Real u silnom problemu, prodaje ili FFP! Koliko košta Luka Jović?

Autor: Vladimir Stojanović
ponedeljak 09.12.2019.
13:22
Izvor: Sportske.net

Troškovi otišli ka nebu, potrebne velike uštede kako bi se izbegla akcija UEFA. Šta će učiniti Florentino Perez?

EPA-EFE/Javier Lopez Hernandez
EPA-EFE/Javier Lopez Hernandez

Povezane vesti

Informacije iz Španije govore da je Real u problemima. Naime, prema finansijskim izveštajima, letnje trošenje bi moglo da im se obije o glavu, da bi zatvorili finanijsku konstrukciju trebalo bi da zarade 200 miliona evra, od prodaje igrača i smanjenja plata.

U suprotnom, suočiće se sa sankcijama španske federacije, ali i otvaranje istrage UEFA zbog kršenja FFP.

Problem nisu samo letnji transferi, Real su takođe napustili igrači, poput Navasa, Ljorentea, Kovačića, Tea Ernandeza, neki su otišli na pozajmice, ali problem je što svi oni imaju mnogo manje plate od letošnjih pojačanja, ali i onih koji su ostali, a klub je želeo da ih proda.

Tako recimo Bejlova plata od 17 miliona evra, ali i Rodrigezova od blizu 9, kada se uzmu bruto iznose oko 45 miliona godišnje. Iskova je 12, Marijano Dijaz koji je igra zarađuje 8 (sve su bruto brojke)...

Sada obratite pažnju, Luka Jović ih košta više od 20 miliona evra godišnje, Azar preko 31, da ne pominjemo ove manje sume.

Sve ovo dovodi Pereza u problem, za stadion je dobio grejs period do 2026. na kredit od pola milijarde evra, ali ga ogromni troškovi za plate i nesposobnost da proda igrače dovode u tešku situaciju. Ne samo da će imati problem sa FFP već nema ništa od meta poput Mbapea ili Pogbe, ako se ne oslobodi, pre svih Bejla i Rodrigeza. Modrić na leto odlazi, tu će uštedeti oko 20 miliona, na Naću, Vaskezu još desetak, a videćemo kakva će biti Jovićeva sudbina.

U svakom slučaju, sledi kresanje troškova, velike prodaje, pošto čak i da ima novac za Mbapea, platu od 35 miliona evra teško da može da priušti, osim ako se ne oslobodi, najmanje trojice skupih igrača.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

9 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Benz9
Monday, 09.12.2019
19:36

Odakle vam informacije da Modrić odlazi??? Iz svih njegovih izjava se jasno može vidjeti da želi završiti karijeru u Realu, a iz Zidanovih da nema šanse da ga pusti... A FFP nema apsolutno nikakve veze sa platama... On je "zadužen" za transfere a ne za plate... Plate reguliše sasvim drugo tijelo koje vodi računa da klub ne troši više od 70% prihoda na plate uposlenih (upravu, igrače, trenere, skaute, čistačice, kosače terena i sve ostale)

avatar
Badr Hari
Monday, 09.12.2019
18:02

Jeste da im je prošle sezone Ajax odvukao nešto para na Skominu i Brycha, al' im je zato uštedeo dosta para koje bi dali na Čakira, Olivera, Kujpersa, Kassaija, Klatenburga, Rochija & Co. koje bi morali dati da su prošli Ajax, tako da su u finansijskom plusu. :D

avatar
GoHardV3
Monday, 09.12.2019
17:45

U ovo ne veruje ni onaj ko je pisao tekst.

avatar
Misosesic
Monday, 09.12.2019
17:43

Hahahahaha izvor Mundo Deportivo.

avatar
Amalainter
Monday, 09.12.2019
15:09

Bez problema ce proci...

avatar
Man united
Monday, 09.12.2019
14:33

Како сад Погбу да им увалимо...

avatar
Offside
Monday, 09.12.2019
14:33

Pa prodati Iska,Rodrigeza,Modrica,Dijaza,Vinisijusa i pokloniti Bejla.Dobro bi se zaradilo i resio bi se ovaj problem.Ako pretekne novca kupiti jednog igraca za sredinu terena ili jednog stopera ako ne stedeti pare za leto i pravi remont!I stvarno mi nije jasno dokle ce ovaj FFP da kosi jedne te iste klubove...Ako nije kaznjen Celzi kaznjen je Real ako ne ni Real onda je Atletiko,eventualno se nekada desi da bude kaznjena i Barsa ali sustina je ista,ova kazna postoji za par Engleskih i par Spanskih klubova a to sto Francuzi i Italijani kupuju i placaju igrace vise nego Barsa ili Real nema veze...

avatar
Brajkoo
Monday, 09.12.2019
14:30

Ljudi, Luka jeste nas,Srbin, mlad decko ali on i Real?!

avatar
Badr Hari
Monday, 09.12.2019
18:55

... k'o d*pe i glava. :D