mnogi navijači Arsenala.