Ronaldovih 100 dana, da li je Juve pogrešio? Pet razloga "za" i pet "protiv"!

  • Autor: Vladimir Stojanović

  • 19. oktobar 2018.

  • 11:34

  • Izvor: Sportske.net

  • facebook
  • twitter
  • email

Španci smatraju da im nije ni potreban, ali to ima ukus kiselog grožđa. Italijani ga nekritički obožavaju jer je Seriji A vratio prestiž. Da li je Juve na dobitku?

Ronaldovih 100 dana, da li je Juve pogrešio? Pet razloga
Foto: EPA-EFE/FEDERICO PROIETTI
Prošlo je prvih 100 dana Ronalda u Juventusu.

I dalje se lome koplja oko toga da li je napravljen pravi potez, Juve je doživeo bum na berzi i u marketinškom smislu, a onda je usledila afera oko silovanja iz 2009. što je neutralisalo pozitivne posledice kupovine najboljeg igrača sveta.

U Španiji smatraju da je italijanski šampion napravio veliku grešku, a mi ćemo navesti pet osnovnih razloga za i protiv angažovanja Portugalca.

Dobre stvari:


- Juventus je dobio mnogo više navijača i marketinški već naplatio Ronalda, ne kroz prodaju dresova kako se obično misli, već nove sponzorske ugovore koji su usledili nakon njegovog dolaska. On ima pravo na polovinu tih prihoda.

- Juve je već pokazao da za razliku od Reala gde su svi igrali za Ronalda, ovde postoji mnogo veći balans i da je Portugalac samo jedan od članova ekipe, doduše najbolji, ali on sam je inspiracija za ostale igrače.

- Ima veliki uticaj na mlađe, pogotovo Bernadeskija koji je procvetao, već sada je najbolji italijanski igrač i kome je na neki način Ronaldo tutor.

- Italijanski šampion je dobio igrača koji pravi razliku kada je to najpotrebnije, videlo se protiv Napolija kada je bio najbolji na terenu, protiv najtežeg rivala. Sigurno je da ga nisu doveli da rešava mečeve protiv Frozinonea i manjih timova.

- Njegova radna etika je upravo ono što u Juventusu najviše cene i što je osnov u klubu. Ono što su slušali ispostavilo se kao tačno, prvi je na treningu i poslednji sa njega odlazi, voljni momenat je neverovatan i ima, baš kao recimo Kjelini neverovatne motivacione sposobnosti kada je svlačionica u pitanju.

Loše stvari:

- Negativni publicitet koji je doneo slučaj navodnog silovanja u Las Vegasu, akcije koje su inicijelno skočile sada su izgubile na vrednosti.

- Veliko ulaganje u starog igrača, što je značilo i odricanje od Iguaina sa kojim bi Juventus pobeđivao takođe bez problema.

- Ronaldo nije imao mnogo uticaja na seriju od 10 pobeda, osim u par utakmica, pokazalo se da je Serija A ipak mnogo teža za napadače nego što se pretpostavljalo.

- Cene karata su otišle u nebo, ne samo na domaćem terenu gde su porasle za 30%, ali je svejedno Juventus rasprodao stadion. Na gostovanjima više neće imati takvu podršku, recimo u Milanu gde je bilo obično oko 10 000 Juventina kada igraju protiv Milana ili Intera, sada ih neće biti ni upola toliko, karta za to gostovanje košta 75 evra, a nije ni mnogo jeftinija za manje atraktivne utakmice, protiv Kjeva, Parme i u Udinama.

- Ronaldov sukob sa FIFA i UEFA zbog "Zlatne lopte", Juventus će imati problema sa suđenjem u Evropi, što nije samo teorija zavere, imaju bolne ožiljke iz prošlih sezona, a isključenje Portugalca u Valensiji je, mnogi tvrde samo početak.

Eto, pa sami razmislite, u španskim medijima preovlađuje sindrom "kiselog grožđa", Italijani se nekritički dive Ronaldu.

Da li je istina negde između?
  • facebook
  • twitter
  • email

Komentari