Revolucionar Marota - "Posle 25-te transferi igrača za nula evra!"

Autor: Stefan Matić
subota 06.07.2019.
16:50
Izvor: Sportske.net

Sportski direktor Intera je imao opširan razgovor sa italijanskom Gazetom.

EPA-EFE/MATTEO BAZZI
EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Povezane vesti

Današnje sume u svetu fudbala nas iznenađuju iz dana u dan, maltene svaki fudbaler koji zakorači na travnati teren već vredi oko dvadeset miliona evra. Sve je veći uticaj predstavnika igrača na terenu, te se čini da ponekad od volje Rajole ili Mendeša zavise i sami pregovori oko budućnosti njihovog klijenta/fudbalera.

"Do 1978. godine ste mogli igrače da razmenjujete kao poštanske markice. Sve su se klubovi pitali, onda se pobunila Asocijacija fudbalera i donela pravilo da igrač mora imati sklopljen ugovor sa klubom i time povećavši uticaj samih fudbalera na odabir naredne sredine"

"Imali smo zatim uvođenje Bosmanovog pravila, što je u nekim klubovima dalo i preveliku moć fudbalerima. Mogli ste da napustite klub bez centa zarade za sam klub u kojem ste igrali, situacija se potpuno preokrenula od mojih početaka", izjavio je Bepe Marota.

Bepe Marota

"Danas smo praktično izgubili igrače koji žele celu karijeru da provedu u jednom klubu, zato što ako naprave više transfera veća je i njihova zarada. Nekada je klub određivao igraču gde će otići, sada su klubovi prisiljeni da se poviniju željama fudbalera. Obe situacije su ekstremne, stoga i pogrešne"

"Rešenje je da uvedemo nova pravila, da napravimo kompletnu deregulaciju tržišta. Igrač posle 25-te godine može promeniti sredinu bez nadoknade, postaje kao na primer glumac - slobodan da pregovora oko svoje plate za naredni film. Naravno ovo bi favorizovalo velike klubove, ali samim tim ako su prodaje ograničene do te godine fudbalera, štitiće manje klubove i nagrađivati ih za razvoj mladih igrača", zaključio je transfer-mag Intera.

Svakako predlog vredan za promisliti, moguće je da bi ovakve ideje uvele makar neka pravila na današnjem haotičnom tržištu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Brat Konte
Sunday, 07.07.2019
16:02

Marota bi (o ovome) mogao i knjigu napisati.

avatar
Mak-Juventino
Saturday, 06.07.2019
18:34

Marota no.1 !!!

avatar
Al-Ahli najtrofejniji na svetu
Saturday, 06.07.2019
17:21

Dal je ovaj poludeo?

avatar
Crveni Lucifer
Saturday, 06.07.2019
17:03

Pa tek tad bi plate otisle u nebo i onda bi opet kukali kako tamo neki hirurug sto spasava zivote prima toliko a neko za sutanje lopte zaradjuje 1000 puta vise i kako je sve izgubilo smisao, kako im se fudbal gadi i tako u nedogled i tako u nedogled