Revolucija - Juventus menja kompletnu odbranu!

Autor: Ivan Cvetković
nedelja 24.06.2018.
11:00
Izvor: Sportske.net

Ovako će izgledati odbrana šampiona Italije u narednoj sezoni.

Twitter
Twitter

Povezane vesti

Najavu neizbežnog da će Juventus morati u renoviranje gotovo kompletne odbrane videli smo još prošlog leta kada su Leonardo Bonući i Dani Alveš napustili klub iz Torina.

U novoj sezoni videćemo još veće rokade u defanzivi "Bjankonera".

Bufon će, kao što znamo, nastaviti karijeru u Pari Sen Žermenu osim ukoliko ne dođe nekog šokantnog preokreta, što je malo verovatan scenario.

"Bjankoneri" su reagovali dovođenjem Matije Perina, jednog od najboljih italijanskih čuvara mreže, pa ne bi bilo čudno da Vojčeh Šćešni ponovo bude izbor broj dva.

Stefan Lihtštajner je prešao u Arsenal kao slobodan igrač, a njegovo mesto će po svemu sudeći zauzeti Žoao Kanselo koji bi prema najavama trebalo da stigne u toku naredne nedelje.

Kvadvo Asamoa je prešao u Inter kao slobodan igrač, umesto njega se vraća dete kluba Leandro Spinacola koji je proteklu sezonu završio u dresu Atalante.

Ukoliko Aleks Sandro ostane u klubu, Brazilac će biti standardni levi bek, pa se na toj strani ništa drastično neće menjati.

Juventus bi mogao da ostane i bez dvojice rezervnih štopera.

Danijele Rugani je velika želja Mauricija Sarija koji će preuzeti Čelsi, a šampion Italije nema ništa protiv njegove selidbe ako stigne ponuda između 35 i 40 miliona evra.

Mehdi Benatija je još bliže odlasku iz kluba, na meti je Arsenala i Marseja koji će morati da izdvoje minimum 15 miliona evra za njegovu slobodu.

Poznato je još od januara 2017. godine da će se Matija Kaldara pridružiti Juventusu ovog leta i on bi trebalo da predstavlja alternativu Kjeliniju i Barzaljiju. Osim...

Barzalji ima već 37 godina i pitanje je kako će odigrati narednu sezonu pošto godine polako uzimaju danak, a Maks Alegri bi rado umesto njega video Dijega Godina.

Iskusni Urugvajac ima otkupnu klauzulu od 20 miliona evra i nije toliko nerealna meta, sa svoje 32 godine je na vrhuncu svoje karijere i lako bi se uklopio u sistem sličan Atletikovom.

"Mokri san" čelnika Juventusa jeste fudbaler Ajaksa Matis De Liht, njegov menadžer je Mino Rajola koji je u odličnim odnosima sa upravom Juventusa koji bi mogao da odigra upravo na tu kartu.

Cena 18-godišnjeg polivalentnog Holanđanina je između 40 i 50 miliona evropskih novčanica, a konkurencija je brutalna u vidu Barselone, Reala i Totenhema.

Veliko spremanje u najavi.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Oldboy
Sunday, 24.06.2018
13:32

Godina Simeone nece dati nikome, ostali mozda

avatar
Stefan Stojkovski_fb
Sunday, 24.06.2018
12:26

Alex Sandro-Chielini-Caldara-Cancelo i back up Spinazzola-De Liht(Rugani), Barzagli(Benatia) De Sciglio.

avatar
po cetvrtu zvjezdicu
Sunday, 24.06.2018
17:45

De Siglia odma prodati Barzagli je za penziju tako da nam ustvari treba bek a ne stoper jer se nadam da nece prodati ni Benatiu a ni Ruganija

avatar
Navijač Juventusa
Sunday, 24.06.2018
19:25

Mislim da je vreme da Barzalji ode, koliko god ga voleo do sad :)
Rugani ce da propadne zato sto mu mesto drze starci, mislim da DeLiht nece doci, a da ce Benatija otici... Tako da stoperske pozicije Kjelini, Kaldara, Rugani, Barzalji, i bokovi konacno fino pokriveni sa po dva igraca :)

avatar
10BillionXD
Sunday, 24.06.2018
11:13

Rugani bi bio sjajno pojacanje za Chelsea!