Real prodaje u januaru, šta to znači za Jovića?

Autor: Nikola Miloradović
petak 27.09.2019.
16:13
Izvor: Sportske.net

Veliki broj klubova pokazao je interesovanje za Lukinog saigrača.

EPA-EFE/JuanJo Martin
EPA-EFE/JuanJo Martin

Povezane vesti

Marijano Dijaz još uvek nije nastupio ove sezone u dresu "kraljevskog" kluba i kako stoje stvari, napustiće redove "Los Blankosa" već u januaru.

Real je spreman da ga proda, a veliki broj ekipa pokazao je interesovanje za njegove usluge.

Betis i Monako su ga želeli još letos, njihovo interesovanje i dalje postoji, "Mundo Deportivo" prenosi da je zainteresovan i Milan, ali da Dijaza prate i Marsej, Espanjol, koji je ostao bez Borhe Iglesijasa i Valensija, koja bi mogla da ostane bez Rodriga Morena, španski reprezentativac je velika želja madridskog Atletika.

Karim Benzema i Luka Jović imaju prednost u odnosu na napadača iz Dominikanske republike i to se neće skorije promeniti, te je Marijano na izlaznim vratima kluba iz Madrida, uprava veruje srpskom napadaču i pored nešto slabijeg starta sezone.

Problem za brojne zainteresovane strane bi mogla da bude plata, kako Dijaz u Madridu zarađuje čak pet miliona evra godišnje.

Setimo se da je sezonu 2017/18 proveo u Lionu, koji ga je otkupio od Reala, pružao je sjajne partije u Francuskoj, pa su ga Madriđani vratili u svoje redove pred početak prošle sezone.

Lion ga je "Los Blankosima" platio osam miliona evra, pri prodaji nazad u Real napravili su profit od 15 miliona evra.

Njegova tržišna vrednost se procenjuje na 20 miliona evra (transfermarkt.com), čini se da Real neće tražiti mnogo više za njegove usluge.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Делија_момак
Friday, 27.09.2019
23:59

Надам се да ће Лука ускоро добити праву шансу и да ће заиграти у тандему са Бенземом а не један на терену, други на клупи. Јовић је играч за будућност, ретко ко од њега очекује чуда у овој првој сезони. Пре мислим да ће се 6-7 месеци адаптирати на шпански фудбал.

avatar
Paul Kersey
Friday, 27.09.2019
18:18

Alžirac Zidan je postavio rekord svih vremena u Realu. Jedini trener u istoriji kluba koji je uspeo da Real na tekmi ima NULA udaraca u okvir gola (protiv PSG-a). To niko i nikada nije uspeo u Realu! ;-DDD