Reprezentativac Austrije na "Marakani"? Želja je postojala, ali su se umešali Turci!

Autor: Nikola Miloradović
petak 24.07.2020.
18:36
Izvor: Sportske.net

Izgleda da je pronašao novi angažman.

EPA-EFE/LISI NIESNER
EPA-EFE/LISI NIESNER

Povezane vesti

Aleksandar Dragović ne krije da je navijač Crvene zvezde, pa se u austrijskim medijima ovog leta pojavila i priča da bi mogao da se preseli na "Marakanu".

Izvesno je da će austrijski reprezentativac napustiti redove Bajera iz Leverkuzena, u kojem je od 2016. godine, a navodno je bio spreman da zaigra za srpskog šampiona.

Ipak, sada mediji iz Austrije prenose da je Dragović na pragu novog angažmana, karijeru će po svemu sudeći nastaviti u Turskoj.

Trabzonspor je odavno zainteresovan za njegove usluge, navodno su ga želeli i 2017. godine u svojim redovima, ali tada nisu uspeli da ga dovedu.

Sada im se otvorila nova prilika, na kolo do kraja turskog šampionata su u poziciji da igraju kvalifikacije za Ligu šampiona i već se spremaju za takav scenario.

Dragović bi bio veliko pojačanja, ima još godinu dana ugovora sa "Farmaceutima", vrednost na tržištu mu je oko pet miliona evra i Turci neće imati težak zadatak da ga presele u svoje redove.

Dragović je karijeru počeo u Austriji iz Beča, igrao je potom za Bazel i Dinamo Kijev, iz kojeg je i stigao u Leverkuzen, a sezonu 2017/18 proveo je i na pozajmici u ekipi Lestera.

Pored toga što može da igra na obe štoperske pozicije, snalazi se i na mestu desnog beka i zadnjeg veznog, pa nema sumnje da će predstavljati veliko pojačanje za ekipu Trabzonspora.

baner 3

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke