Rešena sudbina srpskog reprezentativca!

Autor: Nikola Miloradović
četvrtak 30.05.2019.
14:09
Izvor: Sportske.net

Ipak ćemo ga gledati u Ligi Evrope naredne sezone.

Beta/AP Photo/Armando Franca
Beta/AP Photo/Armando Franca

Povezane vesti

Kako je i zvanično objavljeno, Nemanja Maksimović ostaje u Hetafeu.

Srpski reprezentativac je minulog leta napustio redove Valensije, Hetafe je otkupio njegov ugovor za pet miliona evra.

Ipak, "Slepi miševi" su ubacili opciju da za dogovoren novac mogu da vrate Maksimovića u svoje redove, ali su dva kluba postigla novi dogovor.

Valensija je odustala od pomenute opcije, pa će bivši vezista Astane i Domžala ostati u ekipi iz predgrađa Madrida u narednih pet sezona.

Ekipa sa "Mestalje" je ipak zadržala pravo na određeni procenat od naredne prodaje srpskog veziste.



Maksimović je prošao školu Crvene zvezde, pre nego što se 2013. godine preselio u Veronu, usledio je brzo i odlazak u Sloveniju, u redove Domžala, gde je i upisao svoj debi kao profesionalni fudbaler.

Nakon dve godine u Sloveniji preselio se u kazahstansku Astanu, gde je proveo dve sezone i dobrim partijama u evropskim takmičenjima se nametnuo klubovima iz najjačih evropskih liga.

Valensija je iskoristili činjenicu da je ostajao bez ugovora u Kazahstanu, doveli su ga kao slobodnog igrača 2017. godine, ali je upisao samo 21 nastup za tim sa "Mestalje" u prvoj sezoni.

Minulog leta je prešao u Hetafe, gde je bio standardan, upisao je 36 nastupa u Primeri, svih 36 u startnoj postavi, postigao je i jedan pogodak.

Maksimović je bio i član reprezentacije koja je u Litvaniji 2013. godine postala prvak Evrope za igrače mlađe od 19 godina, a dve godine kasnije je bio jedan od najboljih igrača U20 selekcije Srbije, koja je osvojila Svetsko prvenstvo na Novom Zelandu, postigao je i pobedonosni pogodak u finalu protiv Brazila.

U dresu seniorske reprezentacije je do danas upisao 13 nastupa.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke