"Referendum" u Barseloni, ništa od Nejmara?!

Autor: Stefan Matić
petak 13.09.2019.
13:47
Izvor: Sportske.net

Brazilac je ostavio previše ožiljaka za povratak.

EPA-EFE/YOAN VALAT
EPA-EFE/YOAN VALAT

Povezane vesti

Transfer-leto iza nas je između ostalog obeležila i saga oko povratka Brazilca na "Kamp Nou". Može se reći da se Nejmar pokajao kada je 2017. godine odabrao da pređe u francuski PSŽ. Ima odlične statističke parametre u Parizu, kada igra - što je retko, ali deluje da je čak i katarskim vlasnicima dojadilo da saniraju ispade njihovog ponajboljeg igrača.

Mbape je "pokrio" odustvo Brazilca i imao jednu od najboljih sezona, ali pitanje je koliko će se odlični Francuz zadržati u prestonici svoje zemlje. Čak je i sam par puta izjavio da razmišlja o transferu, deluje da tim iz Pariza ne može da ispuni njegove takmičarske ambicije, pre svega misleći na uzbudljivo prvenstvo i konkurentnost u Ligi šampiona.

Prema pisanju katalonskih medija, među čelnicima Barselone je održan referndum. Pitanje je bilo da li su za povratak Nejmara, velika većina je odgovorila negativno i to iz nekoliko razloga. Prvi je naravno rastanak sa Brazilcem pre dve sezone koji je bio sve samo ne prijateljski, slede sve učestalije povrede Nejmara a tu je i socijalni aspekt koji Nej donosi sa sobom, to jest zna da podeli svlačionicu.

Mbape

Tako da je Bartomeu preglasan po pitanju narednog transfer poteza, sada se priča o trci sa Real Madridom oko akvizicije Mbapea. Francuz više odgovora za poziciji 'devet' koja se otvara zbog Suarezovih godina, mlađi je, postiže više golova i odličan je za timski dih što igra veliku ulogu u odlukama direktora kluba sa "Nou Kampa".

Ostaje da se vidi dalji razvoj događaja, ali deluje da je Nejmar sam sebi 'iskopao rupu' svojim ponašanjem.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke