Ronaldov povratak - Stvari postaju ozbiljne?

Autor: Boris Jovanović
subota 20.09.2014.
13:00
Izvor: Sportske.net

Nije u pitanju samo medijska priča, Mančester Junajted planira povratak Kristijana Ronalda. Zbog čega postoje svi preduslovi da se ovaj transfer desi, i zbog čega bi Real mogao da pristane na ponudu iz Engleske?

Beta/AP Photo/Daniel Ochoa de Olza
Beta/AP Photo/Daniel Ochoa de Olza

Povezane vesti

Luj Van Gal kaže da bi rado doveo Ronalda u Junajted, ali da ne veruje da će ga Real prodati.

Ipak, "Miroru" su insajderi iz kluba rekli da na "Old Trafordu" spremaju ponudu, Žorge Mendeš će pripremiti teren za eventualni povratak.

Naravno,  Portugalac ima čvrst ugovor sa Merengesima, stalno šalje neodređene poruke da je u Junajtedu ostavio mnogo prijatelja i da je to njegov klub, no to ne mora ništa da znači.

Međutim, iako se čini da je Florentino Perez svemoćan, on neće moći da zadrži Ronalda, ako Portugalac bude želeo da ode. Naime, nikome ne treba nezadovoljan igrač, u Realu je imidž sve, pa je jasno da ako Kristijano bude insistirao, transfer je više nego izvestan.

On će narednog leta imati 30 godina, praktično je u zenitu karijere, ali bi sigurno ima još par velikih sezona u nogama. Preduslov za transfer bi morala da bude astronomska plata, sigurno da bi u slučaju povratka u Junajted bio najplaćeniji igrač na svetu, i da suma ne bi bila manja od 20 miliona po sezoni.

Ostavio je otvorena vrata, to olakšava stvari, i dalje je idol navijača, Junajted bi mogao da njegovim dolaskom računa na marketinški bum.

Šta je računica Reala? Osim što bi vratili veći deo novca uloženog u Kristijana 2009. godine, oslobodili bi se njegove plate i otvorili mesta za nove transfere, tačnije podmlađivanje ekipe, sa Garetom Bejlom i Hamesom kao vodećim igračima za "poster".

Jasno, Florentino Perez ne može da računa na onih 90 miliona koje je platio (i već isplatio višestruko), ali bi suma mogla da bude negde oko 70 miliona što je za igrača koji ulazi u četvrtu deceniju ogromno obeštećenje.

Real je u dugovima, oni su narasli na 600 miliona, razlika između onoga što će morati da isplate i zarade je 100 miliona, dakle u "crvenom" su, pa bi prodaja Ronalda otvorila i prostor za nove investicije, ali i peglanje finansija.

U pozadini svega je želja igrača, njega Junajted nije mogao da zadrži.

"Učinili smo sve, ali hteo je da ide, tu ste nemoćni, ma koliko ga ubeđivali", napisao je u svojoj knjizi Ser Aleks.

Sada bi situacija mogla da bude slična, nezamislivo je recimo da Real stavi na led svog najboljeg igrača i da se takve stvari rešavaju po medijima ili lome preko kolena, to se neće desiti.

Nema takođe ni drugih klubova u koje bi Ronaldo prešao, Murinjo je prepreka za Čelsi, na Francusku i ne pomišlja, a nebrojeno puta je rekao da Siti ne dolazi u obzir zbog Junajteda.

Ostaje Junajted, narednog leta, ili će završiti karijeru u Realu.

Čeka li nas velika transfer priča?

Pita se samo Ronaldo...


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke