Roma spremila plan, ako ode Brazilac, deo zarade ide na "San Siro"?

Autor: Nikola Miloradović
petak 13.07.2018.
10:45
Izvor: Sportske.net

Još uvek nije isključena prodaja jednog od najvrednijih fudbalera "Vučice", a u Rimu su toga i svesni.

Beta/Elisabetta Baracchi/ANSA via AP
Beta/Elisabetta Baracchi/ANSA via AP

Povezane vesti

Sportski direktor Rome Monći je ovog leta bio veoma zaposlen, angažovao je deset pojačanja, ali je veliki broj igrača i napustio Rim.

Otišli su pre svega Rađa Naingolan za 38 miliona evra (Inter), kao i Lukas Skorupski za devet (Bolonja), prodat je i Iturbe Tihuani za pet miliona evra, isti novac "Vučica" je od Atalante dobila za mladog napadača Tuminela. Za sve skupa 2,3 miliona prodati su i Zukanović, Hose Maćin, Arturo Kalabresi i Nikola Falasko, dok je Đimario Pisćitelja otišao kao slobodan igrač. Na pozajmice su otišli Umar Sadik (Rendžers) i Bruno Peres (Sao Paulo).

Klub bi još uvek mogao da napusti i golman Alison Beker, za kog je veoma zainteresovan madridski Real.

Prvi golman brazilske reprezentacije se navodno i dogovorio sa Realom, "Vučica" traži 75 miliona evra, ništa još uvek nije dogovoreno sa Madriđanima.

Ipak, ukoliko Real ispuni uslove italijanskog kluba, Alison će promeniti sredinu, a Rimljani će napraviti ogroman profit, kako su Brazilca platili samo osam miliona evra.

U slučaju ovakvog raspleta, Roma je spremila i plan za 11. letnje pojačanje, traži se igrač koji će pojačati konkurenciju na krilnim pozicijama, a prodaja Alisona dala bi priliku Monćiju da u redove svoje ekipe dovede zemljaka Susa iz Milana.

"Rosoneri" su u teškoj finansijskoj situaciji, klub će doživeti velike promene, čeka se promena vlasnika, a usled problema sa novcem, klub sa "San Sira" će morati da proda neke od najbitnijih igrača.

Jedan od njih je i Suso, koji ima otpusnu klauzulu od 35 miliona evra, ali ona važi samo za klubove van granica Italije.

Ipak, nema sumnje da bi Milan pristao i na sličnu ponudu od nekog italijanskog tima, pa bi Suso mogao da završi na "Olimpiku", ukoliko se Alison ovog leta preseli u špansku prestonicu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
deki trbic
Friday, 13.07.2018
15:18

ja mislio kada spominju da ide Alison da dodje Donaruma jer im je potreban novi golman.

avatar
NS SHADOW
Friday, 13.07.2018
10:48

Nije 35 nego 38, a njima cemo ga dati za 50 jer su nas njakali u proslosti:-D Znao sam da ce Peres negde na pozajmicu...

avatar
Consigliere 1927
Friday, 13.07.2018
11:42

Za te pare odlican igrac, sa iskustvom igranja u Serii A. Mlad, brz, dobar tehnicar.

avatar
NS SHADOW
Friday, 13.07.2018
12:42

Onda predjite na stvar:-D

avatar
Pravi romanista
Friday, 13.07.2018
11:45

Sto njakali, bas lepu saradnju imaju, El Sha za 13 miliona, Bertolaci za 20 miliona...Ahaha izvinjavam se, ali ga uvalio Sabatini tad svaka mu cast..Ako ste hteli Peresa, 6 milki i vodi, Juan Jesus gratis :D