Razmena Čelsija i Atletika?

Autor: Aleksandar Vučković
utorak 29.03.2016.
19:32
Izvor: Sportske.net

Kada pomenemo transfer koji podrazumeva da Antoan Grizman ode u Čelsi, a Atletiko zauzvrat dobije Dijega Kostu, mnogi bi se složili da je veća verovatnoća da zajašu jednoroga.

Beta/AP Photo/Francisco Seco
Beta/AP Photo/Francisco Seco

Povezane vesti

Međutim, ova trampa bi zapravo mogla da ima smisla za obe strane.

Po izveštaju Sokerlensa, Dijegu Simeoneu je sinula sjajna ideja da pusti Antoana Grizmana da se privremeno preseli na Stamford Bridž uz uslov da se na Visente Kalderon vrati Dijego Kosta.

Ovaj potez bi omogućio Čelsiju da se otarasi jedne od svojih najvećih glavobolja ove sezone, dok bi Atletiko rešio svoj problem na poziciji napadača. Iz ovog ugla, ovaj transfer izgleda isuviše dobro da bi ga bilo šta sprečilo.

Za ekipu iz Londona ovaj dogovor bi bio više nego pogodan. Pored toga što bi se rešili Koste, Grizmanov dolazak bi im otvorio prostor da se otarase i Edena Azara.

Scenario ovog tipa bi se posebno svideo budućem treneru "Plavaca", Antoniju Konteu, koji bi na taj način rešio pitanje ova dva problematična igrača.

Iz perspektive Madriđana, ovaj ugovor ne izgleda tako unosno, ali ipak ima logike. Simeoneov klub ima veliku rupu na mestu napadača, a sjajni menadžer već zna kako da izvuče ono najbolje iz Dijega Koste. Nije preterivanje ako se kaže da Kosta Atletiku vredi više nego bilo kom drugom klubu na svetu. On bi, u tom slučaju, predstavljao veliko pojačanje u prednjoj liniji Atletika u kombinaciji sa Fernandom Toresom.

Ekipa iz Madrida je svesna toga da su vrlo male šanse da zadrže Grizmana sledeće sezone. Njegove fenomenalne partije će sigurno privući najveće evropske klubove sa ponudama kojima Atletiko neće moći da parira.

Pa zašto je onda ova ponuda toliko interesantna Dijegu Simeoneu? Podsetimo na to da Grizman ima ugovor sa Atletikom do 2020. godine, pa će madridski klub, ukoliko uspe da sprovede ovu trampu u delo, dobiti Grizmana nazad u trenutku kada će moći da ga prodaju za najveću svotu.

Jedino što bi moglo da bude sporno oko ovog dogovora je to što bi Atletiko realno trebalo da traži nešto više. Jasno je da bi Grizmanova vrednost na tržistu bila znatno veća od Kostine, pa samim tim ne bi bilo nerazumno da Simeone od Čelsija pored koste traži dodatnu sumu novca ili eventualno još jednog igrača, kako bi razmena bila ravnopravnija.

Čelsi bi verovatno prihvatio ovakvu ponudu iz više razloga. Prvo, Atletiko drži sve konce i može u svakom trenutku da odustane od ovakvog poteza i proda Grizmana na tržištu za najveću ponuđenu sumu i onda uz pomoć tog novca kupi igrača po želji.

Drugo, Čelsi vapi za ovakvim transferom jer je Grizman jedan od nekolicine igrača koji bi mogao na pravi način da zameni Azara koji je potpuno van forme. Igrača tog kalibra, sa takvim golgeterskim sposobnostima, u ovom trenutku praktično je nemoguće naći na tržištu. Oni žele da na Stamford Bridž dovedu igrača koji može postati velika zvezda, a Grizman je svakako taj kalibar.

Uspostaviti razmenu izmežu dva velika kluba kao što su Čelsi i Atletiko je teže nego što izgleda. Dobra stvar za obe strane je to što razmena u koju su uključeni Kosta i Grizman predstavlja slučaj koji je primamljiv obema stranama.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

14 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
plavac konte
Thursday, 31.03.2016
21:17

kosta je jedan od najboljih napadaca naravno posle grogbe jedino sto dolazi u obrir je da kupimo Griznana Celziju sad hvali vezni igraci

avatar
PakyCFC
Wednesday, 30.03.2016
07:22

Odakle ljudima vest da je Košta glavobolja u Čelsiju? On jeste prgav, ali daje golove.

avatar
Miletaaaaa
Wednesday, 30.03.2016
12:42

Losa reklama sine. Niko ne zeli takve igrace. Losa prodaja dresova,par puta se i s navijacima kacio,ostavljao ekipu na cjedilu,jer se ne moze obuzdati... Uvijek strepnja da ce dobiti crveni,svaku tekmu. Trener ima opciju manje,jer ako dobije zuti u 3. minuta,mora ga izvesti na poluvremenu ako izdrzi.... I dalje mislis da nije glavobolja?! Treba li ti jos koji razlog?

avatar
plavac konte
Thursday, 31.03.2016
21:12

nije bitno dal je prgav ili ne bitno je da zna da daje golove i podize atmosferu u ekipi

avatar
PakyCFC
Wednesday, 30.03.2016
23:27

Baš zato što je prljav igrač, navijači ga više vole (navijači Čelsija). Dobro, pristao bih na razmenu sa Grizmanom, ali samo kažem da u Čelsiju žele da zadrže Koštu.

avatar
zagar37
Tuesday, 29.03.2016
22:13

Sad Atletiko zalepi klauzu od 100 mil. pa ko voli nek izvoli. A od trampe nema nista

avatar
SAB
Tuesday, 29.03.2016
22:04

Ne ovo, Grizman jeste dobar, ali nije bolji od Azara po sposobnosti, samo ima bolji osecaj za gol i vise koriscenje glave(daje golove glavom). Azar ce sigurno da se vrati u formu uskoro. COME ON EDEN!

avatar
mIadenq
Tuesday, 29.03.2016
21:37

Lol, pa Grizman je jedno eon ispred ovog drvosjece.

avatar
West London
Tuesday, 29.03.2016
20:45

Diega se ne smije pustiti,jer nam je najbolji napadač,a i stvarno ima njuha za gol,svjetski igrač,pravi centarfor,mislim da bi mogao pod conteom procvjetati,a griezmanna bi i ja volio vidjeti u chelsea ali teško,osim nekih 65-70 milijuna,ako se ne ponudi,a i tad teško.

avatar
ATLEICO-CHELSEA LIFE
Tuesday, 29.03.2016
20:30

Može grizman za kostu. Ali da ostane azar. On i grizman moja 2 od 3omiljena igrača (uz reusa) bilo bi super.

avatar
Zoza(reborn)
Tuesday, 29.03.2016
21:51

Reus i Griezmann-2 igraca koja obozavam i koja niko ne mrzi

avatar
Radoje
Tuesday, 29.03.2016
19:51

добра фора!

avatar
Sportski Paćino
Tuesday, 29.03.2016
19:47

Ne smije Kosta da ide!

avatar
Tuesday, 29.03.2016
19:45

Daj Boze da se ovo desi!!!