Ronaldovih 100 dana, da li je Juve pogrešio? Pet razloga "za" i pet "protiv"!

Autor: Vladimir Stojanović
petak 19.10.2018.
11:34
Izvor: Sportske.net

Španci smatraju da im nije ni potreban, ali to ima ukus kiselog grožđa. Italijani ga nekritički obožavaju jer je Seriji A vratio prestiž. Da li je Juve na dobitku?

EPA-EFE/FEDERICO PROIETTI
EPA-EFE/FEDERICO PROIETTI

Povezane vesti

Prošlo je prvih 100 dana Ronalda u Juventusu.

I dalje se lome koplja oko toga da li je napravljen pravi potez, Juve je doživeo bum na berzi i u marketinškom smislu, a onda je usledila afera oko silovanja iz 2009. što je neutralisalo pozitivne posledice kupovine najboljeg igrača sveta.

U Španiji smatraju da je italijanski šampion napravio veliku grešku, a mi ćemo navesti pet osnovnih razloga za i protiv angažovanja Portugalca.

Dobre stvari:


- Juventus je dobio mnogo više navijača i marketinški već naplatio Ronalda, ne kroz prodaju dresova kako se obično misli, već nove sponzorske ugovore koji su usledili nakon njegovog dolaska. On ima pravo na polovinu tih prihoda.

- Juve je već pokazao da za razliku od Reala gde su svi igrali za Ronalda, ovde postoji mnogo veći balans i da je Portugalac samo jedan od članova ekipe, doduše najbolji, ali on sam je inspiracija za ostale igrače.

- Ima veliki uticaj na mlađe, pogotovo Bernadeskija koji je procvetao, već sada je najbolji italijanski igrač i kome je na neki način Ronaldo tutor.

- Italijanski šampion je dobio igrača koji pravi razliku kada je to najpotrebnije, videlo se protiv Napolija kada je bio najbolji na terenu, protiv najtežeg rivala. Sigurno je da ga nisu doveli da rešava mečeve protiv Frozinonea i manjih timova.

- Njegova radna etika je upravo ono što u Juventusu najviše cene i što je osnov u klubu. Ono što su slušali ispostavilo se kao tačno, prvi je na treningu i poslednji sa njega odlazi, voljni momenat je neverovatan i ima, baš kao recimo Kjelini neverovatne motivacione sposobnosti kada je svlačionica u pitanju.

Loše stvari:

- Negativni publicitet koji je doneo slučaj navodnog silovanja u Las Vegasu, akcije koje su inicijelno skočile sada su izgubile na vrednosti.

- Veliko ulaganje u starog igrača, što je značilo i odricanje od Iguaina sa kojim bi Juventus pobeđivao takođe bez problema.

- Ronaldo nije imao mnogo uticaja na seriju od 10 pobeda, osim u par utakmica, pokazalo se da je Serija A ipak mnogo teža za napadače nego što se pretpostavljalo.

- Cene karata su otišle u nebo, ne samo na domaćem terenu gde su porasle za 30%, ali je svejedno Juventus rasprodao stadion. Na gostovanjima više neće imati takvu podršku, recimo u Milanu gde je bilo obično oko 10 000 Juventina kada igraju protiv Milana ili Intera, sada ih neće biti ni upola toliko, karta za to gostovanje košta 75 evra, a nije ni mnogo jeftinija za manje atraktivne utakmice, protiv Kjeva, Parme i u Udinama.

- Ronaldov sukob sa FIFA i UEFA zbog "Zlatne lopte", Juventus će imati problema sa suđenjem u Evropi, što nije samo teorija zavere, imaju bolne ožiljke iz prošlih sezona, a isključenje Portugalca u Valensiji je, mnogi tvrde samo početak.

Eto, pa sami razmislite, u španskim medijima preovlađuje sindrom "kiselog grožđa", Italijani se nekritički dive Ronaldu.

Da li je istina negde između?

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

12 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Srpska Bosna
Friday, 19.10.2018
17:43

Kakve veze ima to sto se.tamo negde provlaci po stampi,napoli koji je bio bolji prosle godine od njih su zgromili, kod sva tri gola je on bio glavni.Videcemo.sta ce.u LS uraditi jer je to Juventusu glavni cilj,ali prelazni rok u kom dodju Ronaldo,Bonuci i Kanselo i Can je savrsen.

avatar
jv
Friday, 19.10.2018
14:25

Da li je Ronaldo za 100 miliona greška? U današnjem fudbalu svaki iole talentovani klinac vredi 50, a najbolji na svetu 100? Transfer veka.

avatar
Badr Hari
Friday, 19.10.2018
14:06

Da li im i šta on znači u marketinškom smislu to samo oni znaju, u fudbalskom im je praktično beznačajan. Sa druge strane Real je napravio najbolji posao u ovom veku što ga se najpre otarasio, a potom kada im je za to još neko i platio 100m€ onda nema govora da se ijedan drugi transfer može porediti sa ovim.

avatar
Marchisio8
Friday, 19.10.2018
13:06

Пале су цијене акција после скандала,али су свако много скупље него прије његовог доласка,тако да ипак и са те стране вриједи. Скочиће опет чим се ова лакрдија заврши.

avatar
Goran.984
Friday, 19.10.2018
12:13

Ovo sto spominju u negativnom smislu nas navijaca se ne tice toliko,bitan je rezultat...cjena karata,pa on je ubrzao rasprodaju jer je i pre njega skocila...tu klub ima dobit... u svakom slucaju klub je skocio na visi nivo..doslo je vreme da se kupuje najbolje...

avatar
Stefoon
Friday, 19.10.2018
12:09

Oni su bez ozbiljne konkurencije u toj ligi vec 6, 7 godina, za Ligu sampiona im je uvek nesto falilo, videcemo hoce li silovatelj biti to sto im je nedostajalo.

avatar
Zoran Pinjatic
Friday, 19.10.2018
11:54

U svakom slucaju su vise dobili nego izgubili...uostalom danas svaki malo bolji igrac vredi preko 50 miliona. 100 miliona za jednog od najboljih u danasnjem iskrivljenom svetu fudbala nije puno

avatar
Okocha
Friday, 19.10.2018
11:49

Cene karata su podigli pre dolaska Ronalda, pa kad je on dosao rasporadli su sve... Do tad su imali bojkot da kazemo...

avatar
Stevan Mikša
Friday, 19.10.2018
11:40

Na kraju sezone ili kada ode iz Juvea ce moci da se kaze. Seriju A bi osvojili i bez njega. Ako osvoje LS, onda da. Ako ne, onda je bila greska.

avatar
Bidza i Tridza
Friday, 19.10.2018
15:56

Ne znam sto ti daju dislajkove. Ako u LS nista ne naprave,nikako nece moci da se kaze da je njegova kupovina bio dobar potez. Ligu su osvajali 6,7 puta zaredom i pre njega,osvojili bi je i sad.

avatar
NikkiCFC
Friday, 19.10.2018
18:15

Sto mora LS? Mnogi sada gledaju Kalco zbog njega a nije im padalo na pamet pre toga.