Razmena Čelsija i Atletika?

 • Autor: Aleksandar Vučković

 • 29. mart 2016.

 • 19:32

 • Izvor: Sportske.net

 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Kada pomenemo transfer koji podrazumeva da Antoan Grizman ode u Čelsi, a Atletiko zauzvrat dobije Dijega Kostu, mnogi bi se složili da je veća verovatnoća da zajašu jednoroga.

Razmena Čelsija i Atletika?
Foto: Beta/AP Photo/Francisco Seco
Međutim, ova trampa bi zapravo mogla da ima smisla za obe strane.

Po izveštaju Sokerlensa, Dijegu Simeoneu je sinula sjajna ideja da pusti Antoana Grizmana da se privremeno preseli na Stamford Bridž uz uslov da se na Visente Kalderon vrati Dijego Kosta.

Ovaj potez bi omogućio Čelsiju da se otarasi jedne od svojih najvećih glavobolja ove sezone, dok bi Atletiko rešio svoj problem na poziciji napadača. Iz ovog ugla, ovaj transfer izgleda isuviše dobro da bi ga bilo šta sprečilo.

Za ekipu iz Londona ovaj dogovor bi bio više nego pogodan. Pored toga što bi se rešili Koste, Grizmanov dolazak bi im otvorio prostor da se otarase i Edena Azara.

Scenario ovog tipa bi se posebno svideo budućem treneru "Plavaca", Antoniju Konteu, koji bi na taj način rešio pitanje ova dva problematična igrača.

Iz perspektive Madriđana, ovaj ugovor ne izgleda tako unosno, ali ipak ima logike. Simeoneov klub ima veliku rupu na mestu napadača, a sjajni menadžer već zna kako da izvuče ono najbolje iz Dijega Koste. Nije preterivanje ako se kaže da Kosta Atletiku vredi više nego bilo kom drugom klubu na svetu. On bi, u tom slučaju, predstavljao veliko pojačanje u prednjoj liniji Atletika u kombinaciji sa Fernandom Toresom.

Ekipa iz Madrida je svesna toga da su vrlo male šanse da zadrže Grizmana sledeće sezone. Njegove fenomenalne partije će sigurno privući najveće evropske klubove sa ponudama kojima Atletiko neće moći da parira.

Pa zašto je onda ova ponuda toliko interesantna Dijegu Simeoneu? Podsetimo na to da Grizman ima ugovor sa Atletikom do 2020. godine, pa će madridski klub, ukoliko uspe da sprovede ovu trampu u delo, dobiti Grizmana nazad u trenutku kada će moći da ga prodaju za najveću svotu.

Jedino što bi moglo da bude sporno oko ovog dogovora je to što bi Atletiko realno trebalo da traži nešto više. Jasno je da bi Grizmanova vrednost na tržistu bila znatno veća od Kostine, pa samim tim ne bi bilo nerazumno da Simeone od Čelsija pored koste traži dodatnu sumu novca ili eventualno još jednog igrača, kako bi razmena bila ravnopravnija.

Čelsi bi verovatno prihvatio ovakvu ponudu iz više razloga. Prvo, Atletiko drži sve konce i može u svakom trenutku da odustane od ovakvog poteza i proda Grizmana na tržištu za najveću ponuđenu sumu i onda uz pomoć tog novca kupi igrača po želji.

Drugo, Čelsi vapi za ovakvim transferom jer je Grizman jedan od nekolicine igrača koji bi mogao na pravi način da zameni Azara koji je potpuno van forme. Igrača tog kalibra, sa takvim golgeterskim sposobnostima, u ovom trenutku praktično je nemoguće naći na tržištu. Oni žele da na Stamford Bridž dovedu igrača koji može postati velika zvezda, a Grizman je svakako taj kalibar.

Uspostaviti razmenu izmežu dva velika kluba kao što su Čelsi i Atletiko je teže nego što izgleda. Dobra stvar za obe strane je to što razmena u koju su uključeni Kosta i Grizman predstavlja slučaj koji je primamljiv obema stranama.
 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Komentari