Real aktivira klauzulu za igrača na kog ima pravo "preče kupovine"

Autor: Aleksa Blaćanin
utorak 18.12.2018.
23:41
Izvor: Sportske.net

Da li on želi da se vrati u Madrid?

EPA-EFE/Javier Cebollada
EPA-EFE/Javier Cebollada

Povezane vesti

Real Madrid ima ogromnih problema. Ne zna se da li su veći problemi u odbrani ili u napadu. Navijači i mediji su nezadovoljni jer Real igra "dosadan" fudbal, a kako oni kažu, kraljevski klub to sebi ne sme da dozvoli.

Oborili su i negativan rekord kada je efikasnost u pitanju. Najmanje golova u poslednjih 25 godina su postigli, samo 24 gola na 16. odigranih utakmica, pa je i razumljivo zašto Florenitno Perez želi da pojača napad, a okrenuo se svom nekadašnjem učeniku.

Pablo Sarabija igra fantastično u Sevilji i ovaj klub sigurno ne bi pristao da proda jednog od najboljih fudbalera, ali problem je što Real ima opciju da vrati, otkupi Sarabiju, a ima i pravo preče kupovine.

Ofanzivni vezista je karijeru započeo u Realu. Nikada nije zaigrao za prvi tim Reala, a u Kastilji je bio dve godine i nakon fantastičnih partija u Realu B, Hetafe ga je otkupio za 3 miliona evra, da bi 2016. godine prešao u Sevilju.

Sevilja igra fantastično, nalazi se samo 3 boda iza Barselone, a jedan od najvažnijih štafova ovog tima je upravo Pablo Sarabija koji je postigao 6 golova i podelio još 6 asistencija. Dvadesetšestogodišnji Sarabija bi mogao konačno da obuče toliko željeni dres kraljevskog kluba. Perez i Real ga žele nalaz, a ako Španac prelomi da se vrati u Madrid, Real će morati da izdvoji samo 18 miliona evra za povratak nekadašnjeg omladinca. Mora se priznati da je ovo smešan novac za ovakvog igrača i da bi to bio težak udarac za Sevilju koja bi definitvno bila izuzetno ljuta jer bi i ostali bez vrlo bitnog igrača, a i premalo novca bi dobili za njegov odlazak.




Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Mad Max
Wednesday, 19.12.2018
17:28

Нема од овога ништа. И да дође, не би имао места, био би евентуално за ротацију. Реал јури велика појачања на лето, Сарабиа није опција.

avatar
Badr Hari
Wednesday, 19.12.2018
03:25

Real nikad gori, igraju dosadan fudbal, ne zna se da i im je gori napad ili odbrana, najmanje golova dali u poslednjih četvrt veka... Sa druge strane Sevilja igra fantastično, nikad bolje. A razlika između Sevilje i Reala je čitava 2 boda. :D

avatar
Stevan Mikša
Wednesday, 19.12.2018
00:51

Igrao je kod Murinja u kupu jednu utakmicu. Secam se njegovog prodora i komentatora koji je rekao: U stilu Kristijana Ronalda. :D