Real - Kakav je plan "Rodrigez"?

Autor: Boris Jovanović
utorak 01.07.2014.
11:23
Izvor: Sportske.net

Florentino Perez već kuje planove oko nove zvezde svetskog fudbala. Međutim, mora da se poklopi nekoliko stvari. Sme li Real da čeka?

Beta/AP Photo/Sergei Grits
Beta/AP Photo/Sergei Grits

Povezane vesti

Ono od čega će Real krenuti je Hamesova želja da obuče beli dres. I ranije je bilo poznato da preferira Los Blankose i da mu je to cilj u karijeri.

Međutim, u ovom trenutku on nije prioritet, manje zbog novca, više zbog toga što je ekipa popunjena na svim pozicijama, pogotovo jer stiže Toni Kros iz Bajerna.

Ali, to bi moglo da se promeni.

Naime, pre Mondijala je Di Marija najavio da bi hteo da ode iz kluba, iako se Anćeloti sa tim ne slaže. Argentinac je najslabije plaćeni član startne postave, ako izuzmemo Karvahala, naime nekadašnji fudbaler Benfike zarađuje svega 3.5 miliona evra godišnje.

Real ne želi da mu poveća platu jer je već jednom pre dve sezone dobio povišicu, a sjajni fudbaler sigurno bilo gde drugo može da zaradi duplo.

Cela priča je ostala da se rasplete posle Mondijala, mada je Di Marija poručio da ne razmišlja o transferu već isključivo o Argentini. On nije bio u drugom planu kako su mnogi očekivali, nakon dolaska Bejla. Kada se pogleda minutaža, zahvaljujući kombinaciji povreda, ali i činjenice da ga je Anćeloti koristio u veznom redu, Argentinac je bio šesti igrač sa najvećom minutažom prošle sezone i ima veliki udeo u osvajanju "Desime" i Kupa kralja.

Ali, novac ostaje problem.

Njega žele Siti, Monako, PSŽ, Junajted i Juventus. Neki mogu, drugi ne, da plate 50 miliona evra koliko će za Di Mariju tražiti Real. Juve je želeo da ga menja za Vidala, ali Španci nisu pristali.

Međutim, ako bi u igru ušao Monako, onda bi trampa Di Marija - Rodrigez došla u obzir. Kolumbijac je sa bonusima plaćen oko 40 miliona evra Portou, Monako i Real bi mogli ovog leta da sarađuju na prelasku Falkaoa u Madrid, videćemo hoće li i drugi Kolumbijac na istu stranu.

Ali, kako piše "AS" to nije prioritet, ako se Di Marija složi da ostane. Sa druge strane, Perez bi mogao da se suoči sa nestrpljenjem samog Hamesa koji želi u veći klub i jaču ligu.

Zanimljivo da sve ove igrače, Di Mariju, Falkaoa, Rodrigeza drži isti menadžer, pogađate, Žorge Mendeš što bi moglo da olakša stvari.

Da li je na pomolu nova transfer priča ovog leta?

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke